14 000 sköterskor till Norge


Svenska sjuksköterskor fortsätter att lockas av högre löner i Norge. De senaste tio åren har 13 704 svenska sjuksköterskor fått tillstånd att arbeta i Norge, och hittills i år har 792 svenska sköterskor fått sin legitimation godkänd i grannlandet, rapporterar tidningen Vårdfokus.

– Nyutexaminerade är en stor grupp sökande och det är framför allt inför sommaren de flesta ansökningarna kommer, berättar Anette Bryn, kommunikationsrådgivare på Norges statliga auktorisationskontor, för Vårdfokus som också återger ett citat från den norska tidningen Vårt land: ”Vi dammsuger Sverige på sjuksköterskor”.

Varje år utbildas knappt 4 000 sjuksköterskor i Sverige, hälften av dem söker norsk norsk legitimation. I Sverige har nyutbildade sköterskor 21 800 kronor i snitt men kräver 24 000 i begynnelselön. I Norge betala 34 000 kronor.

-Pettersson har svårt att tro det, men det påstås att Sverige har en regering som är så jävla dum så de i stället för att betala sjuksköterskorna en vettig lön importerar ersättare från Somalia som de sedan ger bidrag så de slipper arbeta…men så jävla dum kan väl ingen vara???


4 responses to “14 000 sköterskor till Norge

 • Law of the land

  Etablissemangets politiker för ett synnerligen effektivt Jihad mot spillrorna av det som förut var en fungerande sjukvård och, i förlängningen, Svenskarnas trygghet.

  Gilla

 • Per Karlsson

  Bra Pettersson, lönerna inom sjukvården kunde dubbleras om vi fick bort bara en bråkdel av de sk. berikarna som i verkligheten inte berika andra än sig själva.

  Gilla

 • allemand

  Ekonomiskt kan det inte vara ett större lyft då allting är så mycket dyrare i Norge. Däremot kanske de förbättrade förhållandena spelar en stor roll.
  Om de också bor kollektivt kan det bli ekonomsikt.

  ”Bannad från Avpixlat som allemand utan att veta varför”

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   allemand:
   Norge har säkert försörjt med en billig och bra Kantin !
   I övrigt kan de ju medtaga sin matlåda från Sverige.Om nu detta blir billigare !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: