Svenskar uppges döda i Syrien *uppdaterad

Uppdaterat 2013-08-06:  De två bröderna Moatasem Deeb 18, sprängde sig själv till döds i en självmordsattack mot en vägpostering och den äldre brodern, Hassan Deeb, 21, dog i striden som följde.

libanessvenskar

Vi kan konstatera att bröderna inte var svenskar utan hellibaneser, från Tripoli som bott i Sverige i några år. De hade börjat studera här, den äldre på universitetet men tydlig tror dårarna att de lättare kan förändra världen genom att mörda sig själva och andra än att studera. Båda var djupt religiösa sunnimuslimer. Föräldrarna är nog glada, de har redan tidigare haft förmånen att skicka en son till paradiset. De förekommer även under andra namn på nätet.

Facebook        Foxnews  

Tidigare 2013-08-3: Två libanes-svenska bröder har mist livet i strider i Syrien, uppger deras kusin och en shejk i libanesiska Tripoli för nyhetsbyrån AFP.

Bröderna ska enligt AFP:s uppgifter ha levt i Sverige i flera år, men rest till Libanon förra året. För två respektive åtta månader sedan ska de därefter ha begett sig till Syrien för att strida mot Assadregimen, enligt kusinens uppgifter till nyhetsbyrån.

De dog i en attack mot en vägspärr i provinsen Homs. 18-åringen ska ha sprängt sig själv med en självmordsbomb placerad i en bil och 21-åringen dött i striderna som följde.

Föräldrarna flyttade till området al-Mankubin i Tripoli för två år sedan. De ska ha mist en tredje son i strider i området som är ett av Libanons allra fattigaste, skriver AFP.

-Dessa förbannade svenskar säger Pettersson, som enligt SvD och PK sprider död och förintelse över världen. Undrar om de heter Nils Holgersson och Emil i Lönneberga…

svenskar döda

*Uppdaterat 2013-08-06

Läs Per Gudmundsons utmärkta redogörelse över de libanesiska brödernas liv.

19 thoughts on “Svenskar uppges döda i Syrien *uppdaterad

  1. Hoppas att alla Svenskar av den sorten åker till Syrien och spränger sig själva i luften!!!

  2. Nils Hult:
    Absurdistan behöver många sådan hjältar,som är beredda att dö för sin Allah..
    Nu sitter/ligger de båda bland 142 jungfruar i sitt Paradis ! Undrar hur dessa kvinnor,som får en av dem i form av köttfärs,och den andra full med ”holl”,reagerar för dessa martyrer? Måste ha varit en osmaklig syn,när de båda anlände..

  3. Väldigt trevligt med lite glada och positiva nyheter för en gångs skull!
    Och två spyflugor i en och samma smäll är ju ännu så mycket bättre.

  4. Om vi alla är svenskar som bebor detta territorium, så finns det heller ingen rasism här. Hur kan det finnas det, när vi är varandras jämlikar. Dessutom om alla är svenskar. Var vi det redan var vi än bodde. Har alltså vi svenskar alltid varit svenskar överallt i världen. Så vi finns alltså, och har oerhört djupa rötter, då vi finns överallt och ständigt och jämt. Hurra för oss. Leve svensken. Ha ha ha…

  5. Vad är det man brukar säga ,Vem är Svensk ,vad är
    Svenskhet? Ja att kriga är inte Svenskhet, för vi har
    inte fört krig på 250 år, Vem är Svensk då? Ja det är
    väl alla utom infödda Svenskar, vi är nationslösa,
    men alla som kommer utifrån blir Svenskar i och med att
    dom passerat gränsen!

  6. allemand:
    I varje fall skall väl dessa inbesparade pengar,kunna räcka för inköp av kaffebönor till våra äldre på ”Vårdhemmen”.
    Kanske t.o.m. ett helt ägg en gång per vecka !!

  7. ”Ali”:
    Om det nu är originalet…
    Har du fått solsting? Det var ju dina trosbröder som nu for iväg till Paradiset !Hörde just på TV-nyheterna att ytterligare sunniter,idag dödats i närheten av Syriska gränsen vid en flygattack…Det går tydligen på fel håll för terroristerna.

Kommentera