Minst 100 döda i islamistiskt terrordåd

Den somaliska muslimska terrorgruppen Al Shabaab överföll vid middagstid Westgate Shopping Mall i Nairobi. Enligt oklara uppgifter har minst 100 personer mördats. I shoppingcentret pågick firandet av  Barnens Dag, varför där fanns många barnfamiljer. 

Terrorgruppen tog hundratals människor som gisslan, släppte muslimerna och mördade de kristna och hinduerna.

Ett tweet från Al Shabaab  bekräftade att endast muslimer släpptes ut levande… Enligt en tysk journalist ska terroristerna ha talat arabiska.

 BBC intervjuar ögonvittnen: British journalist Daniel Howden was at the scene of the attack. Speaking to BBC News, he described harrowing eyewitness accounts, including one witness who said he was released by the attackers after showing his ID with a Muslim-sounding name.

 He added that an Indian man who was standing next to him was asked for the name of the Prophet’s mother and when he was unable to answer, he was shot dead.

Witnesses have told news agencies the gunmen ordered Muslims to leave and that non-Muslims would be targeted.

Ögonvittne till Daily Telegraph: “I hid under a car with my daughters, and I saw the men line up maybe 40 people and ask them who were Muslims, and if they were, to prove it by saying the name of the Prophet’s mother.

Those who got it wrong were shot,” said Charles Karani, 41, an IT engineer.”

”The BBC’s Anne Soy, who is at the scene, said there were reports that one of the gunmen has been shot dead.

Some of the attackers were reportedly dressed in hijabs, and it is unclear  whether they were men or women, ourcorrespondent says.”

President Kenyatta har meddelat att flera av hans släktingar mördats vid överfallet.

Minst två franska medborgare och ”flera” brittiska finns bland de mördade.

BBC News uppdaterar ständigt från brottsplatsen

 JIHAD I MALMÖ

Se också Bare Naked Islam

Läs också om president Obamas Wahhabitiska släktingar i Kenya I-IV på petterssons med mycket bilder

Uppdaterat

Söndag förmiddag uppger Röda Korset att det finns 43 konstaterade mordoffer. Strider pågår dock fortfarande ishoppingcentret och siffran förväntas stiga när sjukvårdspersonal fått tillträde till hela byggnaden.

Reuters påpekar ett inte oväsentligt faktum beträffande terrordådet: Westgate Mall är israeliskägt och således ensärskild nagel i ögat på islamisterna…

 Söndag kl 11.00 har den officiella dödssiffran stigit till  59, däribland en kanadensisk diplomat.

2100:
Just to recap… At least 68 people have been killed and 175 injured in the attack by suspected muslim al-Shabab militants. Most of the hostages have been rescued and security forces have taken control of most of the building, according to the Kenyan Defence Forces (KDF).
2041:
A British man – who fears for his family members trapped inside the Westgate centre – told BBC News about the agonising wait outside.

Alltså 68 döda och 175 skadade, flera av dessa svårt, i attacken av den misstänkta muslimska terrorgruppen från al- Shabab i Somalia. De flesta i gisslan har räddats och säkerhetstrupper har tagit kontroll över större delen av byggnaden, enligt de Kenyanska försvarstrupperna.

En brittisk man – som fruktar att hans familj är fångade inne i Westgates köpcenter – berättade för BBC News om den plågsamma väntan utanför,

Nairobi03

Nairobi02
Nairobi02
Nairobi01
Nairobi01

Fler bilder på jihad i malmö. Även andra uppdateringar kommer först där. Mina kommentarer kommer i kommentarsfältet så småningom. Inlägget är så långt att det är svårt att hantera. Allt jag säger nu, är att med muslimer med i bilden, så slutar det alltid med Jihad.

9 thoughts on “Minst 100 döda i islamistiskt terrordåd

 1. Vid ca 0:40 in det första filmklippet berättar en man att muslimerna sagt ”Om ni är muslimer – stå upp, vi har kommit för att rädda muslimer …”

  • Tack Nostradamus_i_norr det har jag inte själv hört. Men jag ska kolla det nu. Jag vet sedan jag skrev om president Obamas Wahhabitiska släktingar förra året i oktober att de skulle sätta in ett väldigt tryck på Kenyas folk för att få dem att konvertera till islam, under dödshot. Det som målas upp om Obamas släktingar är nästan värre än Obamas egen islamistiska agenda. Storyn kommer från Valid Shoeblat har jag för mig han heter. Han har gett ut den i sin skrift Frontpage Magazine, och jag har översatt den efter bästa förstånd, men det är lite knepigt med orientaliska, och religiösa begrepp.
   Har du tid kan du läsa den historien endera på engelska i Frontpage Magazin eller i min översättning,
   båda finns att hitta på Internet eller den här länken.http://petterssonsblogg.se/2012/10/13/mot-obamas-wahabitiska-slaktingar-del-i-av-4/ Det finns också länkar mellan de 4 avsnitten men bara framåt. De är placerade i slutet av avsnittet, en bit ner.

 2. Fortsättningsvis så vill jag bara se bilder på döda muslimer, det är de enda muslimer jag accepterar.

 3. Lena99:
  Att det är Al-Shahab och terrorister från Somalien,har man bekräftat i tysk TV.
  Vidare vet vi som läser Petterssons blogg,att bland dessa ”religionskrigare” ingår ”svenskar”…Måtte några av dem nu få en enkel biljett,hem till sitt himmelska Paradis !Om jag inte tar helt fel,var det detta avskum som ”hjälpte” de två så omskrivna svenska kommunisterna,som togs tillfånga i Etiopien !

  • Tack Lars, nu mår jag riktigt dåligt, ska ta en promenad och rensa mina tankar, det är proppfullt av våldsmuslimer och deras hatbrott just nu. Förresten så läste jag en kommentar på en utländsk blogg att ”mördarna” har enkel till ”infernot”, alltid något glädjeämne.

 4. Den fredliga ideologin, politiken och religionen islam har än en gång plockat fram ”rovdjuret” i sig och skapat förrödelse och stort lidande för icke muslimer. De två senaste, Kenya och Pakistan. I Kenya fick folk frågan om de är muslimer, om svaret var ja på den frågan så skulle den utfrågade tala om namnet på Mohammeds mor. De som inte visste sköts.

  Ska vi lära oss sådant strunt för att inte bli dödade, nej det ska vi inte, men ändå för säkerhets skull med tanke på sjukklöven och deras svenskförakt, ….det är rörigt bland muslimerna och deras historier, vem är mor, vem är styvmor, vem som är far nja det är väl klanens barn.
  Enligt vad som berättas så är ”styvmodern ”, räknas som modern en kvinna med namnet, Halima Al Saadia.

  • Argus.
   Tyder på att det finns Israelis bland gisslan…
   Hoppas nu att det inte slutar med ett blodbad för dessa stackare.Samtidigt min förhoppning,att terroristerna får en enkel biljett till deras Paradis..

Kommentera