Asylsökande med höga ambitioner


STORBRITANNIEN.  De brittiska skattebetalarna får stå för räkningen när etiopiern Yonas Admasu Kebedemm ska lära sig flyga har en domstol bestämt. Skattebetalarna får även stå för hans uppehälle under tiden han tar flyglektioner samt kostnaderna för hans yngre bror medan han läser på universitetet i Manchester.

Grabbarna påstår att de övergetts av sin far och äldre bror, och enligt lag är myndigheterna skyldiga att stå för utbildningskostnaderna för föräldralösa barn.

-Pettersson kanske ska nämna att grabbarna är asylsökande som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd och ska lämna landet nästa år…

2013-11-06_1140

Daily Mail


3 responses to “Asylsökande med höga ambitioner

 • Asylsökande barn ljög om ålder och att han var föräldralös | Petterssons gör skillnad

  […] För några dagar sedan skrev vi om den asylsökande etiopiern Yonas Admasu Kebede som med stöd av lagen tvingat Newcastles kommun […]

  Gilla

 • Janne

  I Eslöv erbjuds flyktingar att utbilda sig till piloter.
  Erbjudandet gäller enbart utlänningar, alltså Ni svenska ungdomar som också vill bli piloter får fortsätta cykla eller ta bussen, om Ni inte kan hosta opp 150.000 – 200.000:- som utbildningen till PPL (private pilote license) beräknas kosta förstås!
  Att bli trafikflygare kostar betydligt mycket mera!
  Gratis för utlänningar, svenskar betalar, precis som vanligt alltså!
  Projektet -ja det kallas för projekt, en elegant benämning på ren idioti, således blir den oantastbar- är tänkt att ge flyktingar en bättre självkänsla, allt enl. projektledningen!
  Tidigare har dom ju även fått gratis körkort i många kommuner, men den självkänslan räckte inte till, piloter ska dom bli!

  När erbjöds svenska ungdomar gratis körkort för bil?
  Eller när fick dom gratis pilotutbildning?
  Och hur stärks våra egna ungdomars självkänsla av såna här nyheter, men det verkar vara av underordnad betydelse!
  Eller när fick en pensionär en ask albyl gratis?
  Men, tänker man efter så kan ju heller inte pengarna räcka till allt, här handlar det ju och betydligt viktigare saker, ”utlänningars självkänsla” och den skall ju prioriteras till varje pris!

  Vänligen
  Janne

  Gilla

 • Göran Lundbom

  Tanken är kanske att de ska lära sig att flyga in i The Shard, Big Ben, Buckingham Palace eller annat lämpligt mål i London…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: