Mobilstöldvåg på väg att nystas upp

DANMARK. En omfattande hälerihärva i Danmark med stora mängder mobiltelefoner är på väg att nystas upp sedan polisen i Nederländerna, på dansk begäran, i torsdags grep en 45-årig svensk-irakier som är misstänkt huvudman i härvan.

Närmare 20 personer har gripits tidigare i år. Flera av dem har suttit häktade i olika omgångar. Det handlar enligt dansk polis om ungdomar som arbetat med fickstölder i välorganiserad form över hela Danmark, med förgreningar i Sverige, och levererat till en hälare i Köpenhamnsområdet. Under skydd av företagsfronten Iraq Posting har stöldgodset sedan exporterats till Irak.

-Pettersson ser at SvD kallar mannen svensk-irakier, i de flesta danska medier kallas han och kumpanerna irakier rätt och slätt, i något danskt media står det ”svensk statsborger af irakisk oprindelse” vilket naturligtvis är den korrekta benämningen.

Petterssons skrev om eländet 2013/02/14    

6 thoughts on “Mobilstöldvåg på väg att nystas upp

  1. Argus:
    Vi kan väl i varje fall vara ense om,att det inte är vare sig finländare eller finnar,som går omkring och stjäl mobiler !

  2. Vore intressant att se statistik över de olika arabländernas inbördes tävlan i brottslighet..
    Undrar om inte Irak är på väg att ta ledningen före alla de andra !
    Nåja,framöver kommer de att få värdiga medtävlare från Syrien.Enl.välinformerade källor lär dessa ”syrer” stå i en klass för sig.I många år var det ju Kosovo-albaner, som genom sina ”affärer” med knark,låg före de andra muslimerna.Nu hamnar de långt ner på listan tycks det.

Kommentera