Ensamkommande får rätt till efterlevandestöd

Regeringen går från klarhet till klarhet när det gäller galenskap. Högsta Förvaltningsdomstolen har i en färsk dom beslutat att personer som kommer till Sverige och får asyl och som hävdar att de är minderåriga och föräldralösa ska ha rätt till efterlevandestöd från dag ett de sätter sin fot här.

En påstått ensamkommande föräldralös flykting från Kongo ansökte 2008 om barnpension och efterlevandestöd. Försäkringskassan och förvaltningsrätten avslog ansökan varefter mannen överklagade till Högsta Förvaltningsdomstolen som nu ändrat besluten från lägre instanser och dömt till mannens fördel. Detta trots att även pensionsmyndigheten har avstyrkt att mannen ska få efterlevandestöd.

Den unge mannen har inte kunnat bevisa när eller hur hans föräldrar har dött eller deras identitet.

Afrikanen får alltså efterlevandestöd från den dag han trampade svensk mark första gången i april 2008. Stödet är 2 996 kronor per månad och betalas ut tills han fyllt 18 om han inte studerar då fortsätter stålarna att trilla in.

-Pettersson undrar vem fan det är som hittat på detta, har de pratat med alla svenska unga och gamla som får kämpa med näbbar och klor för minsta lilla stöd.

Vårt socialförsäkringsstöd är baserat på våra genomsamma inbetalningar som vi gjort efter bästa förmåga. Hur mycket har kongoleserna bidragit till systemet Ägget?

Avpixlat                      Ensamkommande får rätt till efterlevandestöd 

13 thoughts on “Ensamkommande får rätt till efterlevandestöd

 1. RING P1 idag: en förtvivlad dotter grät över sin gamle fars dåliga vård och som hon sa, även alla andras!

  • Det är helt upp till oss själv.
   Att sitta och svära framför datorn lär inte hjälpa. Påverka omgivningen, skriv insändare i lokaltidningen, ge fakta till kompisarna och påminn alla att om de röstar på samma gamla 7-klöver 2014 lär det bli än värre därefter.
   Det är vi som kan göra något åt det.

 2. Det finns snart ingen gräns på vad Svenska myndigheter kan få till när det gäller invandrare. Jag finner snart inga ord för detta vansinne !!!

  • Det är inte kaffern eller svenskarna som är boven det är dessa do good idioter som gör det med hjälp av advokater som tjäner stora pengar på detta, advokaterna also.

 3. Svenska myndigheter är en gigantisk skymf mot sitt eget land och folk.
  Trodde tidigare att de hade betong i huvudet, numera är jag övertygad att deras huvud består av ett vakum.

 4. Först kommer de hit och säger att de är 5 – 10 år yngre än verkligheten. När de blivit svenskar så ändrar de sig och blir mycket äldre – de vill väl ha pension i rätt tid.

  Hur gör man med utbetalt efterlevandeskydd om de plötsligt ”hittar” sin familj?

  • Skatan, om de hittar föräldrarna och någon kräver tillbaks pengar blir de kränkta och kräver skadestånd.

   Undrar hur mycket advokaterna tjänar som hjälper dem med sådan här skit.

  • Die Dummen Schweden är sagt väl lindrig, uttrycket bör uppgraderas till ”Die Idiotischen Schweden”!

   • Ja, det här landet har en sorglig benägenhet att arbeta för sin egen självutplåning! Det blir skillnad på folk och folk – de som kan ställa krav, och de som skall tiga och betala.

Kommentera