Morrhår och ärtor

En muslin som sitter intagen på ett svenskt fängelse har JO-anmält anstaltens hantering av hans önskan om, att tillfälligt avbryta den pågående fastemånaden ramadan.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/pannkakor-da-ville-fange-avbryta-fasta/

Eftersom ingen mat får förtäras före kl 22 så fick mannen äta sina pannkakor och sin ärtsoppa kall. I sin anmälan till JO-skriver mannen ätt ärtsoppa och pannkaka inte lämpar sig för fastemånaden eftersom det är en mat man inte står sig på.

Mannen gick ner till matsalen och meddelade att han inte fastade och att han ville återuppta fastan dagen därpå, vilket han nekades av anstaltsledningen.

Eftersom mannen ärr muslim så känner han sig kränkt och särbehandlad (vad annars) och att anstaltens beslut strider mot mänskliga rättigheter. (känns konstigt att just en muslim åberopar dessa) Mannen vill att JO utreder hur muslimer behandlas på anstalten, liksom möjligheten att få en mikrovågsugn i cellen. Mannen har skickat sin anmälan till flera tidningar. (fattas bara annat. Det gäller att bre på tjyvtjock när det gäller snyft historier)

Ska bli intressant att se hur JO behandlar detta ärende. Skulle inte förvåna mig om kravmaskinen fick ett fett skadestånd. Undrar om han skulle fått en mikrovågsugn i cellen i det land han kom ifrån.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

3 thoughts on “Morrhår och ärtor

  1. Vad sitter han inne för? Stöld, våldtäkt eller..? Oavsett vilket, så borde han visa tacksamhet för att han får sitta skyddad i ett svenskt fängelse. I sitt muslimska hemland hade han troligen blivit av med någon kroppsdel eller t.om. livet av den drabbades släktingar, utan att något kostsamt och helt onödigt domstolsförfarande behövts.

  2. För det första finns det säkert en orsak till att han sitter i fängelse. I och med detta har han brutit mot våra svenska lagar. Han har därmed förverkat sin rätt att medelst egna lagar känna sig kränkt.
    Han kanske förväntar sig ett eget Ramadan-kök som är öppet nattetid så han kan frossa sig igenom Ramadan som sina gelikar.

Kommentera