Islamistiskt mordförsök på Vilks i Malmö?


Vilks-attentat

Vilks-attentat foto der Standard

Den här historien stämmer dessvärre inte utan ett beklagligt misstag har skett, där en intet ont anande konstnär och pensionär är den omhändertagna mannen. När jag skrev om JIHAD I MALMÖS artikel till mer standardutseende, som jag har tillåtelse att göra cirka en dag efter att de själva har lagt ut artikeln, så visste jag inget annat än att det var som det beskrivits av Hans Pettersson på Jihad i Malmö. Men jag ber ändå om ursäkt, vi är alla förlorare som inget fick veta, men allra mest är det synd om den stackars 73-åriga mannen som fick många fula sår i ansiktet, som jag sett på video, och som måste ha blivit dödsförskräckt när han bara skulle visa upp sitt konstverk. Jag har dock inga förstahandsuppgifter om hur hela episoden utvecklade sig, när säkerhetspolisen gjorde sin insats. Jag finns inte ens i Malmö, utan långt därifrån, men det hade ju inte hjälpt om jag inte hade varit just på den plats där det hände./Olli Rein

 

På eftermiddagen igår genomfördes vad som verkar vara ett mordförsök på Lars Vilks i Malmö. Vilks besökte galleriet Rönnquist & Rönnquist för att intervjuas av en österrikisk journalist. Mitt under intervjun trängde en okänd man in på galleriet.

Mannen bar på en röd väska och krävde att få tala med Vilks. SÄPO-livvakterna avvisade och avvisiterade honom. Man fann då ett skjutvapen. Livvakterna slog larm och fem minutersenare var ett stort område runt galleriet avspärrat av piketpoliser. En bombgrupp tillkallades också.

 Den österrikiska journalisten från Der Standard uppger att det handlade om ett attentatsförsök. Polisen har ännu inte kommenterat gärningsmannens nationalitet eller motiv.Lars Vilks finns på Al Qaedas dödslista och har varit utsatt för ett stort antal dödshot och ett tidigare mordförsök från islamister i sitt hem.

Galleristen Henrik Rönnquist berättar: Polisen ska ha en stor eloge. Det gick på två sekunder från att de öppnaväskan tills att mannen låg på marken. Det fanns inte en chans att han skulle hinna göra något.

Vilks med yxa

Viks med yxa

UPDATE:

Den gripne mannen bar enligt ögonvittnen på en k-pist i sin röda portfölj… Han hade eventuellt sällskap med en burqaklädd kvinna, som här har fastnat på en av Roger Sahlströms bilder:

vilks_attack4_2013

vilks_attack4_2013

Kan det röra sig om den ökända galningen”Amatullah”, som redan tidigare dömts för sina mordhot mot Vilks? Det finns fortfarande ingen kommentar från polisen, men det står varje läsare  fritt att dra egna slutsatser…

JIHAD I MALMÖ

Olli kan bara hålla med Hasse Pettersson på Jihad i Malmö, tills något eventuellt avslöjande kommer. Dra egna slutsatser får alla göra, men det är dumt att publicera dem innan man vet vad som har hänt eller kommer att hända. Vi får nöja oss med att avvakta utvecklingen och bida vår tid.


18 responses to “Islamistiskt mordförsök på Vilks i Malmö?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: