Muslimernas viktigaste uppfinning

Vad är väl ett nobelpris? Värmlands museum söker nu med ljus och lyckte efter en Elefantklocka från 1200 talet som representant för en muslimska världens viktigaste uppfinningar som påverkar oss än idag. Museet vill på detta sätt lyfta fram den mänskliga mångfald som den muslimska guldåldern representerade.

Hade de verkligen velat citat ”belysa samtidsfrågor”med temat ”Discover the Muslim Heritage in Our World” så hade en fotoutställning från inbördeskriget Syrien, kyrkobränning i Egypten, självmordsbombare i Irak, … Varit en mer träffande utställning, men kanske inte lika PK!

-Pettersson undrar, muslimerna har knappast uppfunnit elefanten och inte klockan men smartingarna var först med att sätta en klocka på en elefant och det är det viktigaste de gjort. Grattis!

Bilden högupplöst, klicka gärna…

elephantclock0001

Värmlands Museum

4 thoughts on “Muslimernas viktigaste uppfinning

 1. VA FAN HAR KLOCKOR OCH ELEFANTER MED MUSLIMER ATT GÖRA? DET ÄR EN RELIGION OM DU INTE VISSTE DET. JAG GILLAR INTE DEN RELIGIONEN EFTERSOM DEN ÄR SÅ JÄVLA VÅLDSAM, MEN DET HAR JU FAN INGENTING MED MÄNNISKORNA ATT GÖRA ELLER VAD MENAR DU? ATT VARA SVENSK ÄR INGEN RELIGION ELLER HAR JAG MISSAT NÅGOT??

 2. Har för mig att jag såg en sådan där
  Den var värd en djävla massa pengar
  Hmmm det var något antikprogram kanske ”antiques roadshow”
  Tror jag det heter brukar inte glo men frugan glor desto mer 😉
  Återkommer i frågan om jag hittar något

 3. Glöm inte tidsmaskinen!

  Värmlands museum har tydligen som främsta uppgift att leta oskyldiga muslimska fetischer, i syfte att dra uppmärksamheten från det våldsamma och rabiata inom islam.

  Muslimerna själva anser nog däremot att den uppfinning som är viktigast för att främja just deras mörka syften är den islamistiska tidsmaskinen…
  Ingen annan innovation har någonsin lyckats med att förflytta (annars välutvecklade) civilisationer 1400 år bakåt i tiden, till det mörka 6:e århundradet.

Kommentera