Slutstriden mot islamisterna eller jihadisternas offensiv?

Egypt_Nasr_City
Egypt_Nasr_City

Egyptiska regeringsstyrkor gick på onsdagen till offensiv mot de tiotusentals islamister, som försöker störta den nya regeringen. Brödraskapets två stora tältläger i Kairo har nu evakuerats och MB:s beväpnade milis avväpnats. Ögonvittnen berättar om hur vapen och ammunition transporterades in i lägren medan islamisterna förberedde ”slutstriden”. Enligt nyhetsbyråerna ska minst 235 civila och 43 poliser ha dödats bara i Kairo

 BBC sände TV från rensningen. Filmbilderna visar bl a MB-milisens kraftiga skottlossning mot polisen.Från övriga delar av Egypten kommer det nya rapporter om jihadistiska angrepp mot polis och armé. Bl a i Alexandria, Asyut och norra Sinai.

 I Alexandria ska islamisterna ha stormat en polisstation och dödat en motdemonstrant. Men Alexandriaborna reagerade: ”Residents, armed with clubs, came out of their homes and shops to help the police, detaining Morsi supporters and handing them over to officers at Sharq police station.”

Kairo
Kairo

BBC sände TV från rensningen. Filmbilderna visar bl a MB-milisens kraftigaskottlossning mot polisen.Från övriga delar av Egypten kommer nya rapporter om jihadistiska angrepp mot polis och armé. Bl a i Alexandria, Asyut och norra Sinai.

 I Alexandria ska islamisterna ha stormat en polisstation och dödat en mot-demonstrant. Men Alexandriaborna reagerade: ”Residents, armed with clubs, came out of their homes and shops to help the police, detaining Morsi supporters and handing them over to officers at Sharq police station.”

churchbombing
churchbombing

 Jihadisterna brände under kvällen minst tre koptiska kyrkor i oasen Fayoum, söder om Kairo och en i Suez.Det finns flera, hittills obekräftade, uppgifter om brända kyrkor i övriga delar av landet.

Muslimska Brödraskapet har redan tidigare uppmanat till jihad som ”hämnd” mot kopterna. Under kvällen/natten rapporterar koptiska källor om angrepp på kyrkor, kloster och biskopsresidens i bl a Suez, Giza, Sohag, Luxor, Minya och Atfih.

Flera kopter ska också ha kidnappats. Hittills angrepp i åtta governat (provinser). En koptisk bloggare rapporterade i natt om sexton (!) brända kyrkor. IPT försöker sammanställa de spridda uppgifterna. Så nog ser det ut som fullskaligt jihad….

Regeringen har nu utlyst ett månadslångt undantagstillstånd i hela Egypten. I Kairo och några andra städer och provinser råder utegångsförbud mellan kl 19 och 06.

Hamas i Gaza, som ju grundades av Muslimska Brödraskapet, sänder nu stora mängder terrorister till Egypten via tunnlarna under gränsen. Enligt Al-Ahram har hittills minst 600 anslutit sig till Brödraskapets jihad.

JIHAD I MALMÖ

Om korten är väldigt små så klicka på dem så blir de stora. Jag vet inte varför det fungerar så här, och jag kan inte komma i kontakt med Hasse Pettersson på JIHAD. Om du H.P. ser det här så ta kontakt med petterssons, länk finns under ”om oss” högt upp till vänster på bloggen.

Jag har tänkt mig göra en uppföljning om den man som startade det Muslimska Brödraskapet ca 1927, och andra framträdande figurer inom rörelsen. Den som startade MB var imam och lärare, förmodligen i någon Koranskola. Hans namn var Hassan Al – Bannah och han har haft många andra mäktiga arabiska män inom sitt brödraskap. Det kommer nog dock att ta lite tid, men om jag får vara någotsånär frisk så ska jag gräva så mycket det bara går.

Här ser ni ju vad deras fredliga religion leder till.

27 thoughts on “Slutstriden mot islamisterna eller jihadisternas offensiv?

 1. Lite grand om islams och MB:s grund i modern tid.

  http://www.billionbibles.org/sharia/hitler-muslim-brotherhood.html

  Leve kristendomen och det mänskliga.
  Och Breivik var en sann revolutionär mot det socialistiska islamistiska förtrycket. Se hur förfallet äter sig in i Norge överallt. Och speciellt i Oslo där han bodde. Det var det Breivik såg och reagerade på. Han slogs för den fria människan. Vad han gjorde, kan diskuteras i det oändliga. Men det var en reaktion på all skit han såg. Och är ”det sovande folket” nå bättre då. Eller landsförrädarna som säljer ut allt vårt land till huligansvinen. Eller islams fördärv, för den delen. Nä, Breivik var inte sämre än nån annan rättvisekämpe eller nemesis.

 2. Jag upprepar vad jag skrivit förut. Jag har en gång i mitt liv besökt ett muslimskt land. (Tunisien några månader innan den Arabiska ”våren”.) Efter det besöket lovade jag mig själv dyrt och heligt att aldrig någonsin besöka ett muslimskt land igen. Det löftet kommer jag att hålla. Fy 17! Vidrigt. Jag tankar bilen hos Statoil eller Norsk Hydro (jag betalar gärna några öre mer per liter bensin). Apelsinerna skall komma från Spanien, Italien eller Israel.Ja, ni förstår poängen, så fullständig bojkott som möjligt. Om jag i köttdisken ser att det är märkt ”halal”, så köper jag från en annan tillverkare, på samma sätt som jag bara köper ägg från frigående höns. Det är som konsumenter vi har makt, inte som röstboskap!

 3. Ja, det är fruktansvärt det som händer i Egypten, Jag har försökt följa med i olika media och även pratat på Skype med Alexandria.

  Jag förstår att de måste rensa lägren i Kairo. De hade ockuperat i 6 veckor.
  Fört in vapen och tillverkat molotov coctails. Byggt höga barriärer av tegel och betongblock. Stora områden fungerade inte längre. Till råga på allt tog de in kvinnor och barn som de ställde i främsta ledet. De terroriserade invånare i ”sina” områden som de misstänkte stödde militären och interimsregeringen. Har också sett bilder på hur de bröt sig in i och plundrade affärer och varuhus. De fick flera 48-timmars varningar som de nonchalerade. Till sist försökte de bryta sig in i regeringsbyggnader och polisstationer.

  Var höll deras MB-ledare till? Jo, de sitter på ett flott hotell i Gaza och hetsar sina anhängare att bli martyrer.

  Premiärministern har flera gånger inbjudit MB att delta både inför valet i slutet av året och ändringen av konstitutionen. MB har hela tiden vägrat komma till förhandlingsbordet innan Mursi har återinsatts.

  På något sätt liknar det förhandlingarna mellan Israel och palestinierna. Det är bara ena sidan som ska ge efter.

  Detta är den springande punkten i de oroliga MENA-länderna. De saknar helt vilja/förmåga att förutsättningslöst sätta sig vid förhandlingsbordet och komma fram till en lösning som alla parter känner sig nöjda med.

 4. Att rikta min kommentar till Ali är ”som att kasta pärlor för svin”, bra ordspråk för de som vägrar att förstå. Den allra bästa att förklara detta på ca 10 minuter är belgaren Pierre Renversez för P+. En klok och erfaren man, klippet är översatt till engelska. Finns även inklippt när han reagerar i realiteten, säger det vi nästan alla tänker men är för fega för att säga !

 5. Islamister är terror i alla civililiserade samhällen, det otäcka är att det sker över världern varje dag och timme år ut och år in !

 6. Lino:
  Med det inlägget har du haft god hjälp av hela skrivarkollegiet,att författa…(Med tvekan godkänt)
  Nu genomskådar vi dig…
  För oss finns det inga ens på din nivå,helt förlorade hjälplösa figurer.Ger dig därför rådet,att förkovra dig,och återkomma om något år !

 7. allemand:
  Detta att lämna sandalerna kvar på platsen,är troligen något medfött bland dessa folkslag.
  Såg i TV hur enormt många som inte fick dem med sig till Pardiset…Varför skulle de annars legat kvar på torget ?

 8. Ali1948:
  Nu gäller det att ni,(som man sagt i Sverige tusen år) spottar i nävarna och tar nya tag.
  Detta ert försök att extremislamera omvärlden,gick/går tydligen denna gång riktigt snett.
  Personligen tycker jag det ser mörkt ut,när ni inte ens klarar av,att indoktrinera de arabländer som till största delen består av analfabeter !
  Sen kan jag aldrig föreställa mig,att ni finner nya alliansparters förutom S-Arabien,efter sådant naivt misslyckande i såväl Syrien,som nu i Egypten !

 9. Det kommer aldrig att gå att leva sida vid sida med muslimer, fler och fler börjar inse det. Det går inte att vara toleranta mot de intoleranta. Ali: Den avsky som jag känner för Islam är jag inte född med, den har jag lärt av er muslimer, det kallas erfarenhet. Eller kan du Ali säga något som ni muslimer tillför oss som inte gillar Islams värderingar?

  • Freja. Du har verkligen visat en rasistisk o hatisk sida. Du låter precis som hitler. Han kom ju också med massa ursäkter om vad judar hade gjort. Det du o hitler gör är att hoppa på hela gruppen trots att ni vet att det endast är en liten andel av befolkningen som beter sig på det sätt som ni beskriver.

   Islam kan du aldrig få bort. Islam är förknippat med tron på att det bara finns en Gud. O de som försöker kriga mot Allah får alltid Guds straff. Så är det bara. Ingen kan någonsin skada Gud.

   Ni är inget undantag. Allahs eld väntar på er. Tråkigt för dig att höra. Men detta är vad vi tror och vi vill att så många som möjligt ska slippa guds straff.

   Du kanske inte gillar islam men det finns tusentals europeer o amerikaner som får guds gåva att konvertera till o bli goda muslimer. Du har ingen rätt att hindra någon från att tro på Gud.

   Gud är mäktig. Allahu Akbar för evigt

   • Ali, den enda rasism jag har mött på ”i real life” den kommer från just muslimer, av invandrare som är här så sticker ni verkligen ut. Du svarade inte heller på min fråga vad muslimer tillför Sverige? Om Allah nu är så mäktig så kan ju HON säkert klara sig själv? Hon behöver nog inte några pyjamasklädda tomtar som springer runt och mördar.

  • Freja: Brevik var kristen. Den vidrigaste religionen i världen är kristendomen. Under medeltiden förföljdes vetenskapen av den katolska kyrkan. Den kristna världsbilden med jorden som alltets centrum skulle värnas till varje pris. Än idag har katolska kyrkan synpunkter på vad vetenskapen ska och inte ska forska om. Den brittiska fysikern Hawking beskriver i en bok hur han i ett möte med höjdare inom katolska kyrkan uppmanats att inte forska om universums uppkomst, eftersom det var förbehållet gud.

   Kristendomen har också en lång, men inte speciellt stolt historia som en intolerant och auktoritär religion. Intolerant gentemot andra religioner, intolerant gentemot sexuella minoriteter. Auktoritär gentemot sina egna medlemmar, men speciellt gentemot de som inte var kristna.

   Vi har å ena sidan den kristna högern i USA, kristna milisgrupper, rena terroristgrupper som i Jesu namn bombar abortkliniker och mördar läkare, Pastor Åke Green och Knutbysekten.

   Jag säger inte att inte Islam är blodigt, det är ALLA religioner. Men kom inte här med ditt jävla skitsnack om att Islam är värre när jag VET hur det ligger till. Ligger inte det i kristnas natur att slå ihjäl folk när dom beter sig annorlunda, som inkvisitationen och de flera korstågen till Jerusalem visar oss.

   Ursäkta mig, men tror de flesta i världen (en plats utanför Sveriges gräns med människor som har mer vett i huvudet än du) håller med mig när jag säger att du är slöseri med med celler och luft. Det är synd att en levande människa blir slösad på dina dumheter, din kropp kunde väl gått till nästa spemie? Men det hade säkert inte hjälpt då jag misstänker att även dina föräldrar är nassar och har hjärntvättat dig sen barnsben.

   Jag kan gå på lite till hur mycket jag avskyr människor som du och tycker i princip att du inte har en plats i den värld jag vill att vi ska leva i. Jag är inte demokrat, för sånna som du förtjänar inte någon form av yttrandefrihet. Äcklig är vad du är, och det gäller SAMTLIGA REGULÄRA BESÖKARE PÅ DENNA BLOGG!!!!

   • Och den där Medeltiden, när var den. Förra veckan, eller en månad sedan eller kanske flera år. Har Freja verkligen levt där, hon är inte mer än 24 år, och jag har för mig att det är ännu längre till medeltiden. Kan man rå för sånt som hände innan man ens var född. Vad säger du Lino. Är det vårt fel att folk krigar och går an. Sverige har levt i fred sedan 1814, nästa år skulle det ha kunnat vara 200 år med fred. Det är sådana som du Lino, som kommer att bestämma över sånt i framtiden. Så aggressiv som du verkar, går det inte väl.

   • Lino skriver.
    Ligger inte det i kristnas natur att slå ihjäl folk när dom beter sig annorlunda, som inkvisitationen och de flera korstågen till Jerusalem visar oss.

    Nu börjar jag förstå lite bättre varför muslimerna i forna Ljugoslavien är osams om vad som hade skett i slaget vid trastfältet 13hundra någonting. Hur långsint kan man vara lilla Lino. Jag kan ju upplysa dig om att korsfararna för länge sedan är döda och begravna. Det är ca ettusen år sedan. Å då var det ett återtagande av land som mussarna snott med sina slavsoldater och utrotat eller nästan utrotat ursprungsbefolkningen i. Fråga Berberna i Libyen, Algeriet och Marocko, om de trivs med att vara fördrivna upp på Atlasbergen, eller kopterna i Egypten varför de ska bo i råtthål och utföra sopsorteringen åt alla lata muslimer för ca 20 egyptiska pund i veckan ung. 20 kr.
    Med dina kunskaper så har du väl nyss fyllt 8 år. Eller har rymt från Karsuddens dårhus.
    stava kan du inte heller, inkvisitionen heter det du kallar (inkvisitationen)

   • Lino ditt fullständigt intelligensbefriade avskum, vad f-n drar du upp kristendom för? Jag är inte religiös, tvärtom vill jag slippa ALL religion. Och källa på att Breivik var kristen tack! Vidare så tycker jag att du passar bra in bland muslimkramarna med allt det hat du besitter.

   • Äckligast av alla är sådana som du, ditt långa inlägg
    visar bara på att här har vi att göra med en kusinavlad
    idiot!

 10. Olli:
  Bra olli att du breddar rapporteringen så människor som Ali,och andra blinda får ta del av de nyheter som visas i utlandet !
  Senaste nytt,(endast någon timma gammal)säger nu att man förväntar sig ett liknande kaos,i ”arabvårens” födelseland Tunisen.
  För Ali och hans kolleger inom terrorgrupper,styrda från S-Arabien dåliga nyheter…
  Samtidigt kan ju inte alla dessa Al-Qaida svurna,vara till hands i såväl afrikanska Mali,Syrien,Afghanistan och nu i Egypten,och de andra nordafrikanska länderna samtidigt ! Inte märkligt att man med alla medel,söker värva ny kanonmat i bl.a. Sverige.
  Allah Achba…

 11. Ni rapporterar precis lika illa som ni tänker. Just när den västallierade militären utför en brutal massaker visar ni ert fulla stöd och lägger all skuld på de som utsattes för denna brutalitet. ert sätt att rapportera är extremt likt israels lögnaktiga skitsnack.

  Visst. Det överraskar inte. För Olli har alltid agerat på israelskt vis. Det är väldigt tydligt att Olli den onde njuter av att se detta.

  • Vad har Israel med det här att göra? De har fullt upp med att försvara sig från dina blodsbröder och att försöka störta Assad.

   Det senare kommer de inte att lyckas med, men jag hoppas att de rensar upp ordentligt i dina led som när dina bröder sparkade av sig skorna i öknen för att kunna springa fortare hem.

 12. Det är ju bara att hoppas att dom lyckas stävja muslimerna och sen bannlysa islam och koranen!

Kommentera