Muslimska kvinnor struntar i hygienregler – badar med kläder på

HELSINGÖR. Tålamod i Helsingörs kommun börjar tryta. Sedan flera muslimska kvinnor insisterar på att få bada i poolerna med kläder på.

Simning i något annat än badkläder strider mot reglerna för hygien och det är därför personalen i simhallen upprepade gånger försökte övertyga de muslimska kvinnorna att sätta på sig en baddräkt innan de hoppar i vattnet.

Problemen uppstod efter ett initiativ från kommunen, som en kväll i veckan erbjuder kvinnor en badtid utan manliga badvakter eller badande.

Kvinnornas kväll är till för alla kvinnor och den hålls varje söndag och initiativet lanserades med avsikt att få kvinnor med etniska bakgrunder att delta i mer fritidsaktiviteter i kommunen.

Kvinnorna använder även kläder i duschen när de ska tvätta sig innan de hoppar i bassängen och det är ett stort problem.

Här finns en tydlig ståndpunkt. I poolen finns några enkla grundläggande regler som måste följas. Anställda kan och ska inte släppa efter på reglerna om renlighet och hygien.

Mellan 50 och 80 kvinnor har tagit del av kommunens erbjudande, sedan det började för fyra veckor sedan. Men trots den uppenbara framgången med att få kvinnor att delta så är inte alla för initiativet.

-Vi har försökt att få mer tid för de icke-danska kvinnor, som vanligtvis inte kommer ut. Men det finns gränser för tålamodet, säger Jørgen e. Hansen, chef för kommunens fritidskontor som nu överväger att stoppa badtiden för kvinnor.

Petterssons tålamod med muslimer börjar inte tryta, det har tagit slut för länge sedan. Ska det vara så jävla svårt att följa reglerna dit de kommit – dessa regler har ju trots allt skapat skapliga samhällen jämfört med de muslimska…

hygien bad

Helsingörs Dagblad 

8 thoughts on “Muslimska kvinnor struntar i hygienregler – badar med kläder på

  1. Jo här i Sigtuna kommun har vi ett utomhus/äventyrsbad
    Som har stängt pga bajsmolekyler från medeltidmänniskor
    Ingen vettig Svensk som jag känner till skulle någonsin sätta sin fot där
    Lika lite som jag skulle komma på tanken att hoppa in på apberget på en djurpark

  2. Ja det ligger ju i sakens natur att poolens vatten blir smutsigt när man slänger i sopsäckar!
    Det finns ju faktiskt kontainar för miljöfarligt avfall.
    MVH
    janne

  3. Det finns otaliga rapporter från våra äventyrsbad om att både män och kvinnor från t ex MENA-länderna inte tvättar sig innan de går i bassängen. Och när de tagit på sig badkläder gör de detta utanpå sina underkläder. Om man påtalar detta säger de bara att de inte får vara nakna pga sin religion. Jäkla snuskpellar!

    Trots sitt tvagande fem gånger per dag så luktar de inte rosenblad precis!

    • Detta är egentligen nått för MP o titta på. Hoppar man i plurret med skitiga kläder behövs det mer klor i badvattnet för att motverka bakterier. Inte bra för miljön, eller hur? Samma som när man hade klädsim i skolan sade läraren till oss att kläderna skulle sköljas i enbart vatten efter tvätten innan vi använde de i bassängen. Sciense rules. MVH MR J.

      • Helt klart, men som de bär sig åt och badar med underkläder som är fulla av både urin och avföringsbakterier. Det skulle behövas att de sanerades i ett stålbad av rent klor, innan de fick beträda ett allmänt bad. Fy fan! Vilken snuskighet.

Kommentera