1,6 miljarder fattiga i världen


1,6 miljarder fattiga i världen – 1 600 000 000 – är riktigt fattiga i världen, de lever på mindre än 1,25 dollar per dag. (8,50 Kr)

Enligt OPHI:s rapport levde totalt 1,6 miljarder människor i ”multidimensionell” fattigdom (MPI-fattigdom) 2013.

7 000 syrier har kommit till Sverige i år, tillsammans med övriga asylsökande blir de runt 50 000 personer under 2013. Migrationsverket får 15 miljarder, socialförsäkringssystemet kostar många miljarder, de 3 500 ensamkommande ”barnen” kostar 3,2 miljarder. Så kan vi hålla på med kostnader men vi kan bara hjälpa någon promille av dessa på hemmaplan.

Jämför dessa miljarder med att det finns 2 miljoner syrier på flykt i grannländerna och knappt 7 miljoner på flykt inne i Syrien. Till dem har regeringen skickat 40 miljoner!!!  

-Pettersson undraratt fiska. om vi ska fortsätta bjuda någon promille av de människor som har det svårt på livstids försörjning, om vi ska ge dem en fisk till middag eller om vi ska försöka ge majoriteten av alla fattiga ett metspö och lära dem att fiska.

MPI analyserar fattigdomen på individnivå. Tio (vägda) indikatorer (kost, barnadödlighet, antal år i skolan, skolgång, bränsle för matlagning, sanitet, vatten, elektricitet, golv och tillgångar) används i bedömningen och om någon har det dåligt ställt i minst en tredjedel av kategorierna anses personen vara ”MPI-fattig”. Ju fler indikatorer som visar på en brist desto högre är fattigdomen.

Dagen 


One response to “1,6 miljarder fattiga i världen

 • oldman94

  De fattiga förbrukar 13,6Miljarder nu.

  Fyrdubbla deras medel det blir 60 Miljarder ungefär.

  60000 som kommer till Sverige under ett år kostar totalt kanske 1Miljon/person dvs 60Miljarder totalt…….

  Så den gamle mannen föreslår osså metspö…
  …eller varför inte nät…….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: