Sverige utrikesminister i twitterbråk med ambassadör


Utrikesminister Carl Bildt har hamnat i en het diskussion på Twitter med Osama Elmagdoub, Egyptens ambassadör i Sverige.

Bildt skrev på lördagsförmiddagen om dödsoffren de senaste dygnen: ”Jag är förskräckt över det stora antalet döda i demonstrationerna i Egypten. Säkerhetsstyrkorna kan inte ducka för sitt ansvar”.

Några timmar senare kom Elmagdoubs svar: ”Det är hemskt, men det rör sig inte om fredliga, oskyldiga civila, utan en beväpnad mobb. Jag antar att det är svårt för svenskar att greppa det”.

”Så de sköt sig själva? Försök igen”, kontrade Bildt.

Elmagdoub svarade då att protester är något annat än skottväxling och undrade vad poliser som blir beskjutna ska göra.

När andra personer gav sig in i ordstriden valde ambassadören att också ge den svenska polisen kritik: ”Svensk polis sköt ihjäl en 69-årig man för att han bar kniv” twittrade Elmagdoub.

-Pettersson ger Egyptens ambassadör en pluspoäng i sandlådan…

Stockholm TT 


3 responses to “Sverige utrikesminister i twitterbråk med ambassadör

 • Pica pica

  Det har förvånat mig tidigare att Bildt och även Obama så lätt kunnat ta sida i kriget i Syrien och Nordafrika men trott att det naturligtvis satt med bättre inside information än lilla jag. Jag har ju bara nätet och några få bekanta i t ex Egypten.
  Nu börjar jag tro att politikerna tar sida baserat på helt andra kriterier. Alternativet till detta skulle vara okunskap. Kanske en kombination av båda?

  Gilla

 • Max Power

  Bazinga!!!

  Gilla

 • Ulf Lind

  Ja, Egyptens nuvarande regim är bra. Mursianhängarna är fanatiska dårar. Kolla bara inne i DN idag, får ni se en helsvart salafist som håller nån prototyp av Mursis huvud. Och då är de sympatisörer till den islamistförtryckaren. Galningar är vad de är. Och dessa stödjer våra regeringsdårar. Kan det månne vara, för att de har samma islamistpolitik, och att södra moskéns ”gamla” muslimska brödraskapsbroder sitter med i regeringen tro…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: