Erik ”Loskan” Svensson har stängt, öppnat och blir nu uppläxad


ErikSvenssonJune2010Uppdaterat 2013-08-06: Idag tisdag den 6 augusti 2013 var professorn Erik Svensson kallad till ett möte med sin arbetsgivare sedan han skrivit på Twitter att han ville spotta Ingrid Carlqvist, chefredaktör för den islamfientliga tidningen Dispatch International, i ansiktet. Han använde även uttryck om Carlqvist som ”vidrig”, ”avskyvärd” och en ”plåga”. Han försvarade islam och skrev att ”kristendomen är en vidrig religion och Ingrid Carlqvist är en av denna religions många vidriga representanter och Carlqvist är en plåga och förändras aldrig. I sanning en avskyvärd och liten människa”

Nåväl idag ville Sydsvenskan hör hur mötet med chefen gick och…

erik svensson 4

 

Senare under dagen fick Sydsvenskan en intervju med professorn där han ber om ursäkt, i varje fall en halv ursäkt…

– Det är inte fel att diskutera gränsen för privat och offentligt med sina medarbetare. Jag har ju inte fått någon bestraffning.

 Men det måste fortfarande vara så att man kan uttrycka sina privata åsikter och antipatier.

Sydsvenskan

 

 

Uppdaterat 2013-08-02: Twittrande professor läxas upp. Biologiprofessorn Erik Svensson skrev på Twitter att han ville spotta Ingrid Carlqvist, chefredaktör för den islamfientliga tidningen Dispatch International, i ansiktet. Professorn är nu kallad till möte med sin arbetsgivare för att reda ut vad som har hänt. Läs mer på Sydsvenskan 

Uppdaterat 2013-08-01: Professorn har skickat ett brev, se längst ned.

Tidigare 2013-07-30: Professor Erik ”Loskan” Svensson som ägnade sig åt att vilja spotta oliktänkande kvinnliga journalister i ansiktet har stängt sin Twitter för storstädning.

-Pettersson misstänker att han fått pisk av chefen och nu kommer det att ta tid att röja upp bland svinerierna och näthatet. Städa väl Erik eller stäng ned för gott, det vill nog din chef.

Tidigare HÄR och HÄR om mannen som gav Loskan ett ansikte…och fortfarande inget om detta i PK-media, tänk om det varit en Sverigedemokrat som twittrat om att spotta en journalist i ansiktet! Erik loskan 3

Erik verkar lite upprörd och har skrivit ett rätt skarp brev som jag vill delge er. Jag kan inte juridiken kring detta men Lunds Universitet och Erik är finansierade med skattemedel som vi gemensamt dragit ihop så jag tycker vi ska kunna njuta av hans vackra nuna och uttalanden ett tag till. Dessutom behövs Petterssons och andra om sanningen ska fram för Afton

Förresten är ”Loskan” tillbaks på twitter med alla tidigare tweets raderade. Det innebär att hans ursäkt till Ingrid Carlqvist inte var allvarligt menad och att han inte står för vad han skriver. Det är obegripligt att vårt skolsystem producerat en så uppenbart ointelligent man och dessutom gjort professor av honom. Svensson tillhör dem som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra.

Erik är ett levande bevis på att lärdom, fina titlar och sund förnuft inte följs åt alla gånger.

Hej,

Vad jag förstår driver ni en blogg, inte en tidning? Det innebär att ni INTE har tillåtelse att använda fotot på mig från LU; endast medier med ansvarig utgivare har det.
 
Ta omedelebart bort fotot på mig från alla poster, annars polisanmäler jag er för upphovsrättsbrott.
 
Erik Svensson

———————————————————————————————————————
Erik Svensson
Professor
Department of Biology, Evolutionary Ecology Unit
Lund University
SE-223 62 Lund
SWEDEN

28 responses to “Erik ”Loskan” Svensson har stängt, öppnat och blir nu uppläxad

 • Stenbock

  Erik ”spottloskan” Svensson och hans kolleger vid Lunds universitet rasar liksom landet i övrigt.Läroanstalten rankas inte längre bland världens 100 bästa,Därför tvingas man nu sluta reklamera om sin förträfflighet.
  Phil Baty hos The Local,som är ansvarig för mätningarna världen över säger-”Det är viktigt att finnas med på listan,för att locka genier från hela världen,till sitt universitet”.
  Kanske inte så underligt,att Lund rasar med sådana professorer som ”Loskan” i sitt utbud!

  Gilla

 • Ulf Lind

  Han fick spöstraff hos chefen, men det hjälpte inte. Vad finns det för gott inom sharialagarna tro…hmm…

  Gilla

 • Tony

  Varför konverterar inte fanskapet till Islam? Han är så
  korkad så att han tror att han kommer att stå högre i bland
  Muslimer bara han kan racka ner på kristendomen, han
  begriper inte att han bara fungerar som nyttig idiot för dessa.
  Nej hans enda chans att stå högt där är att konvertera, och
  klä sig i pyjamas och låta skä’gget växa!

  Gilla

 • Per Karlsson

  Sjukt att mina barn ska utbildas av en sk professor som inte bara frågar om hon jobbar på en avfallsanläggning utan också vill spotta henne i ansiktet.

  Ingen åtgärd alls läste jag idag – sug på den – ingen åtgärd!

  Vilken pinsam historia detta blev för hela universitetet som först utnämner en person med fullständigt vidrig attityd till professor, sedan gör ingenting när hans värdegrund, som de uppenbarligen delar, kommer i ljuset.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  vara så att man kan uttrycka sina privata åsikter och antipatier.
  Visst, om det gäller alla, men det gör det ju rent uppenbart inte.
  Ponera att jag skulle gå ut att Muhammed aldrig har funnits Min privata åsikt som jag vill uttrycka. Skulle jag ostört få göra det? Inte en chans.
  Nä, Loskan försöker nog bara försvara sina handlingar så gott den stackaren kan.

  Gilla

 • kjelle

  Att utbildning och förstånd inte alltid harmonierar ser vi alltför många exempel på i detta land.

  Gilla

 • Varg i Veum

  Är inte helt införstådd med upphovsrättsmaffians alla tramsigheter men nog gäller väl ”fair use”? Hursom så måste fortografen eller rättighetesägaren själv polisanmäla publiceringen, en kreti och pleti som Erik får nog polisen att småle mer än att han blir tagen på allvar. Han kan inte utnämna sig själv som ombud för någon i upphovsrättsfrågor.

  Men för att skoja till det utan att han kan göra ett piss åt saken så kan du pixla nunan och sen en länk till den ”lagliga” sidan med fotot och en uppmaning till den som nu vill se hur människan ser ut att klicka på den.

  Gilla

 • Göran L, språkpolis

  En anledning till att ta bort bilden på honom kan ju vara att vi då slipper se hans vidriga nuna…

  Gilla

 • huginomunin

  Den enda som har upphovsrätt till fotot är den som tagit det alt sålt rättigheterna till.

  Gilla

 • Tony

  Man kanske skulle ta och polisanmäla denne Erik Svensson
  för hans bollande med Rasist tillmälen mot alla som
  inte delar hans politiska uppfattning? Att det råder åsiktsfrihet
  i landet har väl tydligen inte nått ut till lärosätena och dess
  utbildare. Att det finns andra åsikter i landet hur Sverige utvecklats
  än herr Svenssons, det är nog något han får vänja sig med antingen
  han vill eller ej!

  Gilla

 • Lena99

  Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, kan inte hålla med. De orden som riktades av er mot en kvinnlig journalist IC, talade sitt nedsättande och tyvärr enfaldiga språk, sorgligt Professor ”Spott”.

  Gilla

 • Argus

  Upphovsrätten tillhör inte Herr Professorn utan Lunds universitet och jag ifrågasätter att de vill ha mer uppmärksamhet omkring den uppenbart galna prfessorn än vad han hittills lyckats åstadkomma?

  Vidarebefordra mailet till rector magnificus och fråga om det är Lunds universitets officiella hållning att hindra svenska folket att ta del av allmänna handlingar. Petterssons kan även begära ut pass- eller körkortsbilder som lär se ut som om de kom direkt från förbrytarregistret.

  Gilla

 • Stenbock

  I dag har han låtit publicera en snyfthistoria kring det inträffade.På bl.a ”Fria Tider” kan man läsa hans utläggning i fallet.Vad han glömmer att nämna eller beröra,är att utan tillgången för det fria ordet via bloggar,vore denna spottloske-affär aldrig upptäckt.
  Eller finns det någon som inbillar sig att ett PK-organ skulle ta upp en negativ nyhet,kring en av deras egna supporter.
  Erik ”loskan”Svensson har grävt sin egen grav och först allt för sent upptäckt följderna av ”hollet” !!!!

  Gilla

 • Erik Svensson

  Denna blogg är ingen registrerad tidning med ansvarig utgivare. Följdaktligen har ni INTE tillåtelse att använda mitt foto från Lunds Universitet! Det är ett solklart upphovsrättsbrott.

  Ta omedelebart bort detta foto på mig, annars polisanmäler jag er för upphovsrättsbrott.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Som läsare av bl.a Petterssons blogg var det av allmänt intresse,att publicera en bild av er, Herr professor Svensson.
   I varje fall intressant att se hur en sådan person tar sig ut.En som inte döljer sina böjelser,och därtill skämmer ut sig på ”Twitter”, med era typer av vokabulär.
   I ert fall också ett avskräckande exempel,på hur illa Lunds universitet väljer sina föreläsare.
   Detta borde ni vara djupt tacksam över…som numera rikskändis !

   Gilla

  • allemand

   Själv hoppas jag på att du får sitta nere i arkivet de närmaste tjugo åren, så att du inte kan flytta över din intolerans på våra ungdomar.

   Du betalas av allmänna medel och jag är därmed din arbetsgivare och ger härmed Petterssons rätt att använda ditt fotografi.

   Gilla

  • Nils Hult

   Om ”ditt” foto publicerats på Lunds Universitets webbsida är det DE som har upphovsrätt till fotot inte du, Loskan!

   Lär dig lite juridik innan du skriver inlägg.. och du Loskan, hur kan du vara professor som inte ens kan stava?

   ”omedelebart”, ”Följdaktligen”!

   Jisses, du måste vara en riktig gammal alkis du, Loskan!
   Ett råd, lägg av med spriten så slipper du skämma ut dig så ofta.

   En sak till, att en vidrig näthatare och mobbare som du, Erik ”Loskan” Svensson, ska tillåtas undervisa ungdomar är fruktansvärt. Din arbetsgivare borde avskeda dig omedelbart!

   Gilla

  • Torpeden

   Om det är nån som skall polisanmälas är det du ”Loskan”, för dina hatiska uttalande om SD och dess väljare.

   Gilla

  • Freja

   Oj då! Vill du inte vara med på bild? Står du inte för allt det du har skrivit? Det kanske du skulle tänkt på innan du ”twittrade” och därmed förstörde Lunds universitets rykte för en lång tid framöver. Patetiskt Erik Svensson!

   Gilla

  • Tony

   Om en Professor har så fruktansvärt dåligt omdöme,
   och gör sådana uttalanden, så är det helt rätt att visa
   bild på honom. Att dekadansen bland dom höga herrarna
   har fått accelerera under dom senaste åren är inte skäl
   för att bete sig och uttala sig som i ert fall gentemot en
   meningsmotståndare, och att sen skrika om upphovsrätt
   blir bara patetiskt!
   Förr i tiden såg man upp till en professor, för hans kunskaper,
   idag får man titta snett nedåt!

   Gilla

  • Pettersson

   Hej Erik, har du tänkt på att en polisanmälan blir offentlig, människor blir intresserade och vi får fler besökare på vår blogg. Har vi tur så kanske Aftonbladet och Expressen börjar rota i vilket språk du använder och vi ska veta att det var inte bara Ingrid Carlqvist som råkade ut för ditt språk. Dessutom, Internet glömmer inte, allt du skrivit finns lagrat. Undrar om din arbetsgivare tycker om det.

   Det har faktiskt hänt att jag tagit bort eller ändrat inlägg men då är det människor som bett snällt och kunnat motivera varför. Du har inte gjort något av detta, tvärtom.

   Jag tror inte du lyssnar på råd men om jag vore i ditt ställe skulle jag dra mig tillbaka och vänta på att detta blåser över.

   För varje gång du uttalar dig och börjar hota blir det bara värre.

   Ta en promenad med kameran vi betalt åt dig och tänk över situationen.

   Gilla

  • domedagsmannen

   Blablabla………..blablabla……………………..blablabla.
   Intresseklubben noterar.

   Gilla

 • olli

  Erik Svensson………….Klassiskt pundar betende

  Gilla

 • Tony

  Han verkar att ha samma diagnos som en viss
  Fredrik Reinfeldt!

  Gilla

 • allemand

  Pinsamt av överhögheten. Så går det när man inte kan kontrollera spriten. Föreslår ett halvt år på torken

  Gilla

  • Janne

   Problem med spriten?? det verkar snarare som om Svensson går på fotogen och metatabletter!
   MVH
   Janne

   Gilla

   • Daniel Holmgren

    Jag vill påstå att professorn lider av mer djupgående psykiatrisk problematik, men att eventuella droger har utlöst det senaste anfallet.

    Allt detta i kombination med ett kommunistiskt tänkande kan avlöpa hur som helst, den här gången slutade det med oförskämdheter mot en kvinnlig journalist.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: