Är Sveriges flagga utbytt?

Igår spelade Sveriges fotbollslandslag sin tredje match i Europamästerskapen. Det blev seger över Italien med 3-1, gruppseger och avancemang till kvartsfinal. Publiken i Halmstad verkade nöjd och hyllade laget med de blågula ”flaggorna”, likadana som använts i de tidigare matcherna.

– Pettersson undrar vad det är för flaggor, vem har beställt dem, vem delar ut dem till publiken och varför inte svenska nationsflaggor?

Flagga fotbollTidigare om svenska flaggan på Petterssons

24 thoughts on “Är Sveriges flagga utbytt?

 1. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? “Jag har hört”…..”Jag har läst nånstans”….”det var en som sa….” Va fan?
  Tror ni på fullaste allvar att UEFA, EU, muslimer eller nån jävla PK-maffia skulle kunna bestämma vad man får eller inte får vifta med inne på en fotbollsarena?
  Hade nån av er varit på en fotbollsmatch så hade ni sett betydligt värre “skändningar” av flaggan. I ALLA lag från Allsvenskan till div. vafansomhelst finns det flaggor med ortsnamn, slagord o givetvis det lokala lagets logga på. Dom flesta har Svenne banan gjort själva med en spritpenna vilket ser ut som skit! Men budskapet går hem. Man stöttar sitt lag på det bästa sätt man kan! Om det innebär att flaggan har två fält istället för ett solkors så……so be it!
  Det hela är otroligt enkelt. Camp Sweden har en liten budget och skulle dom sy upp svenska flaggor med ett gult kors så skulle det inte bli många att vifta med.
  Har följt svenska landslaget på matcher både hemma och i många andra länder o aldrig hört nån gnälla över att det vi viftar med är fel!
  Holländarna färgar alla supportergrejer orangea o deras flagga är röd, vit o blå! Inget gnäll där, bara stolthet.
  Det måste finnas viktigare saker att gnälla över!

  • Det er vel ikke så enkelt som at produsenten av store flagg har lagd slike generiske flagg med de og de fargene, som så kan selges over hele verden?

   Irriterer meg over at mitt lokale lags supporterklubb har slike flagg, med klubbens farger i ruter. Enda laget i all sin tid har hatt stripede drakter.

 2. Det är tvärtom.. För att verkligen få det blågult har man gjort såhär. Bättre blågul effekt än ett stort blått hav med lite gula kors som mer blir som gula fläckar när det viftas. Det är ju faktiskt de blågula laget som ska hejas fram och hyllas med blågula färger. Svårare än så är det inte.

 3. Men det är väl inte konstigt att förstå varför det är så här. Den svenska flaggan har ju ett kors. Kors är en symbol för oss kristna. De som känner sig kränkta av korset är väl muslimerna. Så självklart måste vi förneka att vi också är kristna. Så frågan är när flaggan kommer att byta utseende utan kors för att behaga våra muslimer. Det är så bedrövligt att man skäms å både regerings och medias totala svenskfientlighet gentemot sitt eget folk och sin egen historia. Länge leve Sverige och den svenska flaggan intakt!!!

 4. Sportevenemang och alla annan “entertainment” är “by design” utvecklad för att ej överstiga IQ 60.

  Tyvärr, så har “zoombifieringen” av den västerländska befolkningen gått så långt att det numera endast är ett fåtal som över huvud tagit har en chans att frigöra sig från de osynliga bojor som håller oss kättade 🙁

  /Greta

  P.S. Alla, och då menar jag ALLA större sportevenemang är sedan länge uppgjorda för att passa aktuell agenda. D.S

 5. Läste någonstans, kommer inte ihåg var, att Uefa bestämt att nationernas flaggor inte får användas av publiken.

 6. Såg ikväll att norskarna hade sin originalflagga att vifta med. Är det bara svenskarna som fått fnatt?

 7. Har inte ett dugg med EU att göra. Om svenskarna ändrar sin flagga så är det enbart beslut som fattats av arrangörer eller svenska politiker.

  Ingen kan hitta ett enda dokument som EU gjort där det är krav på eu standarder för flaggor eller att korset i de flaggor med kors skall bort.

  • Detta är ukrainska flaggor som man vänt upp-och ner på. Man skymfar alltså två länders flaggor.

 8. Kan någon med klart huvud och insikt samt som också har de kontakter som krävs, ta reda på varför dessa flaggor plötsligt dyker upp nu vid fotbolls-EM för damer? Vem trycker, tillverkar dessa flaggor samt distribuerar dem? Vem har beställt flaggorna?

  Tanken slår mig att det är ju ett idealiskt tillfälle att lobba in design av ny svensk flagga som inte har korset. Tänk på att publiken mest är damer och unga flickor. Kvinnor tänker mycket med hjärtat och om man nu i rikspressen börjar skriva om att de stackars muslimerna känner sig kränkta över korset i vår flagga och vi får se snyftreportage i SVT, TV4 och de stora tidningarna så är jag övertygad om att majoriteten i gallupundersökningar där man helt riktar sig till kvinnor(fast man inte talar om att gallupen är selektiv) kommer att stödja borttagandet av korset i vår nationalflagga.

  Det är lobbying av värsta sort det som sker med att visa alternativ till svenska flaggan i “primetimetv”. Dessutom ägs tv4 av Bonnierklanen som alltid i sina massmedier förtalat svensk kultur och nation.

  Anders

 9. Men att det finns så många pundhuvud som går på detta och
  sitter och viftar med ett tygstycke, istället för vår flagga är kränkande!

 10. Det blir snart en ny EU-standard? Tre liggande fält. Kom ihåg var ni läste det först!

 11. Det är för jävligt. Sundhage kanske har en åsikt eller är det bara ollen som gäller. VI HAR ETT KORS PÅ VÅRAN FLAGGA O SÅ SKA DET FÖRBLI.
  Vilken ska jag vända mej tlll för att protestera?

 12. Varfor viftar man med ett gult och blatt tygstycke pa en landskamp med i media hyllade Svenska spelare. Det maste vara krankande for de i media hyllade flickorna. Man kan lika garna vifta med sina underklader om de ar gula och bla.
  Det ar ju meningen att vi ska sudda ut granserna och inte kranka nagon i ahllas land,
  Kanske ar tygstycket en Svensk flagga fran fornstora dar…oooops…. de raderna ar ju krankande i var Nationalsang…forlat.
  Om tygstycket skulle vara ett ursprung av var Svenska Fana vet jag inte. Om sa,mot alla odds,ar fallet har jag missat nagot.
  Jag far en kansla av att det ar Ukraina pa plan nar jag ser tygstyckerna.
  Trist.

 13. Jag trodde alla visste att islamisterna har begärt att det gula korset skall tas bort från vår flagga för det förolämpar dom!

  • Hej Per, har inte hört ett ord om detta inte heller läst om det någonstans förrän idag. Är det nu olagligt att flagga med vår svenska flagga ?

  • Ja Per, jag har läst detta också. Islamisterna har begärt/krävt att alla flaggor med kors skall tas bort för att inte kränka dem.
   Det började för några år sen när muslimer i Schweiz protesterade mot att Swissair-planen hade flaggan på planens stjärtfena. Men se där gick de på en nit. Schweiz är inte med i EU och har därför kvar lite självbestämmande.

Kommentera