Israels blockad av Gaza


Siffror har kommit för tiden 11 – 17 augusti 2013. Under veckan förde 992 lastbilar in 27 464 ton med förnödenheter från Israel till Gaza. Dessutom levereras 125 MW el i snitt per dag.

Gränsen mellan Egypten och Gaza hålls fortfarande stängd men det bekymrar inte PK och Ship to Gaza, det är Israel som bojkottar…har ni hört av PK-media att egyptierna försöker svälta ut sina arabiska bröder?

Nåväl, förra veckan kom det lite rättvis kritik om att vi var enögda. Givetvis ska vi ta med den omvända exporten. Från Gaza till Israel gick 23 lastbilar, 7 av dem körde nya trälådor och 16 levererade returlådor i trä. Inte dåligt.

Visst ja, jag höll på att glömma att Gazaborna även exporterade tre raketer över gränsen, de flög över till Israel lastade med sprängmedel men gjorde ingen större skada.

Minns ni skutan Estelle och Ship to Gazas senaste försök att bryta Israels ”blockad” av Gaza. Estelle hade 41 ton förnödenheter i sitt lastrum. Bland annat nedanstående:

 • Teatersmink
 • 600 st fotbollar
 • Några säckar med cement
 • Några rullstolar
 • Musikinstrument

Den last med sk. ”humanitär hjälp” som Ship to Gazas skepp Estelle försöker föra in i Gaza sjövägen består alltså till största del av fotbollar och attiraljer för teater och musik. Den cement och sjukvårdsutrustning man vill få in i Gaza utgör inte ens en promille av det byggmaterial och sjukvårdsutrustning som förts in i Gaza på en månad. Att detta får så mycket genomslag i pressen visar bara hur ointresserade av fakta PK är.

GAZA 11-17 augusti 2013


One response to “Israels blockad av Gaza

 • Law of the land

  Hela det förljugna projektet Shi(t)p to Ghaza har slagsida.

  Vi vanliga människor bygger upp, och media, P.K.-politiker, Mena-blattar och kommunister river ned…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: