Fem dödade i bombdåd i Filippinerna


FilippinernaMinst fem människor dödades när en kraftig bomb exploderade i staden Cotabato på ön Mindanao i södra Filippinerna på måndagen. Bomben hade placerats i ett fordon som var parkerat vid en mycket välbesökt gata nära ett sjukhus och en skola, uppger polisen. Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken.

Filippinerna med 96 miljoner invånare är det fjärde största katolska landet i världen, det trettonde största protestantiska landet, det sjuttonde största buddhistiska landet och det fyrtionde största muslimska landet. Kring 92 procent av alla filippinier är kristna. På ön Mindanao är den muslimska befolkningen, morerna, och den icke-muslimska ursprungsbefolkningen, lumaderna, talrika men inte i majoritet. Totalt bor 5 miljoner muslimer i landet.

Trots detta kräver den muslimska befolkningen självstyre eller självständighet på ön Mindanao och hittills i år har 10 bomber sprängts och de senaste 40 åren har mellan 100 och 150 tusen människor dött i striderna. Terroristgruppen Abu Sayyafs återkommande attacker i kombination med uppflammande strider mellan separatister och militär/polis innebär fortsatta övergrepp och våld mot civilbefolkningen på Mindanao.

-Pettersson inser att från Filippinerna till Gibraltar bråkar muslimer och har de inga otrogna att slåss med mördar de varandra – det är något fel på dem…

NST 


One response to “Fem dödade i bombdåd i Filippinerna

  • Pica pica

    Så länge de är i minoritet gäller inte längre. Dessa våldsbenägna neandertalare blir stöddigare och stöddigare över hela världen. Till och med under Ramadan, deras tid för ödmjuk kontemplation.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: