Världens bästa universitet 2013

UTBILDNING. Årets lista på de bästa universiteten i välden har kommit. USA dominerar som vanligt och har elva universitet bland de 20 bästa men Storbritannien är inte dåliga med 6 universitet bland de 20. Övriga toppländer är Schweiz, Kanada, Singapore, Hong Kong, Australien, Frankrike, Japan, Sydkorea, Danmark, Kina, Tyskland, Nederländerna, Irland, Sverige (2 st plats 67 och 79), Finland, Norge som alla har universitet på topp 100 listan.

På topp 200 hittar vi ett och annat universitet från Mellanöstern och Afrika men de har svårt i totalrankingen men kan göra skapligt ifrån sig i enskilda ämnen.

Bland de 22 från Mellanöstern och Afrika är totalt åtta länder representerade med Israel och Sydafika som de överlägset främsta från den delen av världen.

BBC    Topuniversities

2 thoughts on “Världens bästa universitet 2013

  1. Jag vet att många i MENA-länderna nu har akademisk examen. Nu vet jag inte riktigt kriterierna för topplistorna men vad som slagit mig är att lärotiden är så kort. Jag har stött på en läkare (utbildad på universitet på den arabiska halvön) som var färdig läkare vid 21 års ålder. En nyanländ syrier (palestinier säger han själv) som var färdig tandläkare vid samma ålder.

    Detta får åtminstone mig att bli tveksam att besöka dem.

    Ibland får nog Koranen större plats på utbildningsplanen än anatomi.

Kommentera