Klara fakta, men det får man inte skriva

Den allt mindre lokaltidningen SN är ett sorgligt kapitel.

Från att ha varit en bra, intressant och läsvärd morgontidning, har den förvandlats till något den trogna prenumeranten inte känner igen. Vad det beror på lär vi aldrig få veta, men om topparnas personliga intressen eller rädslan för att gå emot den gängse normen är ledord i tidningens agenda, kan det förklara en del. Kanske också att tidningens inköpta moderator har ett finger med i spelet.

Nåväl, eftersom SN inte vill skriva hela sanningar, utan nöjer sig med halva och tidningen raderar sådant man finner olämpligt, tvingas både läsare och andra vända sig till alternativa medier…vilket gör att medierna beklagar sig och använder ord som ”främlingsfientliga” och ”rasistiska”.

Debatt är kul, debatt är välkommet och debattera är något som hör en demokrati till, så länge den sker på sakliga och ärliga nivåer. I helgens webbilaga skrevs ett blogginlägg om söndagens kyrkoval, där bl.a. en vänsterpartist ansåg att ett twitter från en riksdagsman passade in under rubriken ”Gå och rösta i kyrkovalet”. Det hade varit oerhört intressant med en debatt i ämnet, då jag vet att vänsterpartisten ifråga är både ärlig och saklig i sina inlägg. Detta ansåg dock inte SN och raderade två kommentarer innan debatten ens han börja.

Därför är skärmdumpar ett måste när man kommenterar och här kan ni beskåda de två som inte tilläts stå kvar.

Skärmklipp 3sn

Jag undrar fortfarande vad SN ser som så oerhört att kommentarerna raderades bort?

Kommentera