Fem dödade i bombdåd i Filippinerna

FilippinernaMinst fem människor dödades när en kraftig bomb exploderade i staden Cotabato på ön Mindanao i södra Filippinerna på måndagen. Bomben hade placerats i ett fordon som var parkerat vid en mycket välbesökt gata nära ett sjukhus och en skola, uppger polisen. Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken.

Filippinerna med 96 miljoner invånare är det fjärde största katolska landet i världen, det trettonde största protestantiska landet, det sjuttonde största buddhistiska landet och det fyrtionde största muslimska landet. Kring 92 procent av alla filippinier är kristna. På ön Mindanao är den muslimska befolkningen, morerna, och den icke-muslimska ursprungsbefolkningen, lumaderna, talrika men inte i majoritet. Totalt bor 5 miljoner muslimer i landet.

Trots detta kräver den muslimska befolkningen självstyre eller självständighet på ön Mindanao och hittills i år har 10 bomber sprängts och de senaste 40 åren har mellan 100 och 150 tusen människor dött i striderna. Terroristgruppen Abu Sayyafs återkommande attacker i kombination med uppflammande strider mellan separatister och militär/polis innebär fortsatta övergrepp och våld mot civilbefolkningen på Mindanao.

-Pettersson inser att från Filippinerna till Gibraltar bråkar muslimer och har de inga otrogna att slåss med mördar de varandra – det är något fel på dem…

NST 

One thought on “Fem dödade i bombdåd i Filippinerna

  1. Så länge de är i minoritet gäller inte längre. Dessa våldsbenägna neandertalare blir stöddigare och stöddigare över hela världen. Till och med under Ramadan, deras tid för ödmjuk kontemplation.

Kommentera