Bloggare dömd till 600 piskrapp och 7 års fängelse

SAUDIARABIEN. Bloggaren Raif Badawi startade sajten Free Saudi Liberals 2008 där han ska ha uppmanat saudier att diskutera religion och dess roll i det saudiska samhället. Han har suttit fängslad sedan förra året i väntan på domstolsbeslut.

Badawis fru och tre barn har flytt till Libanon och anser inte att de kan återvända till Saudiarabien. Hon uppgavs vara förkrossad över domen. –Jag vet inte vad jag ska göra, sade Badawis fru till CNN. Raif har inte gjort något fel.

Människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) har kritiserat beslutet i hårda ordalag.

Diktaturen i Saudiarabien är ett av få länder i världen som fortfarande har dödsstraff på straffskalan för homosexualitet.

-Pettersson undrar hur fan Saudiarabien får tillstånda till att finansiera moskéer och friskolor i Sverige. Tror Ägget de predikar demokrati, jämlikhet och yttrandefrihet där…

saudibloggare

8 thoughts on “Bloggare dömd till 600 piskrapp och 7 års fängelse

 1. @dennisbarvsten

  Är du fjärrskådare nu också, eftersom du talar om framtiden, som om den skulle kunna vara förutsägbar. Jag har kommit med fakta, som inte går att komma ifrån, och som sker i alla islamska länder, när de väl har fått makten.
  Mot detta sätter du din tro, på att det inte händer. Lex dennisbarvsten kan jag tro. Men vad ska man tro om framtiden. När det gäller islam är det ingen hemlighet ens i det något mer sekulära Turkiet är det ingen hemlighet att de anser att Kalifatet ska återuppstå.
  Sedan finns det ju redan idag de så kallade skammorden, ja för någon heder kan inte vi se i detta.

  Nyligen använde ju en högt uppsatt Miljöparasit sig av skammord i Norrköping, när han kastade ut frun genom ett fönster mot gatan. Det är din partikollega, men där går journalisterna omvägar för att skriva något illa om Mp kan man ju inte göra, när halva kåren är miljöparasiter

 2. Pettersson, du skriver en snyfthistoria om en saudisk man som mottagit 600 piskrapp, samma man som du skulle vägra ge uppehållstillstånd, om han lyckades fly, för att du menar att han är en väldtäktsman bara för att han är muslim…

  • Det var den löjligaste kommentar vi har fått mottaga här på Petterssons, men pojkfan är ju endast 22 år gammal och har inga andra erfarenheter än av skola och politik. Hur är det har du något jobb hemma i Vällingby som står och väntar på dig när du kommer hem? Det finns knappast någon som överlever 600 piskrapp, men vi har inte föreslagit detta. I Saudiarabien har de Sharialagar, om några år så kommer Sharialagstiftning att gälla även i kommuner med många muslimer, för de tycker stening, piskning, att sättas levande i jord, korsvis stympning av arm och ben, korsfästning, halshuggning m.fl. vara bra straff. Som du kanske kan förstå, om du försöker tänka riktigt djup, så är de flesta straffen i själva verket dödsstraff och dessa finns även för homosexuella och andra personer med sexuella störningar, men också religiösa dödsstraff finns för blasfemi och otrohet (endast kvinnan) konvertering från islam, samt mord av andra muslimska män.

   • Dessa typer av förtryck är exakt det som muslimer i Sverige har flytt ifrån. De har förlorat familjemedlemmar på följande sätt. Därför befinner de sig i Sverige för att få en fristad från förföjelse (av olika anledningar). Där av är jag helt övertygad att följande skit som du skrev ALDRIG kommer bli en del av det svenska samhället.

 3. Ja, där ser man. Han kritiserade inte ens islam, utan ville bara diskutera islams ROLL i samhället. Helt befängt. Och sen anklagar de som “flytt” hit, på samma sätt, i VÅRT samhälle. Tänk om vi sa samna sak till dom i kristendomens namn. Det är ju tack vare vår “förhatliga” yttrandefrihet, som de ens får existera här med sitt. Utan den, som de kritiserar, skulle de bli fängslade på samma sätt direkt, bara de sa A i alla´h.

 4. Jag tror inte det är möjligt att överleva 600 piskrapp, i praktiken har han fått ett mycket smärtsamt och utdraget dödstraff. Som sagt att göra affärer med dessa mörkermän är skamligt, vi bör snarast komma ur beroendet av deras varor.

 5. Jag och Måna Muslim är överens på en punkt; vi måste göra oss oberoende av fossila bränslen. Sedan skiljer sig bevekelsegrunden radikalt, Måna tror på den globala uppvärmningen (för min del överlägger juryn fortfarande) medan jag vill sluta göda dessa mörkermän. Utan oljan skulle de fortfarande driva getter och inte finansiera försöken till Kalifatet.

Kommentera