AFA bakom SD-attacker


Flera SD-politiker i Västsverige har i veckan blivit utsatta för hot och trakasserier. Mycket pekar på att det är antifascistisk aktion, AFA, som ligger bakom. Enligt ett mejl undertecknat AFA, har nätverket utfört aktioner i samband med sitt 20-årsjubileum i dagarna.

I veckan har tre sverigedemokrater i Västsverige blivit utsatta för hot och skadegörelse. Senast natten till tisdag fick två av dem sina bil förstörda av en utlöst sprängladdning.

Enligt mejlet, undertecknat AFA, har de valt agera mot mål som faller under deras fyra grundpelare; att agera mot kapitalism, rasism, homofobi och sexism.

AFA har inte officiellt tagit på sig trakasserierna, men de senaste åren har AFA varit aktiva, framför allt i Västra Götaland, säger Magnus Sandelin som är författare och har skrivit om politisk extremism.

– Det är ganska sannolikt att det handlar om personer som tillhör AFA eller som identifierar sig med dem.

Enligt Magnus Sandelin är syftet med trakasserierna att få meningsmotståndare att helt enkelt upphöra med politik, eller att skrämma folk från att överhuvudtaget ge sig in i politiken.

– De har ju lyckats få folk att hoppa av förtroendeuppdrag, men jag tror att det här, hos allmänheten, bara väcker avsky, säger Magnus Sandelin.

Kommer vi få se mer av detta? – Ja det tror jag absolut. Det närmsta året kommer vi att se fler sådana här händelser och attacker mot torgmöten och valstugor – och säkert inte bara mot SD utan även mot vissa borgerliga politiker.

– Pettersson säger att det inte var någon nyhet direkt…det nya är att statsradion törs skriva det.

2013-11-06_1855


2 responses to “AFA bakom SD-attacker

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: