Frågor en centerpartist varken kan eller vill svara på


Folkvalda är dåliga på att besvara frågor från väljarna och visst undrar man varför.

Efter Centerpartiets stämma nyligen, skickades några frågor till en lokal centerpartist, men trots ett par påminnelser har svaret uteblivit och nu tror jag inte längre att svaret kommer.

När migration och integration debatterades under stämman, klev centerpartist efter centerpartist upp i talarstolen och förklarade sin kärlek till mångkulturen och en mer generös invandringspolitik. Centerpartister har uppenbart inte förstått Migrationsverkets bekymmer, kommunernas rop på hjälp och hålen svenska skattebetalares välfärd. Frågan till den lokala centerpartisten var därför självklar:

”Det jag vill veta inför stundande valrörelse är hur ni i Centerpartiet ämnar lösa detta? Redan idag saknas arbeten till såväl svenskar som nyanlända, det saknas bostäder till såväl svenskar som nyanlända och såväl etniska som invandrade svenskar märker allt oftare av den havererade välfärden. Hur tänker ni lösa problemen för alla de som redan idag står utanför, plus alla de som ni i Centerpartiet tänker välkomna med öppna armar?”

Svaret har som sagt uteblivit och jag väntar mig inget. Den berörda centerpartistens tystnad tolkar jag därför på två sätt. Personen i fråga delar inte sin partistyrelses migrationspolitik, men vågar inte erkänna detta öppet…eller så köper personen i fråga den, men klarar inte av att besvara ställd fråga.

Varför jag inte namnger den berörda centerpartisten? Det är egentligen ointressant eftersom centerpartister i riksdag, landsting och kommun håller samma linje och därför kan frågan lika gärna ställas till var o en och inte till en enskild representant.


3 responses to “Frågor en centerpartist varken kan eller vill svara på

 • Varg i Veum

  Jag har också noterat att de politiska partierna är dåliga på att svara på frågor som man har. Jag har flera gånger mailat partierna för att höra deras syn på olika politiska frågor. Det har varit mest ekonomiska och arbetspolitikrelaterade frågor som de inte är hotade av. Ställer man invandringsrelaterade frågor blir de extra nervösa.

  De enda som brukar svara är moderaterna och folkpartiet. Förvisso med floskler snarare än den direkta frågan, men jag har fått svar i alla fall de fyra gånger jag ställt frågor senaste halvåret. (har inte ställt dem via vargiveum för jag misstänker att då hade jag inte ens fått svar alls)

  Gilla

 • Tony

  Själv tror jag att man kommer att konfiskera stora hus
  från medborgarna, eller att tvinga dom som har lite
  extrautrymme, typ sommarstugor att inhysa flyktingar,
  detta gäller givetvis enbart människor som inte gillar
  den förda flyktingpolitiken, inte dom gaphalsar som
  i tid och otid tycker att vi kan ta emot hela världens
  problem, typ centern, miljöpartiet, ja hela sjuklövern.

  Gilla

 • Torpeden

  Gamle Centerledaren Hedlund sa: Vi i Centerpartiet har alltid velat….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: