Rättvisa är viktigare än religionsfrihet


LONDON. En muslimsk kvinna kommer att tillåtas att på rättegång bära heltäckande ansiktsslöja – men måste ta av den när hon vittnar.

Domaren Peter Murphy förklarar att heltäckande ansiktsslöja förhindar öppenhet och kommunikation. En skärm kommer att erbjudas att skydda henne från offentligheten, måste hon fortfarande ses av domare, jury och juridiskt ombud

Domaren säger vidare att domstolen har en stolt historia av att försvara religionsfriheten men rättvisa är viktigare än religiös övertygelse.

Det är inte en diskriminering av religion, det handlar om att upprätthålla rättsstatsprincipen i ett demokratiskt samhälle.

-Pettersson tycker att  heltäckande slöjan, burka och niqab, inte har något berättigande alls, bort med skiten det har inte ens stöd i koranen.

Minns ni förresten Kabul, Afghanistan under 1970-talet, tror ni kvinnorna trivdes sämre i ett samhälle som var på väg att bli sekulärt? När de en kort period slapp medeltidsmännen? Där infördes allmän rösträtt för båda könen 1964, alltså för 50 år sedan och nu har islamister tagit landet tusen år i tillbaka i tiden.

Kan ni fatta att det finns idioter som föredrar sopsäckar?

Idag sköts en hög kvinnlig polisofficer ihjäl i Afghanistan, det är bara ett i raden av mord på framstående kvinnor av medeltidsmän. Läs HÄR

Dailymail 


11 responses to “Rättvisa är viktigare än religionsfrihet

 • Varg i Veum

  Detta erbjuds inte vittnen som är rädda för sitt liv eller känner sig hotade av dem de ska vittna emot ens (väl?) men kalla någonting muslimskt så ska det särbehandlas.

  Gilla

 • Pica pica

  När man ser dessa 40 år gamla bilder från Afghanistan eller Egypten är det för mig obegripligt hur de kunnat regrediera så. Tänk på vad som hänt i världen inom t ex datautvecklingen, ja all teknologisk utveckling. Ändå tycks det ske en baklänges utveckling i många länder som drabbar kvinnor hårdast.

  Sen börjar de immigrera till väst och vill här ta del av all modern utveckling men när det gäller jämställdheten mellan män och kvinnor så ska vi flyttas tillbaka 1500 år? Nej, ska de ta del av vår utveckling så gäller hela paketet annars så fråntas de alla moderniteter som inte fanns då deras profet vandrade på jorden. Nån jäkla logik ska väl ändå råda.

  Gilla

 • Kurt

  Det ända som gäller är förbjud mot denna typ av klädsel, vill de spökar ut sig kan de göra det i hemmet eller i de länder de hör hemma.

  Blev så trött idag igen på F. kassan i Nyköping ett gäng pyjamas snubbar som trängde sig för. Personalen är för feg för att säga til aporna

  Gilla

  • Cathrin

   Håller helt med, men det mest beklämmande är när det kommer barn med detta jäkla huckle!
   För att inte tala om dessa svenska konvertiter, men det kan vi ta en annan gång…

   Gilla

   • Kurt

    De flesta tjejer som konvertera frustrerade tonåriga som vill jävlas med föräldrar och andra.Vad dessa stupida tjejer inte kan fatta är att det är lätt att konvertera men inte like lättatt få detta ogjord. I sin Svenska naivitet och uppvuxen med ”Jag kan göra som jag vill” mentalitet. Som skolorna ha lärt ut till dem. De inser inte att de ha get sig in i något som totalt skiter i deras ”rättigheter som de kände sig trygg med.

    Hade lite bråk med några tonåriga som va lite kaxiga, när jag blev kaxig och tog när den med största käften blev han helt paff för att jag gav fan i om man fick göra det eller inte. De flesta tonåriga tro att de är osårbar på grund av åldern av och att man är ”barn”. Efter att han hade fått en riktig hurring sa han bara ”man få inte få slå barn. I början va han så kaxig och inte alls barn.

    Gilla

   • Cathrin

    @Kurt
    Så kan det vara.
    Vilken tur jag har haft att jag inte valde att revoltera på det viset!
    Jag har också noterat att de flesta konvertiter inte är så värst fagra. Kanske handlar det mycket om en chans att dölja sin fula yttre uppsyn.
    Vad vet jag…
    😉

    Gilla

   • Ruben

    @Cathrin
    Den sista meningen om yttre uppsyn, har faktiskt också slagit mig flera gånger. 🙂

    Gilla

   • Kurt

    Catrin
    Ett sätt för dem att få de nedre behoven tillgodo set. Imina ögon är det svagapersoner /Tjejer som konvertera som vill att någon tala om för dem vad som gäller. I ett normalt par förhållande måste båda ta ansvar. Kan tänka mig att i ett muslimsk förhållande tanten håller ”dosan” till förfogande och och serverkarl slusken mot att är trygg som i gamla tider här.

    Gilla

   • Argus

    @Kurt: Amen. En annan orsak som jag nyligen plockade upp (minns inte var) är att Islam fortfarande har tydliga könsroller. Vidriga sådana säger jag men ändock. Tack vare Frankfurtskolan, Kulturmarxisterna, 68-vänstern et all så har vi inte längre det. Nu låter det kanske som jag snudd på vill ha tillbaka det gamla bondesamhället men så illa är det inte.

    Det går att kombinera tydliga och bekväma könsroller med jämställdhet och jämlikhet. Basta! Samlevnad är inte tvång och hot utan passion, kärlek, gemenskap, respekt och samsyn.

    Gilla

   • Cathrin

    @Kurt,
    Håller helt med.
    Amen.
    😉

    Gilla

 • maggimas

  Det är seger för domstolen och förlust för tältet. Tror ni mig inte, fråga henne själv, efter att hon har blivit tvungen, att lyfta på förlåten inför dhimmis, Bwahahahahahahah…………

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: