Häktad för våldtäkt – men inte mord

MenaSTOCKHOLM. Den 34-årige man som misstänks för mordet på en kvinna i centrala Stockholm häktades inte för det brottet.

Åklagaren hade begärt att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och våldtäkt som begåtts fredagen den 27 september.

– Rättens ordförande tyckte inte ens att misstankarna räckte för att han skulle bli skäligen misstänkt för det, säger 34-åringens advokat Charlie Tvärenvigg till TT.

Däremot häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. Tvärenvigg säger att han klient förnekar brott.

Det var tidigt i fredags morse som en kvinna hittades död i ett garage under hotell Sheraton. Polisen inledde en förundersökning om mord eftersom det fanns omständigheter som pekade på att kvinnan utsatts för ett brott. 34-åringen greps vid platsen och anhölls senare.

-Pettersson kan nästan garantera att 34-åringen, den bararmade mannen på Aftonbladets bild är ett svin från Mellanöstern…de sprider sig norrut i oroväckande takt.

Abdi Hakim Haki, medborgare i Somalia, bosatt i Rinkeby, häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och våldtäkt. Stockholms tingsrätt, B 2654-13    Uppgiften hämtad hos Avpixlat

Aftonbladet 

4 thoughts on “Häktad för våldtäkt – men inte mord

    • Mycket solig och troligen lång också. Vi får hoppas att han får en ytterligare mycket lång semester på ett mer solskyddat ställe.

Kommentera