Kanske 250 jihadister från Norden i Syrien – minst tjugo stupade

Jakob Scharf, chef för PET, danska Säpo, kunde igår meddela Danmarks Radio att minst 65 jihadister från Danmark rest till Syrien för att delta i den islamistiska kampen under det senaste året. Man har konstaterat att minst sex av dem dött i strid.

AbuMohammed stupad
AbuMohammed stupad

Politiken skrev tidigare i sommar om fyra av jihadisterna. Den kriminelle syriern Ahmed Syri, som till bringat hela sitt vuxna liv i danska fängelser. Algeriern Slimane Hadj Abderrahmane, som tidigare kämpat för talibanerna i Afghanistanoch tillbringat en tid i Guantanamofängelset. Han stupade i februari i år.

 Den danske konvertiten Kenneth Sørensen, som varit perifert inblandad i flera terroristhärvor i Danmark dog i mars.  Den ledande shariagangstern Abderrozak Benarabe, boss för BGP-LTF-gänget, lämnade som god islamist sin lönsamma verksamhet som knarkgrossist och drog på jihad till Syrien när Brödraskapet kallade.

syrian jihadists
syrian jihadists

Just nu är PET mest oroliga för att alltfler av jihadisterna börjat återvända till Danmark. Sedan tidigare hårt kriminellt belastade, vapentränade och politiskt extrema utgör de en allvarlig fara för det danska samhället.

 Den danska regeringen har utlovat hård övervakning och åtal mot dess hemvändande extremister, men det har ännu inte lett till någonting…

Svenska SÄPO är mera förtegna om antalet jihadister från Sverige i Syrien. I en rapport i april uppgavs ”ett trettiotal” jihadister ha rest.

Med tanke på att Gudmundson kunnat kartlägga minst tio dödade, de flesta från Göteborg, torde siffran vara kraftigt underdriven…

Intressant nog kommer tre av de döda från samma skola: Den islamistiska Römosseskolan i Göteborg där den moderate riksdagsmannen Abdirisak Waberi var rektor.

Norska PST är lika förtegna som SÄPO. Antalet jihadister i Syrien med norska pass uppges av olika källor till mellan 50 och 150. PST åtalade nyligen vad de betecknar somspindeln” i jihadistnätet i Norge

 Norska medier har mörkat hans identitet, men vi kan avslöja att det handlar om den 35-årige algeriern Farid Bendriss. Bendriss är ledare för Al Furqan Relief Group, den största organisationen i Norge för terrorfinansiering. Han är också en nyckelperson i rekryteringen av jihadister till Muslimska Brödraskapets terrorgrupper.

JIHAD I MALMÖ

Olli tycker att alla dessa jihadister ska utvisas till det land de kommer från eller Syrien, då dessa varit kriminella i de flesta fall redan när de åkte. Då har de nu i princip gått igenom högskolan för jihadister och gangsters och får räknas som ytterst farliga för de västeuropeiska länder de vill återvända till.

Har man gjort jihad med allt där finns att göra med våld och kriminalitet, narkotikaberoende och krigsbrott, vilka stolt har visats upp på videor från krigsområdena, så finns ingen plats för dem i ett civiliserat land. De kan endast handhas av lika våldsbenägna personer som dom själva, och dessa finns i Menaländerna i så stort antal som behövs för att hålla dessa horder i schack. Det bästa vore förstås att få ställa upp dom mot en vägg och arkebusera dom.

4 thoughts on “Kanske 250 jihadister från Norden i Syrien – minst tjugo stupade

  1. Kan inte Flygvapnet visa lite solidaritet och flyga ner dem som vill strida i Syrien? Ta gärna med dem som inte vill på samma gång.

  2. Men det skulle de väl aldrig göra i Sverige kriga mot Sverige , de behöver inte moder Svea böjar sig frivillig fram och låter sig tas i båda hålen. Ivrigt påhejad av våra politiker.

Kommentera