EU backar från sin omöjliga energipolitik


Skrivet av Ingemar Nordin, Stockholmsinitiativet

Benny Peiser gör en mycket bra sammanfattning av det desperata energipolitiska läget i Europa. Och hur den ena EU-staten efter den andra sakta och försiktigt försöker backa ut ur det gröna helvete som de själva har försatt sig i:

EU: s medlemsstater har spenderat ca € 600.000.000.000 på projekt för förnybar energi sedan 2005, enligt Bloomberg New Energy Finance. Tysklands gröna energiomställning ensam kan kosta konsumenterna upp till € 1000000000000 2030, varnade den tyska regeringen nyligen.

Hittills har Europas handel med utsläppsrätter kostat konsumenterna mer än € ​​300 miljarder.

Dessa hundratals miljarder betalas av vanliga familjer och av små och medelstora företag i vad som utan tvekan är en av de största överföringarna av kapital från fattiga till rika i modern europeisk historia. Stigande energikostnader dämpar konsumenternas köpkraft, en giftig utveckling för en kontinent som kämpar med en allvarlig ekonomisk och finansiell kris.

Den tyska föreningen för energikonsumenter uppskattar att upp till 800.000 tyskar har fått sin el avstängd eftersom de inte kunde betala de stigande elräkningar. Bland dem finns 200.000 långtidsarbetslösa, rapporterade den tyska tidningen Der Spiegel i oktober förra året.

För två veckor sedan beslutade den tjeckiska regeringen att upphöra med alla subventioner för nya projekt för förnybar energi i slutet av detta år.

Nu när den spanska regeringen dramatiskt har dragit ned sina subventioner … så är det mer än 50.000 solentreprenörer som står inför ekonomisk katastrof och konkurs.

EU rullar också så tyst tillbaka sin förnybara agenda, vilken EU: s ledare nu erkänner har höjt energipriserna tvärs över kontinenten. Vid toppmötet i Bryssel i maj, visade ledarna att de avsåg att prioritera frågan om billig energi framför minskade utsläpp av växthusgaser.

Vid EU-toppmötet signalerades att Europa vill återställa sin sjunkande konkurrenskraft genom att stödja utvecklingen av billig energi, däribland skiffergas, och samtidigt skära ned subventionerna till grön energi.

Men EU: s miljöministrar är upprörda över den påtänkta avvecklingen. De vill förhindra utvecklingen av EU:s skifferresurser genom att införa omfattande miljöhinder över hela EU.

 

EU: s strategi grundades på två rädslor: för det första att den globala uppvärmningen var ett akut hot som omedelbart måste förhindras till varje pris, och för det andra att världen höll på att köra slut på fossila bränslen, vilket betydde att olja och gas skulle bli allt dyrare. Men båda gissningar visade sig vara fel.

Ingemar Nordin The Climate Scam 


One response to “EU backar från sin omöjliga energipolitik

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: