En sanlös floskelanhopning


Annat kan man inte kalla kvällens partiledardebatti SVT2:s Agenda. åtminstone vad gäller 7 av de 8 deltagarna.

Oavsett vilket problem som diskuterades så kan åtminstone Lusharpan se en tydlig koppling till svensk invandringspolitik, men det kunde inte 7 av de 8 debattdeltagarna.
Här diskuterades arbetslöshet, dåliga skolbetyg, sjunkande välfärd, skattehöjningar mm mm, men ingen från sjuklövern nämnde med ett ord att det skulle kunna bero på den sanslösa invandringspolitiken. Man gick som katterna kring het gröt och avskärmade sig från verkligheten med en kanonad av floskler.

På ett par punkter gjordes ett par intressanta kommentarer:

 • Stefan Lövén tyckte inte det var intressant för väljarna att han lämnade besked i regeringsfrågan före valet. Han förutsätter med andra ord att väljarna ska köpa grisen i säcken. Men det kanske är som ”Felfria Fredrik” skrev i sin bok, att svenskarna är ”mentalt efterblivna” och därför går på en sådan fint.
 • När skolan diskuterades konstaterade ”Felfria Fredrik” att ”ungdomar som kommer hit har inte mycket till utbildningsbakgrund”. Ett häpnadsväckande ärligt uttalande. Frågan är bara hur de ska bli de vinstmaskiner som Myten Ullenhag alltid pratar om.

I övrigt kan man konstatera att det kommer att finnas två stora skiljelinjer i valet, skattehöjningar eller skattesänkningar eller rättare sagt de rödgröna mot de blå. Och så finns det förstås SD som finansierar sina förslag med en invandring på en rimlig nivå. Synd att Jimmie Åkesson inte lyckades tydliggöra detta bättre. Jag tycker fortfarande att han är alldeles för försiktig. Hoppas att han får en chans vid ett senare tillfälle så att svenska folket vet vad de har all välja på när de går till valurnorna.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


5 responses to “En sanlös floskelanhopning

 • Law of the land

  Håller med om att J.Å. är alldeles för försiktig.

  Man blir mörkrädd när t.o.m de båda statsvetarna Jenny Madestam och Göran Boström berömmer Jimmie Åkesson i SvD, för att han inte berör invandringspolitiken nämnvärt, sorgligt att vi har fått ett åttonde P.K.-parti.

  Kan det vara så att Jimmie blivit alltför mätt och däst av väljarstödet och sin höga lön, eller skäms han för sitt bifall till det 5:e jobbskatteavdraget, som placerar de strävsamma pensionärerna på den absoluta botten av den socioekonomiska skalan?

  Vänsterblockets växande opinionssiffror beror nog mera på missnöje med alliansen, än på vänsterns politik.
  Det återstår för SD att visa att det finns ett tredje, mera Sverigevänligt alternativ…

  Gilla

 • Cathrin

  In å rösta på DN!

  http://www.dn.se/?brs=m#

  Gilla

 • Cathrin

  Är det bara jag som har svårt att höra vad Lövén säger??

  Gilla

 • ossie

  Orkar inte titta på denna förutsägbara orgie i skitprat, roligare att titta på fotboll.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: