Bränt igår: Drygt femtio kyrkor, två hotell och mängder av affärer och bostäder

Luxor riot
Luxor riot

Alla (naturligtvis) koptiska. I Muslimska Brödraskapets stora jihad mot de kristna, liksom mot polis och armé. Islamisternas hat känner inga gränser. Allt som symboliserar ordning, civilisation och tolerans ska förgöras….

 Här plundrar och bränner man Mar Gergiskyrkan i Asyut (Assiut), 40 mil söder om Kairo

Filmen visar hur vaktmästaren försöker låsa porten för att hålla mobben ute. Men de spränger grindarna, stormar inoch börjar plundra kyrkan.

Väl inne släpar de ut inredningen och eldar upp den på gatan. Kyrkan antänds och svarta rökmoln börjar bolma ur tornet.

Är det bara jag som får associationer till Kristallnatten ?

Här är en förteckning, som tre bloggare sammanställde i natt , utifrån lokala rapporter från hela Egypten.
Den visar hur ett femtiotal kyrkor, kloster och andra kristna byggnader förstörts.

Dessutom sju städer där koptiska hotell, affärer, apotek och läkarhus bränts. En utmärkt interaktiv karta.
Listan uppdateras regelbundet på Twitter.

coptic nuns
coptic nuns

Koptiska nunnor flyr upp på klostrets tak undan den islamistiska mobben.

Horus Hotel_Luxor
Horus Hotel_Luxor

De två koptiskägda hotellen som brändes var Hotell Horus och Hotell Susanna i Luxor. Båda uppges ha totalförstörts.
Då Luxors hotell för tillfället har en beläggning på 2,3 %, var dock inga turister i fara. Från badorten Hurghada rapporteras en mördad och omfattande plundringar.biblioteca-alexandrinaEn grupp jihadister anföll Bibliotheca Alexandrina, världens mest fantastiska bibliotek, men slogs efter skottlossning tillbaka av bibliotekets egna vakter.

Enligt informationschefen lyckades de demolera en föreläsningssal, stjäla en del nya böcker och skjuta hål i den unika fasaden.

 Kravallpolisen ingriper mot islamisterna i Luxor:

 JIHAD I MALMÖ

Ett stort tack till Jihad i Malmö och de personer som ligger bakom detta fantastiska reportage, särskilt dem som jobbar  på plats i Egypten, med fara för sina egna liv/ Olli Rein för Petterssons – gör skillnad, och nej då, det är nog inte bara du och jag som associerar till Kristallnatten.

91 thoughts on “Bränt igår: Drygt femtio kyrkor, två hotell och mängder av affärer och bostäder

  1. Det har gått åt helvete med ursprungsbefolkningen i all länder som Islam invaderat. Sverige kommer inte att bli det första undantaget.

  2. Ali:
    Försöker lugnt och sansat återge,vad jag med egna ögon och egna öron sett/hört.Om du nu tittat på dessa utländska kanaler,förstår du antingen inte vad de säger,alt.du vill inte veta sanningen!
    Troligen både och…liksom huvuddelen av ”vårt” lands befolkning.

  3. Man kan titta på al-Jazeera men det finns många sätt på nätet att få fram information om vad som händer i Egypten. Jag har dessutom vänner i Alexandria som hör av sig.

    Förresten fanns det en anledning till att Egypten stängde gränsen och försökte täppa igen tunnlarna till Gaza. Allt för många ”krigare” kom den vägen liksom vapen till Mursi-anhängarna. De två läger som militären rensade ut var fulla av vapen och backar med hemmagjorda molotovcoctails. Vad jag har svårt för är att MB:s ledare och imamer hetsar sina anhängare till att bli martyrer – och att de går på det. Kanske därför de ger sig på de fredliga kopterna. Någon MB-anhängare måste ha fattat att de inte kan förinta militären.

    Dessutom sägs det att många pro-Mursi-anhängare sköts av egna snipers, vissa maskerade till hemliga poliser. Hitler gjorde visst samma sak.

    Men vanligt folk börjar ta avstånd från MB nu och kallar dem terrorister. Inte minst småföretagare som fått sina butiker förstörda och plundrade.

    • Där kan du ha helt rätt…Det som igår visades live i TV,var just hur det åkte fram skyttar på MC bakom den stora massan och sköt rakt in i hopen ! Tänkte aldrig på ”snipers” men i arabländer kan man förvänta sig allt…Dessa var förmummade på samma vis,som ”vårt” vänsterpack vid demokratiska SD- möten !

    • Det finns alltid två versioner. MBs o militärens.

      O Aljazera har rapporterad båda versionerna. Ni o många andra medier väljer blint att förmedla militärens version.

      Ert skitsnack om krigare från gaza är bara typiska lögner från militören. Egypten har redan tiotals miljoner MB anhängare. De behöver ingen förstärkning .

      Jag är så trött på era lögner

      • Ali:
        Innan jag går i bädd får jag nu rapportera de sista Livebilderna
        man sände ut från Kairo.Kan du tänka dig,att terroristerna hade ställt sig längst upp på Minareten,och sköt ner mot folket.
        Inte skall väl era Moskèer användas till sådana dåd ?

      • Månsson. Självklart inte. Vet inte om dert stömmer. Ska kolla på det.

        En viktig fråga. Var det före eller efter det att militären skjutit skarpt mot Demonstranterna?

  4. Har ikväll p.g.a. läget i Egypten brutit en av mina föresatser…
    Tittade på Nyheterna i 1:an kl 19.30. Inte helt utan överraskningar,att Sveriges rapporter hörs/ser annorlunda ut än övriga Europas !
    Hade jag inte känt till den verkliga sanningen,inser jag nu hur folk med lögner från STATS-TV föres bak ljuset i Absurdistan.
    Nu var faktiskt vinklingarna värre än mina förväntade…
    Säger en gång för alla ”Tro dem inte”..Gå in och kolla hos CNN,Franc 24,Russia Today och t.o.m. Al-Jazeera m.fl om ni vill veta sanning !

  5. Ali:
    Hoppas man i svensk STATS-TV visar de bilder som jag haft förmånen att se i eftermiddags..Man utrymde en hel Moskèe fylld med terrorister.
    Sällan man ser så många stolta Islamister sååå ledsna !
    Oavsett vilken politisk syn man har,de egyptiska krafterna gör ett gott arbete för att återställa ordningen i landet.Hittills har man fängslat över 1.000 av de största orosstiftarna.Kanske en del av dem t.o.m. tillhör dina salafister/MB,Ali ?

    • Månsson. Jasså? hur kan du se att de är terrorister? Ni babblar alltid om saker utan att veta något.

      Ordet terrorism har främst använts av terroristerna själva för att försöka legitimera deras brutalitet.

      Israel, USA, bashar ( syriens president) . O hör o häpna. Hizbollah som eu terrorlistat påstår också att de krigar mot terrorister.

      • Ali:
        Själv har jag svårt att skilja er åt,även om jag tillbringat mycket av min levnadstid i de arabländer,som du aldrig satt din fot i
        Du har rätt så tillsvida att det idag var omöjligt att hitta de skyttar,som igår visades live under sina skjutövningar.
        Jag förlitar mig på de reportrar som arbetar i området.De om några vet,vilka man hittar var, och deras gömställen.
        Kan försäkra dig Ali att de som event.har rent mjöl i påsen, inte behöver gömma sig i en Moskè. Trodde att även du var motståndare till de terrorister som skitar ner ert muslimska namn än värre!
        Det framgick också i de TV-kanaler,(som jag följt senaste månaderna)att dessa är till stor del är legoislamister som inte hör hemma i Egypten.Hoppas nu att du inser allvaret i det hela.

      • Men du månsson. Vaddå svårt att skilja er? Såg du någon beväpnad i mosken?

        En terrorist syns inte via ansiktet. Det är handlingarna som räknas o inte utseendet.

        På tal om rapporteringen så har jag sett flera olika tV kanaler. O varje kanal väljer på förhand till vems favöv de vill rapportera. Tyvärr så hör men helt olika versioner. Men det som är klart o tydligt är att militären massmördar o provocerar militärt. De fredliga protesterna höll på helt utan våld mpnga dagar. Sedan bestämde militären att använda våld.

        Är du inte kapabel att tänka lite själv?

        Det är ju inte demonstranterna som gick till militären för att mörda . Militären hade kunnat låta dem skrika o ropa utan att behöva använda våldet

      • Ali:
        Skulle kanske tillägga att man igår i Al-Jazeera och Franc 24 båda rapporterade,att det kommit in c:a 300 Hamasterrorister från Gaza. Man nämnde de egyptiska MB-ledamöter vid namn,som säges ligga bakom denna förstärkning.
        I dag förklardes att två av dessa ”folkvalda” hade arresterats p.g.a,denna fientliga hållning mot sitt eget land !

  6. Jag säger som musketörerna (i min tolkning): ”En moské för alla kyrkor. Alla moskéer för en kyrka.”

  7. Lite information om Egypten i början av 50-talet var Egyptens befolkning cirka 20 miljoner , idag över 80 miljoner. Sverige i jämförelse vi var under samma period 7 miljoner idag drygt 9 miljoner. Fortfarande någon som inte förespråkar barnbegränsning ? Sedan har vi detta med oljeberoendet här är en saklig och kort artikel väl värd att läsa.http://kvantitativt.blogspot.se/2011/01/egypten-och-oljan.html

    • Tack Lena för info om hur Egypten hanterar sina oljetillgångar. De får väl ta skeden i vacker hand och köpa in sig på grannlandets stora damm.

      Det allvarliga problemet är deras ohämmade reproduktion. Jag vidhåller min åsikt att människor inte ska skaffa sig en massa barn som de inte kan försörja – inte i sina hemländer – och inte här. Jordens resurser är inte oändliga och det är dag att tänka på barnbegränsning.

  8. Off Topic men handlar om islam och som alltid är det kaos.
    Det finns fortfarande de som måste transportera sig med flyg för att genomföra affärer, vilket inbringar skattepengar. Är så genomtrött på alla kontroller, den senaste vet inte vad jag ska tro annat än att det är frustrerande och att man konstant är orolig. Det lilla trevliga som fanns med flygningar tidigare är som bortblåst. Allt detta startade med att islam invaderade västvärlden, efter 9/11 så är varje resa ett trauma.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2395532/Al-Qaida-Heathrow-terror-experts-fear-women-suicide-bombers-hide-explosives-BREAST-IMPLANTS.html

  9. Ali:
    Gäller den ”uppsikten” om ”åsikten” ,för oss alla inkl.dig själv Ali ?
    Nu blev jag verkligen nyfiken,vilket inte hör till mina vanligheter !

      • Än så länge Ali finns det ingen lag som förbjuder oss att uttrycka oss kritiskt mot Islam, so dream on!

      • Freja. Problemet med er är att 10 % av ert snack är kritik o resterande 90 % är hatiskt, nasistiskt, rasistiskt skitsnack. Kryddat med lögner o hets mot folkgrupp. Hets mot folkgrupp lär hela ert gäng fängslas för. Med bra advokater kan ni få några år .

      • Ali:
        Skulle du inte ha skrivit ”några av o s s att få besök” ?
        Inte innebär/ger väl ett uppehållstillstånd fullständig immunitet ?

      • Shalom ali!
        Tror du att vi klarar oss med Advocatus dei, eller känner Allan till någon som är ett strå vassare? 🙂

      • Oj Ali, vad rädd jag blir….. Inte! Finns inte något jag har skrivit här som skulle ge mig en dag i fängelse (ja, jag har både släktingar och vänner som är advokater och jurister) däremot ditt hat mot judar skulle behöva granskas. Förrseten Ali, varför skriver inte din fru här på bloggen? Får hon inte lov för dig?

  10. Just precis robban. Hur svinaktigt hade inte de kristna kopterna under det vidriga mursiislamiststyret, va. För de islamtrogna kan inte behandla icke-islamer med värdighet. För det är bara dom, de asen, som räknas. Se nu bara hur dom ger sig på och skövlar kristna kyrkor, och ger sig på de stackars oskyldiga kopterna. Vilken allahskit. Tack och lov att militären finns, som upprättehåller nån slags ordning i alla fall bland MB-djuren.

  11. Lars Å Månsson
    Är inte faanskapet Miljöpartist också. Hitta inget ställe med svara på, så nu hittar du detta högst upp. Det är fan bättre att alla kommentarer kommer in efter varandra i tid, så att allt byggs nerifrån och upp. Det har ju gällt i alla tider förut.

    • Tror du att det är MP som betalar hans underhåll ?
      Kristdemokrat kan vi utesluta,men sedan är bandbredden stor !
      Vet inte var Salafister och Sunniter har sina idoler inom 7-kkövern..

      • Förlåt Olli,jag trodde du syftade på Ali..
        Nej han i Tyskland är Folkpartist,var hör dessa annars hemma ?
        I Tyskland är det mestadels knarkare som hör hemma hos ”Die Grüne”.våra MP.
        Åker i början av September olli.

    • Det kan i varje fall inte bero på någon form av militär rang,eftersom mina oftast hamnar där uppe ! Har också ibland saknat ”Svara”..

  12. Ali1948:
    Ja du kan ha rätt….som krigskorrespondent har jag vissa brister…
    Det jag fick lära som flygmalaj på sin tid var,att jag absolut inte fick skjuta på mina egna styrkor.
    Nu har jag inte på min TV sett några fiender..
    Därför tror jag Olli kunde förklara,varför skyttarna inte befinner sig framför marktruppen.Denna trupp som består av skäggiga iklädda pyjamas,stolta med knuten näve,går rakt in i döden…,
    Det är just sådan bilder,som jag som enkel menig f.d.soldat har svårt,att klara ut själva militärstrategin bakom med Ali !

  13. tja detta beteende var ett av skälen till varför millitären lackade ur på mb de höll ju på så här så fort de kom till makten. var bara det att ”media” inte tyckte det var av intresse att kopter slaktades på löpande band.

  14. Ali1948:
    Tråkigt att du inte kan se den sanna bilden direkt i din TV.
    Själv har jag inte sett en sådan stridstrategi,sedan man visade filmer om 1500/1600-talens krig.Alla dina bröder far fram som en stor Gräshoppsvärm.
    Mitt ibland dem finns era beväpnade Islamister på sina MC`s.
    Snabbt hoppar dessa av och skjuter med sina automatvapen rakt in i hopen framför ! Naturligtvis dödar de sina egna med en sådan krigföring.
    Det kan ju i längden aldrig gå bra Ali.Ni får be Olli om hjälp med er krigföring.Som gammal soldat tror jag han kan rycka upp moralen,och framför allt söka förklara för er vem som är vän eller fiende !
    F.ö funderade jag över,hur ni skall skaffa fram tillräckligt med jungfruar till Paradiset.Enbart sedan igår har jag gjort en beräkning,att det krävs c:a 5.000 på ett dygn !!

    • Du är märklig du. Visst har jag sett bra liverapportering . att du ska sitta o påstå att det är MB som mördar sina egna visar bara på din egen dumhet på hög nivå. Militären själv hade ju aviserat för denna händelse i förväg.

      Sa du olli ? Haha han kan bara tillföra hat o sjuka åsikter. Att han varit soldat säger inget. Han verkar va krigsskadad

      • Islam info vare sig det dö muslimbröder eller de”andra” lika gott, De är Muslimer lik förbannat, och det som är bra är att de kör denna självsanering. Hur bortförklara du video clips från Syria där man skär av huvuden på levande meningsmotståndare med slö kniv eller häller tändvätska på levande människors huvuden och sen tutta på, listan kan göras hur långt som helst och alla dessa svinerier ackompanjerad av skrikande människors rop ”ALLAH ukbar. Ni kalla är de humana fredliga, ni bör nog lära är lite om ordens betydelse också kallad ”SEMANTIK”
        Den enda goda muslim är en Död muslim och må er profet bli knullad av en stor Gris i röven! Er Allah måste vara ett perverst Svin som tillåta all denna svinerie i hans namn!

        Varför kommer ni till väst? Varför söker ni inte Asyl i muslimska länder Tex. Malaysia eller Indonesien?
        Eller I Saudi? Svara mig på den frågan varför till Väst?
        Bara för att några vansinniga politiker öppnar dörren för er betyder inte att vi andra tycker likadant. Stick om det inte passar i väst. Ni skulle ha passad bra i de polska semesteranläggningar för över 60 år sen.

      • Du ha inget svar därför vill du inte svara, de vidrigheter som jag nämnde och som finns dokumenterad utav dessa sjuka ass via mobil telefoner och publicerad på Youtube. Anmäl mig om det roa dig. Men det kommer bara leda till att ännu mera ljus sprids om de humana och fredliga. En uppmärksamhet som Muslimer vill vara utan.
        Jag ha inte lagt ut dessa vidriga video clips om muslimska svinerier på nätet det ha de gjort alldeles själva. Människor om vi nu ska kalla dessa svin för människor hör hemma i fängelse eller inför ett exekutions pluton. Den hets du talar om ha de lagt själv grunden till! De är värre än de värsta Nazi bödlar.
        Under min tid som soldat i Rhodesia ha jag set mycket men inget kom i närheten av det som jag ha set från de Humana och fredliga.
        Hur försvara du dessa sjuka ass? Det kan du inte du är ju av samma träd.

      • Hade du skrivit som en normal människa hade jag svarat. Men ditt språkbruk var så barnsligt o svinigt att jag inte vill diakutera något med dig. Först när du skärper dig kan vi ta en diskussion

      • Islaminfo, Du be mig att skärpa mig? Du ha inga svar att komma med, därför gömmer du dig bakom arrogant skitsnack. Varje svar från dig eller bristen på svar avslöja vad du är. Allt ditt svulstiga intet sägande skrivande här dra bara löje över dig själv och muslimerna.

        Jag är TYSK men jag föraktar Nazister och det de gjorde mot Judarna.

        Muslimer som dig föraktar jag. Du slänger dig med stora slingrande ord, du är som en ål full av slem och omöjligt att få grep om förrän man ha kastad ett par nävar ”salt” på dig. Den dagen kommer där du ligger i ”saltet” och vrider dig.

      • Kurt. Välkommen till sverige. På denna blogg säger de ofta ta seden dit du kommer. Här i Sverige gillar vi inte ditt asiatiska o nazistiska beteende som du hittills har visat. Du säger att du flraktar det nazisterna gjorde men samtidigt har du tagit med dig hela deras retorik. Det som på den tiden hette ” juden raus” har du bara bytt ut mot muslimer ut. Jag ser ingen större skillnad.

        För övrigt är det löjligt av dig att kräva svar o dialog samtidigt som du är rätt skitig i käften.

        Att du jämför mig med en ål som är svår att få grepp om tackar jag för. Det bevisar att du har svårt att hantera mig o särför blir frustrerad. Klarar du inte av det demokratiska spelet ? Klarar du inte av att höra motparten?

        Klarar du inte av en seriös diskussion utan att använda ditt ovårdade språk?

      • Det är du som stå för svärandet inte jag, göm dig inte bakom dina uppblåsta ord. Du prata om demokrati och Ta seden ditt du kommer. Tala om det för dina muslim kompisar. Du är inget mera än en uppblåst ballong, mitt Asiatiska? ALI du är sidans paus clown. Och tro mig nog kan jag ”Hantera”dig när det kommer till kritan.
        Men det är svårt att hantera dumhet och arrogans. Idioten tro alltid att han är den enda som är frisk eller hur Ali. Sen ha jag nog troligtvis varit lite längre i Sverige än Du. Man ha även spelad ”Du gamla du fria” för mig efter ett EM guld, kan du komma med liknande?

      • Kurt. Det spelar ingen roll hur länge du bott i Sverige. Du har tagit med dig den tyska nazismens hatpropaganda till Sverige. O det är tillräckligt för att klassas som galning i Sverige. Svenskarna hatar denna typ av människosyn som du o hela petterssonsgänget innehar.

      • Shalom igen ali!
        Vem känner bäst till den svenska mentaliteten, vi eller du?
        Förstår att du nu tagit på dig rollen som företrädare för den svenska ursprungsbefolkningen. 🙂

      • Schalom ruben israelsson.

        Jag har bott här tillräckligt länge o har bra koll på den svenska mentaliteten o tänket.

        Såg du inte de hundratusentals som protesterade mot nazister o rasister som SD o Breivik ?

        Såg du inte hur få ( högst 15 ) svenskar som stödde era galna åsikter när SDL höll sina tal?

        Det säger en hel del . Inte sant?

      • Det säger inte ett jävla skit! Kurt har helt rätt! Du är inget annat än en uppblåst arrogant brakskit som inte förtjänar att bli matad här på bloggen. Du har inget hemland och kommer aldrig att ha något heller. Fattar du inte att du bara är här på nåder. Du är helt enkelt oönskad vart du än kommer, det inbegriper även dina släktingar. 🙂

      • Ali i det här fallet så missar du ett gott skratt och djärva grabbar. Försök att våga, det är bra att skratta.

  15. Det brukar va svårt för er att förstå va som händer i världen. Vem var det som satte igång våldsspiralen? Jo militären o de sekulära krafterna. Albaradie som nu fick en ledande roll hade bara 1,5 % av rösterna i valet. Det verkar va tydligt att väst krig mot muslimerna intensifieras. Numera är det dock via agenter som jobbar i hemlighet.

    Jag är optimistisk ändå. Det finns mycket som tyder på att allt detta kommer att spilla över o slå tillbaks mot de riktiga bovarna i området.

      • Jag trodde att det här låg längre fram i tiden än 1977. Sedan har jag för mig att det var någon utländsk kvinna som majestätet hittade i nedkylt skick men räddades av kungen. Och att det var genom TV kungen råkade nämna namnet på hunden, och ja Ali är ett hundnamn i Sverige.

    • De riktiga bovarna är det de tre bloggare som varit med om att skapa mitt inlägg. Visste du något vi inte redan rapporterat Ali.
      Att sex av MB: s högsta ledare har HQ på Gaza Beachhotell, och leds av MB: s ironman, borde vara stålman men egentligen blir det järnman och de kanske ännu inte har uppfunnit stålet. Det berättade jag för cirka en vecka sedan, samtidigt också om att egyptiska armén var på väg mot norra Sinai och att uppror fanns i
      Kairo, att mer än 1000 fångar hjälpts ut ur fängelset i Benghazi i Libyen och förenat sig med revoltörerna på gatorna i staden. Slutligen så rapporterade jag nästan samtidigt att en mördad oppositionspolitiker begravdes i Tunis, men att begravningsgästerna ruvade på hämnd.
      Jag undrar om du vet så mycket mer?
      Ja jag var bland de första i landet att skriva om Egyptens blivande presidentkandidat, vilken jag just nu inte kan få fram vad han heter.
      Allt går dock att scrolla sig bakåt i Petterssons och hitta inom 10-12 dagars inläggsproduktion.
      Presidentkandidaten: http://petterssonsblogg.se/2013/08/04/egyptiska-militarens-starke-man-staller-upp-i-presidentvalet/

    • Hela arabvärlden bör stå under Israelisk mandat, när ni hade Palestina för är själva hände inget. När Israelerna tog över började öknen att blomstra. Det enda de klipska palestinier klarade av var att odla oliver och ta hand om får och getter. Till och med de Palestinier som lever I Israel bli mörkrädd för ett Palestinsk övertagande under Hamaz/Hizbolla styre.

      Va glad att Israelerna är Civiliserade människor och inte som Muslimer. Skulle Israelerna vara som ni, skulle de ha dränka er som råttor i Medelhavet för länge sen.

    • Albaradie vem faan är det. Abdel Fattah el-Sisi heter väl den trolige presidenten.
      Krigsskadad skriver du. Du har inte gjort någon militärtjänst, så en sådan malaj undanber jag mig ringaktande uttalande från. Jag har bott i tält mitt emellan Israels och Egyptens båda arméer på 430 000 man respektive 820 000 man. Jag har varit fast där i cirka 3 av mina 6 månaders tjänstgöring. Jag tror inte att du skulle palla längre än tills de första skotten började höras när det mörknade och allahs alla Alis sket ner sig för att Moses arvtagare kunde ta dem.

      • Reagerade väldigt starkt på det där om krigsskadad också, att det bara kommer från en sån ryggradslös kujon som honom. Man tror snart inte sina ögon om vad han hasplar ur sig för rövarhistorier. Det är bara helt sanslöst.

    • Ali:
      Glöm inte att ”vår” diktator lät Svenska Flygvapnet deltaga vid hjälpen att införa ”våren i Arabländerna”..
      Ett såååå stort inslag,att de svenska reservdepåerna av bränsle tog slut.Sen dess kan svenska JAS-plan,endast visas upp på marken vid flottiljerna.
      Du som följer svensk press bättre än mig,kan kanske tipsa när Reinfeldt gör nästa uttalande i frågan,

    • Om det bara funnits två Muslimer på jorden ( Vilket
      önsketänkande) så hade det inneburit bråk, Det hatiska
      och in avlade folket kan inte leva om man inte får döda
      och lemlästa andra!

    • Kurts inlägg är lite rått, men det hotar ingen och förnedrar ingen levande. Tvärtom så ogillar han ju att man skär halsen av folk i rena halaslaktsmentaliteten och att man häller brännbar vätska i håret på dom man vill döda och tänder på. Du talade om att dina föregångare minsann hanterade krigsfångar humant, långt före det skrevs in som krigsbrott i Genévekonventionerna. Det hade givetvis nästan alla gjort, och det fanns krigslagar långt före Genevékonventionerna också så klart. Ändå sker det dagligen i den råa miljön som finns i krig av alla parter som deltar.
      Resten är hans åsikter och de tillhör hans åsiktsrättigheter. Jag skulle tänka mig för innan jag tar sånt här till polisen, det du skriver är inte heller alla gånger på rätt sida i lagen, och vår polis har viktigare saker att sköta än vad som skrivs på olika bloggar på internet. Här får man dagligen blunda för kritik av olika slag, vissa visserligen lite kränkande, men ändå bara yttrade under affekt.
      Värre är att råka ut för hot, ja t.o.m. dödshot drabbar oss skribenter ibland, trots att vi mest är budbärare för något perverst, som någon annan bär fram. Men det är smällar man får ta, de flesta som hotar går aldrig längre, åtminstone inte om det är en man de hotar. Kvinnor får man vara mer lyhörd för. Där kan de perversa se sin chans att straffa någon svagare, istället för att ångra sig och lugna ner sig.

      • Tack Olli, Nej jag hota ingen. Jag konstatera bara sanningar på mitt ”charmiga, belevade” Tyska sätt. Om man hotar någon är ju hela överrasknings fördelen borta. Väldig dumma strategi, vidare är det ju förbjudet med hot.

  16. Ali1948:
    Jag tittar också på Franc 24 och deras direktsändningar från Kairo.
    Man påstår ju att dessa din bröder,endast protesterar genom att kasta stenar !Åtminstone har jag inte läst annat på deras svenska PK-sidor..
    Enligt de bilder som just strålas ut,sker denna ”stenkastning” med automatvapen ! Tråkigt att vi i Sverige inte får se sanningen bakom kulisserna.För mig verkar det närmast,som om inbördeskrig redan brutit ut.
    Sen blir ju frågan hur svenska PK-organen tvingas ställa sig,för att lämna en korrekt bild ?

    • I vår politiskt korrekta tidning Somalienytt, visar man bilder på en härlig sandstrand med en massa solskydd av något inhemskt material. Man påstår att det är i Hurugada semesterresort och att det nu finns svenskar som vill åka hem, samt att UD rekommenderar att alla semesterresor dit och till Sharm el. Shejk stoppas, och att inga nya resor bokas in för hösten och vintern.
      Inget nämns det heller om du råkar se något på TV. Inget om detta skulle komma ut om det inte vore för att jag tack vare egyptiska bloggare och Jihad i Malmö lyckats få ut artiklar om det på Petterssons blogg.
      Ett besök på Sn.se där detta finns att beskåda rekommenderas för de som inte vet vad ljugmedia sysslar med. ”Resebolag drar in Egyptenresor” står det.

      • Olli.
        Det är inte enbart SomaliaNytt som just nu sitter i en knipa..
        Tyska regeringen som har en ”HBQT”,(eller vad bögar kallas i Sverige) som Utrikesminister sitter än svårare till.
        Nu har det visat sig sedan hans läggningen blev känd, är han inte längre välkommen till Egypten för medling !
        Denne HEN som var EU stora förhoppning,och USA`s lakai blir nu ställd helt offside ! Ibland är det svårt med politik…

  17. Ali:
    Har du möjlighet att se Franc 24 (så titta),just nu visas Live från dina MB i Kairo.
    Ingen lustig syn,att se hur vuxna män och fanatiska kvinnor med barn vid sidan,springer runt som vilda djur och vinkar och skriker !
    Hur f-n tror du det skulle gå om dessa vildar fick/får sin vilja igenom ?
    Ingen bra reklam för din ”religion”,enl. min syn på saken…

  18. Det är väl bara en tidsfråga innan man börjar elda kyrkor även i Sverige Det är en naturligt vis pga 7 klöverns innvandringspolitik av dessa kriminella mördargäng fy fan Fredrik !!!

  19. Äntligen har UD vaknat och avråder från alla resor till Egypten, det tog tid.

    Islamisterna behöver alltid en fiende som de kan skuldbelägga och rättfärdiga sina handlingar emot. Kopterna är bra för de är lättare att slåss emot än polis och militär. Tänk om de skulle börja ifrågasätta sig själva någon gång.

    • Pica pica:
      Det måste kännas tungt för UD,att behöva gå ut och avråda vår indoktrinerade befolkning,från att besöka ett av deras arabiska idealsamhälle…Inte minst sedan Svenska Flygvapnet hjälpte till att införa ”vårkänslorna” i arabvärlden..
      Man har också väntat tills fem över tolv…

  20. Islamister kan och kommer aldrig att kunna leva sida vid
    sida med andra folkslag, deras medfödda hat mot andra
    religioner och andra folk, gör att dom inte kan uppträda
    civiliserat.
    Bäst hade varit om alla islamister från alla länder hade kunnat
    placeras nere i Sahara
    där dom hade kunna förgöra varandra i sandöknen helt avskilda
    från övrig mänsklighet, jag tror helt enkelt att dom kan inte
    leva utan blod och död!

  21. Ja, sunni-muslimerna (MB), får bara vad dom förtjänar. Under mursi-tiden, gav de sig på ännu mer kristna och västerländska byggnader t o m pyramiderna. Aldrig har väl så många kristna dött i Egypten under modern tid, som under Mursi. Och då hade de ju makten. Så det beror inte på det, utan på, att det är såna muslimerna är. Härmed bevisat. Så de får nu bara vad de huliganskitarna förtjänar, om de masakreras.

  22. Tack för länken till Jihadimalmö, har aldrig varit inne på den sidan förut men den hade mycket intressant att läsa

    • Jihad i Malmö är nog de som vet mest och bäst om vad som tilldrager sig inom den muslimska och judiska världarna. Men bloggen är pro-israelisk och inte antisemitisk. Jag prenumererar på JIHAD I MALMÖ och har så vitt jag kan förstå, deras tillåtelse att lägga ut deras inlägg en dag efter dem. Annars borde de ha klagat för länge sedan. De tjänar ju extra visningar på det, och vi får ett mycket bra materiel att jobba med.
      I det här fallet så finns två videor till, vilka vi inte kan visa, då vi inte har teknik för det. Se gärna dessa på Jihad i Malmö. Det är bara att klicka på länken.
      Sedan finns det materiel från de egyptiska bloggarna som stödjer motståndet mot Mursi, det är folk med ett pris på sina huvuden i islamistiska kretsar, deras materiel hittar ni här. Står även i inlägget.
      http://blog.hatewasabi.info/egychurch-sectarian-violence-wrap-up/

    • I så fall Freja ska du utforska deras stora arkiv, bloggen startades i maj 2005 och är en av Sveriges äldsta och mest uppskattade bloggar utomlands. Du kan också gå baklänges, och då ska du se att du känner igen var tredje till femte från mina inlägg på Petterssons.
      Jag ändrar inget i text, bilder och videor, men ändrar deras sätt att presentera bloggarna, då de är krångliga att göra och enligt mig svåra att läsa. Sedan brukar jag skriva lite egen text i slutet i svart färg. Den är oftast kort men undantagsvis lite längre, det beror på förlagan.
      Kanske du gillar att läsa på deras sätt att skriva, vi är ju alla olika, då kan du ju fortsätta att läsa de du vill göra hos JIHAD och resten hos Petterssons.

    • Jag glömde visst att just den här senaste inte hade något konstigt format, men merparten har. Men det är ju med det som röven, den är klöven.

  23. Ali:
    Har du läst denna sida ?
    Kan också rekommendera dig,att läsa om det fega bombanslag som dina Sunnitbröder i går utförde i Beirut..C:a 20 döda och över 200 skadade…Finns det inga som helst begränsningar mot sådant våld i ”er kultur” ?

    • Det är så klart tragiskt o sorgligt. Det är dock svårt att veta vem som gjort det. Hizbollah anklagar ju israel för detta. Främst för att det kom en dag efter att deas ledare hade en intervju som hade fokus på segern mot israel 2006. O igår var 7 årsdagen. Så det är ingen slump att israel agerade på detta vis

      • Ali:
        En sak kan jag lova dig…Det jag skriver ner på bloggen är inga fantasiprodukter.Det är absolut inga nyheter som har förmedlats vinklade via PK-Sverige.
        I detta fall tittade jag på Franc 24,och deras nyheter brukar inte vara vinklade ! Bilderna som visades från Hizzbolla-kvarteren i södra Beirut var ögonblicksreportage,och man
        gjorde ingen hemlighet över vilka som låg bakom..
        I detta fall dina Sunniter !

      • Ha Ha , när fan har Hizbollah vunnit över Israel?
        Du bara svamlar om ett önsketänkande, om Israel
        vill kan dom förgöra både Hizbollah och andra Arabiska
        terrorister tjugo gånger om!
        Det var Hizbollah som utropade sig som segrare, men det
        är inte samma sak som verkligheten, nu dagdrömmer du
        igen ALIBABA!

      • Tony jag är kritisk mot hizbollah. O visst har de ropat sig som segrare. Det är dock inte det jag bygger på i argumentet. Israel misslyckades totalt o de erkänner det själva. Kolla på nätet o på youtube. O utgå från israelers analyser.

    • Luxor ser ut precis som de flesta städer såg ut när jag var där i FN-tjänst för svenska krigsmakten nov. 1973 till april 1974. I Kairo och Alexandria och några till, har det byggts mycket och det är åtminstone i de centrala delarna idag ganska modernt.

Kommentera