Lindesberg back 5,7 miljoner – nyanländ familj får över 30 000 kr/månad


Socialnämnden i Lindesberg har bestämt sig för hur besparingarna inför 2014 ska genomföras. Men först väntar en tuff höst med att ta igen det minus på 5,7 miljoner prognosen pekar på för 2013.

-Vi håller igen på allt, säger nämndordföranden Irja Gustavsson (S).

Ekvationen är förstås svår att lösa. Prognosen för 2013 pekar på ett minus på 5,7 miljoner och ytterligare två miljoner ska sparas i budgeten för 2014. – Vi sitter i en jättetaskig situation, medger Irja Gustavsson. Årets prognos beror till största delen på att försörjningsstöden ökat.

Årets siffror för försörjningsstöd skenade iväg i början av året, men ser nu ut att vara på rätt väg. Dessutom är kostnaderna svåra att styra.

– Jag kan ta ett exempel när vi i juli fick hit en familj med åtta barn. Det kostar oss över 30000 kronor i månaden.

-Pettersson noterar att socialnämndens ordförande handskas lite ovarsamt med sanningen – vi håller igen på allt stämmer väl inte riktigt…

24i

 


6 responses to “Lindesberg back 5,7 miljoner – nyanländ familj får över 30 000 kr/månad

 • Ladulås

  Svenskarnas ösande av pengar över invandrare från muslimska gangsterländer – vars högsta önskan är att skära halsen av oss ‘kuffar´, våldta våra flickor och bränna våra bilar – är så korkat, att det inte finns ord längre som kan beskriva det. Jag har ganska låg uppfattning om begåvningen hos folk i Afrika och arabvärlden men det svenska folket är absolut det dummaste folket i världen. Dessutom det fegaste – man är så rädd för vad grannen skall säga, så hellre låter man sina gamla fara illa och sina unga gå arbetslösa än att protestera. SD har 10% av rösterna, resterande 90% tänker rösta på fortsatt vansinne nästa år!
  I 100 år har makthavarna i landet arbetat på att krossa kärnfamiljen och splittra sammanhållningen i folket. Man har lyckats.
  Det finns ingen stolthet över Sverige kvar i befolkningen: Man skäms över allt svenskt. Man knäfaller i beundran över allt utländskt, ju mer främmande desto bättre. Svenskarna investerar inte i landet utan lånar till bostad och bil, eventuellt överskott går till resor bort från Sverige.

  Gilla

 • oldman94

  En stilla undran……får inte kommunen skattepengar från staten för att finansiera då man ”fick hit en familj med åtta barn”? Undrar bara? I så fall så kostar det i detta skede inte kommunen pengar och i så fall generas förlusten annorstädes…….

  Gilla

 • B-E Johansson

  Men ”Hemtjänsten visar ett överskott”, det är väl typiskt!

  Gilla

 • ossie

  Som man bäddar (röstar) får man ligga. Tänk på det till nästa val.

  Gilla

 • Pettersson

  Vi ska inte glömma att de har lite retroaktiv föräldrapenning att plocka ut…

  Gilla

 • Janne

  Atrappen…förlåt, socialchefen Gustavsson säger att dom håller igen på allt! Vad hon egentligen menade var nog att ”nu håller vi på igen med allt”….
  Men å andra sidan 30 papp per månad till en negerfamilj är väl heller ingen utgift, det är ju en inkomst har vi fått lära oss, eller hur! Alla utgifter till invandrare är ALLTID inkomster!
  I Härnösand fanns det för några år sedan -också det en negerfamilj- som fick 60.000:- rent per månad i den kolsvarta näven. Men dom kunde inte klara sig på dessa småpengar och ansökte därför hos fattigvården om mera kulor! Chefen på utskänkningsstället sa dock nej, men negerfamiljen överklagade till en instans som inte ens jag känner till och fick där bifall! Men som sagt, det är ju ren inkomst så varför ska vi bråka….
  Jag undrar just om man kan praktisera detta när skatten ska betalas??
  MVH
  Janne

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: