Centerpartist har lösningen på migrationsfrågor.

Riksdagsmannen Staffan Danielsson (C) har ibland framfört kritiska artiklar om svensk migrationspolitik på sin blogg.

Flertalet gånger har han fått kritik, både från egna led och från andra. När man läser hans senaste alster uppkommer ett tvivel på hans tidigare kritiska ord. Vill han egentligen lösa alla problem som uppstått av en överdimensionerad migrationspolitik, eller är kritiken framförd enbart för att hindra SD:s framgångar?

Vi får veta att Danielsson är positiv till en generös och öppen flyktingpolitik, samt att han vill se SD förlora sin roll som vågmästare och kanske också som framtida partner i en regering. Samtidigt är han kritisk mot den migrationspolitik som Maud Olofsson förespråkade, ärlig i sin jämförelse med Sveriges bidragsinvandring och Kanadas arbetskraftsinvandring, att fri invandring är orealistisk och att idén om att kunna söka asyl i Sverige från hemlandet är direkt oansvarigt. Lite svårt att greppa hans egentliga inställning i migrationsfrågan.

I 7 punkter får vi i artikeln veta Danielssons lösning och hans råd till Centern i migrationsfrågor:

 1. Sverige ska också fortsättningsvis vara ett av de länder som tar emot flest asylsökande i förhållande till sin storlek.
 2. Sverige ska vara en internationellt pådrivande kraft för att fler länder ska införa en öppnare asylpolitik.
 3. Sverige ska även i fortsättningen vara ett land som ger mest i bistånd, men prioritera hjälpen på plats.
 4. Sverige måste anpassa sina asylregler till övriga länder, annars riskerar vi en flyktingmottagning av orimliga proportioner.
 5. Sverige måste tillämpa samma åldertester av ensamkommande som övriga EU-länder gör.
 6. Sverige bör införa ett försörjningskrav vid anhöriginvandring, precis som många EU-länder redan gör.
 7. Sverige ska fortsättningsvis ha en generös arbetskraftsinvandring, men främst av experter. Dock ska “enklare” jobb gå till arbetslösa i Sverige och inte till utomeuropeisk arbetskraft.

Källa: Staffan Danielssons blogg

8 thoughts on “Centerpartist har lösningen på migrationsfrågor.

 1. Jaa…..förvirringen alltså

  Sverige ska också fortsättningsvis vara ett av de länder som tar emot flest asylsökande i förhållande till sin storlek.
  Yta-befolkning??

  Sverige ska vara en internationellt pådrivande kraft för att fler länder ska införa en öppnare asylpolitik.
  Öppnare än de har? Öppnare än Sverige

  Sverige ska även i fortsättningen vara ett land som ger mest i bistånd, men prioritera hjälpen på plats.
  Totalt bistånd? Per capita från Sverige? Bistånd är väl hjälp på plats..eller?

  Sverige måste anpassa sina asylregler till övriga länder, annars riskerar vi en flyktingmottagning av orimliga proportioner.
  Vi har väl samma regler som de flesta inom EU t.ex. MEN vi kanske inte agerar efter de regler som finns ex. vis kritiken för REVA

  Sverige måste tillämpa samma ålderstester av ensamkommande som övriga EU-länder gör.
  Vad skiljer?

  Sverige bör införa ett försörjningskrav vid anhöriginvandring, precis som många EU-länder redan gör.
  Det första som är tydligt, ja om det avser försörjning från anhörige förstås och inte skattefinansierat.

  Sverige ska fortsättningsvis ha en generös arbetskraftsinvandring, men främst av experter.
  Ökning av de arbetare(den arbetskraft) som det redan finns tillräckligt av känns inte motiverat, tvärtom….OCH vi kan ju har ävenså överskott av experter…ex-vis ingenjörer, fysiker etc.

  Dock ska ”enklare” jobb gå till arbetslösa i Sverige och inte till utomeuropeisk arbetskraft.
  Ja rent generellt skall väl de arbetslösa i landet i första hand sättas i arbete……..att skaffa arbetskraft från utomeuropeiska områden till “enklare” jobb som kan utföras av redan i Sverige verkar väldigt omstigt, tidsödande samt förmodligen väldigt kostsamt.

 2. Förvirrande minst sagt…….vi ska vara bäst på allt…….snällast och elakast osv……..en promenad en sval sommarkväll kanske minskar förvirringen…….

 3. En del av punkterna var lika motsägelsfulla som surorna i Koranen. Gäller samma här att det är de senast skrivna som gäller, eller vad?

  Efter SD:s satsning på landsbygden reste Annie Lööfvet ut till ett antal bruksorter för att påpeka att de också satsar på landsbygden. Inte särskilt trovärdigt. Men i deras läge måste de stjäla andras idéer och klippa och klistra för att ha något att komma med.

  Inför valuppstarten kommer vi att behöva lögndetektorer för att finna ut var partierna i 7-klövern står.

 4. Kanske pajasen börjar förstå att det kommer att gå åt helvete för centern efter 2 odugliga och rabiata partiledares idiotiska nybyggaridéer…

 5. Ehhh, var inte övervägande delen av de 7 punkterna precis vad SD tycker? Ska nu C sno dessa förslag och göra dem till sina, samtidigt som de kallar SD för rasister?!?

  • Detta är inget nytt. Det synes vara en spridd taktik, för att få till sig röster, att man har några enstaka i partierna, som uttrycker invandringskritiska åsikter. Dessa leder dock aldrig till någon aktiv politik i frågan. Jämför med Folkpartiets utspel för ett antal år sedan, som gav en del röster i val. Vi kommer nog att få se mer av detta, fr.a. i undergångspartierna C och KD.

Kommentera