Rånvåg i Oslo: Statsministern och polismästaren kräver ansvar från invandrarföräldrar


Den norska huvudstaden har på sista tiden drabbats av en stor mängd personrån. Antalet rån har ökat så kraftigt att Oslo utpekats som ”Nordens rånhuvudstad”. Eftersom norska massmedier och politiker tenderar att vara något mindre politiskt korrekta än sina svenska motsvarigheter vågar man tala klarspråk om vilka som står bakom rånen. En överväldigande majoritet av personrånen i Oslo-området begås av gäng bestående av tonårskillar eller unga män med invandrarbakgrund.

I aktuella uttalanden menar både statsministern Erna Solberg och Hans Sverre Sjøvold, polismästare i Oslo, att invandrarföräldrar måste ta större ansvar för sina barn.

– Även föräldragenerationen i invandrarmiljöerna måste ta sitt ansvar för att få slut på denna brottslighet, säger statsminister Erna Solberg.

– Invandrarföräldrar måste veta vad deras barn håller på med och sätta tydliga gränser. Det är uppgifter vi andra fått ta på oss genom åren, säger Hans Sverre Sjøvold.

-Pettersson tycker nog inte att det bara är invandrarföräldrarna som ska ta ansvar – politikerna har också ett stort ansvar som släpper in människor som saknar respekt för andra och inte utvisar dem som missköter sig direkt…

Tidigare: En våg av rån sveper över Oslo

Dagavisen 


7 responses to “Rånvåg i Oslo: Statsministern och polismästaren kräver ansvar från invandrarföräldrar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: