Ett år till valet – vad är alternativen?

På onsdag presenterar finansminister Anders Borg årets budgetproposition och som vanligt kommer det att bli en hel del ståhej och bilder från hans promenad till riskdagen. Helt i onödan.

Det mesta är känt sedan tidigare, nyheterna har släppts under flera veckor för att alla partierna ska få sin del av rampljuset. Lika säkert är att oppositionen och framförallt socialdemokraterna kommer att kritisera vartenda förslag från regeringen.

Man undrar varför?

Moderaterna har blivit ett mittenparti liksom sossarna, och med Stefan Löfven har S klivit ännu närmare moderaterna och i princip köpt hela Alliansens politik.

Alla jobbskatteavdrag accepteras trots tidigare vilda protester, S vill heller inte höja fastighetsskatten, förmögenhetsskatten ska inte återinföras. I princip allt som Alliansen gjort och som S varit emot accepteras nu av S.

Sanningen är att vi inte har någon opposition mer än till namnet, bara detaljer skiljer M & S åt.

Det är inte lätt att vara väljare så här ett år innan valet, om inte…men då skulle det inte förvåna mig om M&S börjar samarbeta på riktigt…

 Härmaporna utanför BommervikKopian

 

20 thoughts on “Ett år till valet – vad är alternativen?

 1. inte ett ord i debatten mellan 2st i 7klövern om det största hotet mot Sverige som nation( muslimerna ) man nämner inte vad detta vansinne kostar. Enda räddningen för Sverige (SD)

 2. Jag tycker man ska rösta på ett parti som tar klimatutmaningen på allvar! Därför röstar jag på Miljöpartiet. Jag röstar på ett parti som gör att människor faktiskt kan bo kvar där de växer upp utan att tvingas till flykt av klimatförändringar. Rösta grönt 🙂

  • Miljöpartiet är nog det enda partiet som inte har en miljöpolitik. De kom in i riksdagen en gång pga att en j-vla massa sälar dog, senare visade det sig att det inte hade någonting alls att göra med miljön utan berodde på ett virus typ parvo. De flesta som röstar på miljöpartiet idag vet inte alls vad MP står för men de tycker att ordet miljö låter bra. Hur kan MP vara miljövänliga när man har en vision om 40 miljoner människor i Sverige? Ett land med höga uppvärmningskostnader för bostäder och ett land med få skördar och där djur inte kan vara ute på betessäsong året runt, utan vi kommer därför att vara tvungna att importera en stor del av vår mat. Vidare så har MP inte längre någon djurskyddspolitik, ett parti som vill tillåta halalslakt har inget i svensk politik att göra. Miljöpartiet borde byta namn till migrationspartiet för miljö vet de inte något om. Fast ordet migration kanske inte går hem lika bra som ordet miljö?

   • Alla politiska frågor genomsyras av miljö- och klimatpolitiken. Vi tänker inte att miljö/klimat är en egen fråga, frånskild alla andra. Så därför kan inget annat parti vara bättre än oss.

    De flesta väljare vet varför de röstar på MP. För en bättre miljö- och klimatpolitik, för en bättre skola där elever har mer tid med sina lärare och ett mer humant samhälle där människor har lika rättigheter och där fler människor får stanna. Solklara 3 punkter!

    Vi vill inte förbjuda halalslakt. Men vad jag vet så vill vi att djuren ska bedövas. Då ser jag inte den stora skillnaden mellan vanlig slakt eller halalslakt (om nu bedövning används). I båda fallen avlider djur. SD är emot halalslakt bara för att det är någonting muslimskt.

  • Jag röstar också på ett parti som vill att människor skall bo kvar där de är kommna ifrån, och få hjälp där. Så jag är knappast ”grön” av avund på dig Valdimar. 🙂

   • Well, röstar man på ett klimatförnekande parti så kommer knappast flyktingströmmen kopplat till naturkatastrofer att minska 🙂

    Pettersson, vad menar du med ”hur många svenskar har inte tvingats flytta”. Jag förstår inte den kommentaren överhuvudtaget! Förklara gärna.

   • Jag förstår att du inte förstår. Men om vi tar det enkelt. Hur många svenskar bor kvar i Rosengård, Ronna, Rinkeby, Tensta, Skäggetorp, Brandkärr och på många andra platser i landet. Varför har de flyttat därifrån?

   • FN har tvingats medge att Himalaya säkert inte kommer smällta till 2035? Det var i princip det enda som din länk informerade om. Dock kvarstår faktan att vi står inför både en uppvärmning och klimatkatastrof.

    Fria Tider kan du bara inte länka till. Hur ska man kunna ta den blaskan på allvar när de använder skällsord som zigenare, neger osv? Fortsättningsvis är tidningen sponsrad av Kent Ekeroth, och då vet vi genast att tidningen även dem är klimatförnekare (då SD är klimatförnekare). Går ej att ta dem seriöst då de inte bygger sina uttalanden på vetenskaplig forskning.

   • Varför det inte föreligger några rapporter talas det också om.
    Felet ligger helt hos Ipcc, som kommer att dela upp sin rapport i flera stycken, som utkommer under 2013 och 2014, sedan är det nog ajöss med Mp för den här gången. Det är ju bra att det kommer att ske i helt rätt tid för våra två val 2014. Mp är väl numera för EU, eller hur Larvsten.

 3. Jag såg gärna en koalition mellan Socialdemokraterna och Moderaterna, under förutsättning att de kan återuppliva Erlander och Hjalmarson. Med de nuvarande pajaserna – inte en chans.

  Politiken som en koalition mellan Socialdemokraterna och Högerpartiet skulle ha medfört skulle antagligen dagens Sverigedemokrater vara närmast. Jag har egentligen bara två problem med SD, dels att de är oprövade och dels för att det finns en avlägsen möjlighet att de är en avledningsmanöver. Fast å andra sidan var Erlander oprövad och de andra partierna är inte heller de direkt pålitliga.

 4. ”Lika säkert är att oppositionen och framförallt socialdemokraterna kommer att kritisera vartenda förslag från regeringen.
  Man undrar varför?”

  …När man tagit del av partigranskningen av ”de 3 röda” här till höger, så kan man misstänka att risken för att en flaska vin på Systembolaget blir två kronor dyrare efter regeringens förslag att höja alkoholskatten, blir den absolut hetaste frågan som höjer temperaturen i den röda ankdammen med minst 14 % / grader?
  Allt annat sopas med frenetisk städiver under mattan av den till synes diliriumdrabbade oppositionen.

  Deras främsta officiella argument är annars att (i klarspråk) skyffla över alla nu Fas-3-fängslade till det mera humanistiskt artikulerade ”f-kassa, a-kassa, diverse program och praktiker”.

  Same shit – different names…
  (bara olika namn på samma skit)

  Glöm ALDRIG Stefan Löfvens dubbelspel med EXPO:
  http://www.ifmetall.se/ifmetall/home/content.nsf/aget?openagent&key=aschberg_och_lofven_quot_ga_inte_pa_forsoken_att_skrammas_quot

 5. Att någon över huvud taget kan komma att lämna sin röst på något av dom 7 landsförrädiska islamistiska partierna är ju fullkomligt obegripligt!
  Dom är inte bara galna på ett tokigt sätt utan dom är mentalt efterblivna och sjuka och i behov av omedelbar vård med tillhörande medicinering.
  MVH
  Janne

  • Näst intill omöjligt att bota psykopater har jag hört. Även om det går med en o annan, så finns det knappast tillräckligt med teraputer till sjuk-klöverns alla nuvarande psykoser…

 6. Tror att det är det som kommer och hända. Sossarna och De nya Moderatligt Sossiga Partiet kommer gå samman i en fumlig, flummig , svammel och invällarvänlig regering vid nästa val. Nu gäller det att SD tar 30%!!!!!!!!!!

 7. Ber att få avlägga en stillsam protest. Mitten i svensk politik är upptagen av Sverigedemokraterna. Så dit kommer inget annat parti!

Kommentera