71-åriga Birgitta skällde ut de utländska rånarna

LERUM. 71-åriga Birgitta var alldeles utanför sin bostad i Lerum när ett utländskt par närmade sig och började ställa frågor.

– De pratade engelska och frågade efter närmaste lasarett. När jag hänvisat dem till vårdcentralen började de gå bortåt, men kom sedan tillbaka och tog tag i mig, berättar hon.

– Kvinnan började prata med mig på nytt och jag förstod inte riktigt vad som hände men helt plötsligt kände jag ett nyp i armen.

När Birgitta tittade ner märkte hon att den främmande mannen lyckats få av henne de guldarmband hon bar, samtidigt som den okända kvinnan försökt avleda hennes uppmärksamhet.

Men Birgitta upptäckte vad som skett i precis rätt tid, och innan paret hann bege sig därifrån med stöldgodset sa hon ifrån på skarpen.

– Jag började skälla på mannen och jag minns knappt vad som hände eller vad jag sa, men till slut lämnade han tillbaka armbanden, säger hon.

Polisen har inte fått tag på paret. Enligt signalementet hade kvinnan svart hår med tofs, hade fula tänder och var klädd i mörka kläder. Mannen var lite överviktig och klädd i ljusa kläder. Båda var korta, 160 till 165 centimeter långa.

Lerums tidning 

1 thoughts on “71-åriga Birgitta skällde ut de utländska rånarna

Kommentera