Kristna evakueras från Sudan

SudanDen kristna befolkningen i Sudan utsätts i allt större utsträckning för övergrepp och förföljerser av landets muslimska majoritetsbefolkning.

Sudans president Omar Hassan al-Bashir har lovat att skapa ”en 100% islamisk konstitution utan kommunism, sekularism eller västerländska influenser” och förföljelserna blir allt värre.

Den kristna hjälporganisationen The Barnabas Fund ska med flyg evakuera 3400 kristna från norra Sudan till Sydsudan. Organisationen har tidigare evakuerat 5000 kristna.

Sharialagar tillämpas strikt i Sudan, där nästan 98 procent av befolkningen är muslimsk. Det har gjort det mycket svårt, nästan omöjligt för kristna.

Kristna och kyrkor i Sudan möter ökande aggression. Kyrkans ledare har hotats, gripits och förts bort. Många kristna byggnader och hus för har förstörs. En kyrka och en bibelskola Khartoum brändes till marken av en islamistisk folkmassa och en annan kyrka blev jämnad med marken av lokala myndigheter.

-Pettersson säger att det är väl det som kallas mångkultur på islamska…

Foxnews

 

 

6 thoughts on “Kristna evakueras från Sudan

 1. Låt dem ha det är inte vårt problem vill de leva i medeltiden so what!

  Och de muslimer som lever i Sverige och vill ha det, Ge dom enkel ticket.Va idag påF. kassan i Nyköping
  kunde likaväl ha varit Somalia full med diverse Spökplumpar, Jag spyr när man bombarderas med deras Språk från alla hål och kanter

 2. Det finns också cirka 30-40 000kristna slavar, vilka i de flesta fall tvingats konvertera till islam. De har alla förts bort av den arabiska Janjawid milisen vid attacker på försvarslösa kristna byar i Darfur under folkmordens tid, då kristna negrer fördes bort till slavdom i 20 år genom folkmordet under diktatorn Omar Hassan al-Bashirs skräckvälde. Jag har inget hört om straff för detta folkmord heller, och slavarna försöker en kristen organisation från USA köpa friheten tillbaka åt en efter en. De flesta hinner säkert att avlida, och araberna slipper att sona sina folkmord åter en gång.
  http://petterssonsblogg.se/2013/03/31/darfur/

  Historien hade kunnat sammanfört oss båda, då han deltog som fallskärmsjägare under Jom Kippurkriget eller oktoberkriget i Egypten. Det område som berördes var inte särskilt stort, mestadels området på båda sidor om Suezkanalen, där egyptierna som längst kom några mil in i Västra Sinai. Löjtnant Omar al-Bashir gjorde en misslyckad fallskärmsoperation i början av kriget med sin pluton och det var synd att han inte fick möta döden där eller ännu bättre lite senare när jag var max ett par mil från det ställe de hade landat på.

  http://petterssonsblogg.se/2012/12/29/615-manniskor-befriade-fran-slaveri-sedan-september-2012/

  Han vände rätt tidigt tillbaka till Sudan, vill jag minnas att jag har läst någonstans. Då var han givetvis inte så känd ännu. Jag visste inte förrän jag läste om kriget att han hade deltagit. Men om han skulle ha visat sig och jag då hade vetat vad han skulle bli, då djävlar.

  Om inte om hade varit hade kärringen skjutit björn, heter det visst.

  • Tyvärr kommer Afrika islamiseras mer o mer. Om de blir sunni lr shia återstår att se. Skit vilket, Den förlorande sidan flyr till Europa. Hurra för Islam som inte kan ta hand om sin egen skit. Ali, ställ upp nu då o ge hem till alla dina gelikar. Nä tänkte väl de. Du har ju de bra nu o vill inte ta i din egna skit. Fyfaan för dig o dina gelikar. Islam är de värsta som hänt västvärlden.

Kommentera