Fler förmåner till invandrare, inga svenskar

Landsbygden i Norrland för en tynande tillvaro och nu lägger sig även Arbetsförmedlingen i och vill skapa förutsättningar för människor att bo kvar och ännu hellre flytta dit.

EU-parlamentarikern, Kent Johansson (C), säger att jobben kan skapas men det finns ingen arbetskraft. ”Har man ingen invandring kommer man inte att finna arbetskraften”. För att locka invandrarna att flytta dit måste bredbandsutbyggnaden ta fart och it-tekniken förbättras så att invandrarna kan ha bättre kontakt med familj och vänner i andra länder.

Marie Linell-Persson på Arbetsförmedlingen kommer med andra förslag som ska få invandrare att bosätta sig i glesbygdsområdena. *Hemutrustningslånet måste utökas och dessutom vill Linell-Persson att invandrarna ska få gratis körkort för att det är en viktig ingrediens i jakten på jobb.

Frågan är varför dylika förslag aldrig tillämpats för att locka kvar ungdomar i glesbygdsområdena och varför inte svenskar kan lockas till Norrland med löften om hemutrustningslån och gratis körkort? Varför?

Källa: Västerbottens-Kuriren

* Läs mer om hemutrustningslånet här

Kortfattat innebär det att invandrare som tar ett CSN-lån och inte kan betala tillbaks lånet, får det efterskänkt och därmed får skattebetalarna stå för notan.

1 thoughts on “Fler förmåner till invandrare, inga svenskar

Kommentera