Pensionsmyndigheten släpper ramadankalender

Pensionsmyndigheten lanserar bland annat en ramadankalender för att öka kännedomen hos invånare med utländsk härkomst. För att öka de bosattas, med annat modersmål än svenska, kännedom om Pensionsmyndigheten lanseras idag en flerspråkig kampanj.

– Det som sticker ut är att vi som myndighet har en årsalmanacka med en ramadankalender för 2014 på arabiska och somaliska med budskapet att ”alla som bor eller arbetar i Sverige tjänar in till sin pension och vi på Pensionsmyndigheten hjälper dig med dina frågor, ofta på ditt eget språk”, säger Mattias Bengtsson Bylund, pressekreterare på Pensionsmyndigheten.

Huvudbudskapet i kampanjen lyder ”Alla som arbetar och bor i Sverige har rätt till pension”, och ska råda bot på att flera språkgrupper i Sverige har mycket låg kännedom om myndigheten.

-Pettersson läser ”Alla som arbetar och bor i Sverige har rätt till pension”, några skyldigheter syns inte till, de små liven kanske blir kränkta av krav som om du bor här ska du efter bästa förmåga arbeta och hjälpa till för allas bästa, det är ett krav att du lär dig svenska och här använder vi den gregorianska kalendern…

Kul med nya ord också. Vi har gått från det fina ordet gästarbetare – en gäst som var här för att arbeta, till invandrare, nya svenskar, nyanlända och nu bosatta. PK är uppfinningsrika…

2013-10-29_1151

Dagens Media          Åtta språk         Fler språk       Somaliska 

8 thoughts on “Pensionsmyndigheten släpper ramadankalender

  1. Jag är helt övertygad om att 7 klövern håller på smygislamiserar sig själv det finns ingen annan förklaring.Nu tar vi in Folk ifrån Syrien tidigare har vi tagit in Afganisthan Pakistan Iran Lybien Somalia Eritrea och genomgående är det MUSLIMER. Som vi skall försörja…

  2. Hörde på ring p1 härom dagen det var en äldre dam (Svenskfödd) hon hade 400kr över till mat när hon betalat hyran plus medesiner. Undrar just hur mycket en bidragsparasit har ?

    • Ja du Nisse, jag förutsätter då att den damen du nämner
      är en så kallad fattigpensionär, med den lägsta pensionen
      från staten, det har även bidragsparasiten, men med en
      betydande skillnad att parasiten får hyran betald upp till
      6,500 i månaden, medan den Svenka fattigpenionären
      får betala sin hyra själv. Så kallat Sjuklöver rättvisa, där
      den Svenskfödde alltid kommer i andra hand!

  3. I framtiden räcker det inte med att vi ska tvingas jobba tills vi är 75.

    Svenskarna blir snart det första landet i världen där skatteslavarna begravs med arbetsuppgifterna i kistan…

  4. Vad kostar en sådan kampanj ? Hade det inte varit förmånligare,att ringa upp de få ”berikare” som arbetar…

  5. Jag kan ställa upp på ”Alla som arbetar och betalar skatt i Sverige har rätt till pension”.

    • Med tillägget följer svenska lagar och förordningar samt att anpassa sig efter gällande normer som gäller i Sverige, så sällar jag även mig till den tanken.

Kommentera