Nersläckt


Eftersom kära hustru arbetar inom äldreomsorgen, så var det med stort intresse vi bokade oss framför TV:n för att se första avsnittet på ”Sveriges bästa äldreboende”. Serien går på SVT1.

Jag måste säga att jag blev ganska beklämd av det jag såg. Hur bra har man det, när man som en del av åldringarna önskade att man skulle slippa vakna på morgonen och att livet skulle ta slut.

Det verkliga bottennappet kom när de två konsulter som ska lyfta läget för det berörda äldreboendet började sin rundvandring i korridorerna. Varannan lampa i korridoren var släckt för att spara ström. Har det verkligen gått så j-la långt utför med Sverige att vi inte har råd att låta lamporna vara tända på våra äldreboenden. Hur kan den politiker som fattat det beslutet verkligen se sig själv i spegeln på morgonen utan att skämmas, det är fullständigt obegripligt.

Visa mig ett enda boende för ensamkommande flyktingmän eller ett fängelse där man inte tycker att man har råd att ha belysningen på. Det är några som borde ta på sig dumstrutarna och gå och ställa sig i skamvrån.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


6 responses to “Nersläckt

 • Kurt

  Jag är rädd för det som kommer i mitt livs slutskede! 😦

  Gilla

 • Kalle

  Nja har man pengar så är det väldigt missvisande för mig alla fall,Dom jag vet som nyttjar boende har det bra ifos är ju privata hem.men den som spar har till någorlunda värdighet,Ps är helt fel men vad ska man göra 😦

  Gilla

 • Kalleman

  Detta var säkert ett av de bättre äldreboendena i Sverige som jag ser det, där fanns ju till och med nästan tillräckligt med personal. Propaganda Svt!

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Råkade trycka på fel knapp ikväll igen !
   Där visades under några minuter hur en personstyrka inkl.vaktmästare överdrev utöver det normala,i sin iver att synas i TV.
   Tror att det fanns 5-6 personer på en gång hos vad jag uppfattade som en nyinflyttad på boendet…
   Var det detta program ni skriver om instämmer jag helt med Kalleman.. Ren och skär propaganda som saknar all form av verklighet.
   De anhöriga får i mån av vilja,själv inreda de betydligt mindre rum som står de äldre till förfogande.Sådan vänlighet och sådan personaltäthet finns tre gånger om året,till Jul,Påsk,och till Midsommar fest… eventuellt vid någon anhöriginbjudan en eller två kvällar om året.Detta kan jag begå ed på !!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: