Kungsbacka bygger nytt för ensamkommande


KUNGSBACKA. Nu finns två förslag på tomter där boende för ensamkommande barn kan byggas. De båda tomterna, en i Anneberg och en i Särö, har tagits fram av kommunstyrelsens förvaltning. Nämnden för Individ & Familjeomsorg har godkänt förslagen. Nu ska kommunstyrelsen besluta vilket av förslagen som kommunen ska gå vidare med.

Idag finns ett boende för ensamkommande barn, Fyrtornet, med sju platser. Behovet av fler platser är stort. Kommunen har under hösten mera intensivt börjat söka efter lämpliga platser för ett nytt boende.

På nämndmötet den 23 oktober godkände nämnden för Individ & Familjeomsorg förslagen på tomterna i Anneberg och Särö. För att tomterna ska bli aktuella för flyktingboende har nämnden ställt ett antal kriterier, till exempel närhet till skola, kollektivtrafik och annan service.

Området i Anneberg ägs helt av kommunen och ligger söder om Annebergs centrum, nära både pendelstationen och skolan. Om platsen blir aktuell för ett boende är tanken är att sätta upp tillfälliga moduler i anslutning till platsen tills en permanent byggnad är klar.

Det andra området, väster om Särö centrum, ligger också inom gångavstånd till skola och kollektivtrafik. Kommunen äger större delen av marken och bostadsbolaget Eksta äger en mindre del. Innan bygglovet är klart måste detaljplanen ändras eller tas bort.

-Pettersson tycker det är märkligt att det finns pengar, mark och vilja att bygga bostäder centralt för ensamkommande ”barn”. Tänk om det var lika enkelt att ordna bostäder till alla svenska ungdomar som saknar egen bostad…

Kungsbacka.se


One response to “Kungsbacka bygger nytt för ensamkommande

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: