Regeringen försöker motverka rasism

MALMÖ. Regeringen satsar 624 000 kronor extra för att bekämpa rasism i Malmö.

Av pengarna ska 524 000 gå till fortbildning för lärare i Malmö, som ska få lära mer om rasism, antisemitism och islamofobi i regi av Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA). Pengarna ska också räcka till att låta högstadieelever i Malmö resa till Förintelsens minnesplatser.

Regeringen har beviljat stiftelsen Framtidsgenerationen 100000 kronor för att göra en webbversion av pjäsen Third Generation, som också ska spelas live i Malmö i oktober. Temat är bland annat konflikten mellan judar och araber.

– Mot bakgrund av den antisemitism vi har sett i Malmö under senare år och den främlingsfientlighet som möter muslimer och andra minoriteter är det angeläget med en särskild satsning i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag i ett pressmeddelande.

– Pettersson säger att Malmö får redan 4 200 000 000 (4,2 miljarder) kronor extra av skattebetalarna varje år. Det har inte hjälp, men så blir det när man är blind och döv som Myten och vägrar inse var problemet ligger…

rasism med Myten

Sydsvenskan 

8 thoughts on “Regeringen försöker motverka rasism

  1. Tänk om de pengarna hade använts till att lära vissa sorters invandrare om hur det är i ett samhälle som är totalt främmande för dem så att de får en chans att klara sig i samhället. Istället för som idag uppmuntra dem att tro att deras sätt att leva, deras värderingar och kultur minsann fungerar lika bra i denna för dem främmande miljö som har helt andra värderingar och syn på livet.

    Förstärka det som är likt i kulturerna och arbeta bort de delar i deras kultur som inte har någon relevans här. Som bara ställer till med problem. Då skulle mycket av vissas upplevda rasism försvinna…

  2. Han har lätt för att sätta sprätt på andras pengar den där förfärliga ministern. Hur vore det om han för en gångs skull finansierade sådant här med sina egna pengar. Ja, det är lätt att bjuda på både det ena och det andra när det är andra som betalar. Kasta pengar i sjön det kan han. Fy.

  3. Den lärare som lyckas bäst indoktrinera sin klass,får en gratis resa med sina elever till Auschwitz !Måste vara en stor upplevelse för dessa unga tonåringar..
    Lyckades en gång snappa upp följande kommentar,från en svensk skolklass på besök i Berlin.”Ska vi bara gå omkring och titta på stenar”?
    I Polen får de i alla fall se lite rostig taggtråd,och gamla kvarglömda klädespersedlar.

  4. För 524000:- får man 150 enkla biljetter till Somalia, eller 52400 gåvänliga gymnastikskor från loppis som garanterat kommer att motverka ”rasismen”
    MVH
    Janne

    • Malmö e förlorat. Ingen ide o slösa pengar på nått som inte kommer fungera. Tycker synd om er Malmöbor som har sett er fina stad förvandlas till ett ghetto. MVH MR J

Kommentera