Muslimsk läkare anmäls efter blodig omskärelse

MALMÖ. Något gick fel när läkaren omskar barnet. Pojken blödde så mycket att familjen fick åka in till akuten, enligt anmälan. Nu anmäls läkaren – som redan utreds för fyra liknande fall med komplikationer vid ingreppet.

Familjen besökte i tisdags läkaren vid en privatklinik i Mellansverige för att deras 1 år och 2 månader gamla son skulle omskäras. Men enligt familjen gick ingreppet fel.

– Vi såg att allt inte stod rätt till. Han blödde väldigt mycket och det verkade inte vara korrekt genomfört. Pojken fortsatte att blöda så mycket att vi fick åka in till akuten, säger barnets faster Shno.

På sjukhuset kunde personalen till slut stoppa blödning. Familjen mår mycket dåligt över det som har hänt. – Pojkens föräldrar och jag blev väldigt chockade, deras barn kunde ha blivit skadat för livet, säger Shno.

Nu har familjen anmält läkaren till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Men det är inte första gången läkaren har blivit anmäld i samband med en omskärelse.

I somras fick det aktuella sjukhuset ta hand om fyra fall av komplikationer vid omskärelse av barn som hade utförts av läkaren.

– Det har gjorts två inspektioner vid kliniken och vi kommer fatta ett tillsynsbeslut i dagarna, säger Inger Nordin Olsson, enhetschef vid IVO, som utreder anmälningarna.

Enligt anmälan från sjukhuset rör det sig om ofullständig bedövning, blödningar och infektioner. Läkaren menar att inget gick fel vid operationen, men att föräldrarna till barnet inte blev nöjda med ingreppet.

-Pettersson tycker inte föräldrarna ska gnälla för mycket, de har det yttersta ansvaret. Pojken var 14 månader gammal!!!

Förbjud all omskärelse som inte har medicinska skäl och låt dem som vill göra det och betala själva när de är vuxna…Läkaren har ett samarbete med Islamic Center i Malmö.

2013-11-15_0733

Metro

 

16 thoughts on “Muslimsk läkare anmäls efter blodig omskärelse

 1. Jag är mycket starkt emot ingrepp i skapelsen av klåfingriga människor när det inte är något medicinskt problem. Skyller de på religion och minderåriga barn så är mitt motstånd ännu starkare.

  Att nysvenskar tar med sig denna köksbordskirurgi till Sverige trodde jag var förbjudet? Vad med barnkonventionen? Sen har vi dessa fega politiker som hävdar att våra landsting ska belastas med detta brott – för att undvika klåpare? Förbjud skiten rakt och öppet! Det var några landsting som erbjöd detta mot betalning. Då klagade muslimerna över att det var för dyrt!!!

  Barnets rättigheter måste gå före inbillade religiösa påfund.

 2. Förhoppningsvis är skadan av den art att fortplantning ej är möjlig i framtiden. Som sagt självsanering. För inte så länge sen hade vi tvångssterilisering i Sverige. Införa Kinesiska lagar i still med ”Ett barn för utom europeiska föräldrar”Undantagen Caucasian, Asian, Latinos

  • @allemand
   Om jag inte har helt fel,är detta en ”helgdag” för en viss sekt bland de knäböjande och tältförsedda ! Jmf.gärna med Jehovas Vittne…
   F.ö kan dessa medeltida figurer ju fira helgdag dagligen,eftersom deras arbetsuppgifter endast tycks består i avelsverksamhet inom släkten och sekten !

 3. Ruben
  Jag jämställer omskärelse med misshandel . Små barn har ingen religion. Ska man omskära sig får man vänta till man är 18.

   • Ruben
    Taqqiyya, väldigt svår stavat ord. Jag googla lite och fann till min häpnad att en del av våra partier kör med den här metoden. Se där allt som Islam står för är inte dåligt.

 4. Eftergivenheten mot den efterblivna Religionen Islam
  är stötande och vidrig, om det nu hade varit meningen att
  könsorganet på barnet skulle vara så som Muslimer
  föreskriver hade väl människan fötts så. Vad ger dessa
  barbarer rätt att ändra om Skapelsen på grund av någon
  tokig fan fått för sig att det ska vara på ett annat vis,
  och vad ger våra lismande makthavare rätt att låta sådant
  som varit förbjudet här tillåtas bara för att vara Islam tillags?

  • Även om det sitter hård inne måste man säger att en annan av de stora religioner tillämpa detta plus ett antal naturfolk.

 5. Stympning och dess eventuella efterverkningar, bör definitivt inte ingå i den allmänna sjukvården.

   • Lasse Lövman, jag undra om de ha omskärat hjärnan för dig.
    Eller med tanke på den ryckiga kvaliteten av dina inlägg tycks du ha glappkontakt i hjärnan.

Kommentera