Ullenhag anmäld för förtal


GÄVLE. Mannen har inga problem med att barn registrerades i polisens romregister – däremot tycker han att integrationsministern svartmålat polisen för samma register.

I september avslöjade DN hur Lundapolisen hade upprättat ett register så gott som uteslutande bestående av romer.

De äldsta personerna i registrets släktträd föddes på 1800-talet och är döda sedan länge. De yngsta: barn i tvåårsåldern som registrerades några månader efter att de föddes.

Efter avslöjandet har nu en gästrike valt att göra en polisanmälan – mot integrationsminister Erik Ullenhag, FP.

– Han anmäler ministern för förtal. Han tycker att svensk polis och svenskt rättsväsende har hamnat i felaktig dager på grund av att Erik Ullenhag fördömde det romska registret, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Vad händer med den här anmälan? – Det blir bökigt. Den skickas vidare till Justitiekanslern som får uttala sig, säger Mikael Hedström.

-Pettersson tycker nog att Mytens förtal av Polisen är det lilla, pojk-fan förtalar ju och ljuger för hela svenska folket…

GD.se

 

 


3 responses to “Ullenhag anmäld för förtal

 • pullator

  Detta har jag skrivit tidigare, vari ligger problemet att någon är registrerad i ett register, rent mjöl i påsen, inga problem, nu gäller det Romer, som jag antar att dom flesta redan finns i ett register, belastningsregistret, vidare så anser jag att registret får gå under polisens arbetsmaterial.

  Med tanke på dom senaste nyheterna om barn som hittats hos Romer,
  desto större anledning att registrera,

  En del döda sedan länge, en del tror ju på rekarnation.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Hade det funnits sådana register i Grekland,och sedan i eftermiddags även i Irland.Hade ju inte de blåögda blonda småflickorna,så lätt kunnat gömts undan i zigenarlägren…
  Ulltotten och 7-klövern tycker naturligtvis annorlunda.För dem får dessa bortrövade barn,tydligen gärna lära sig dansa för allmänheten från scenen !

  Gilla

 • biran

  Den naive och lögnaktige Myten är helt klart en samhällsfara.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: