Det vimlar av rumänska brottslingar på Roskildefestivalen

DANMARK. Roskildefestivalen är mer än bara musik, fest och glada människor. Festivalen är också en lukrativ marknad för rumänska tjuvar och de har sedan festivalstarten i söndags varit i full aktivitet.

Efter bara tre dagar av festivalen kunde Mitt- och Västsjällands polis notera att de hade fått tag på inte mindre än 24 rumänska brottslingar. Två av dem straffade med 40 dagar i fängelse.

På söndagskvällen blev en 20-årig kvinna utsatt för en mycket obehaglig upplevelse sedan hon efter att ha varit till festivalen gick genom tunneln som går under spåren vid Roskilde Station. Här mötte hon tre män som verkade glada och dansade runt henne. Plötsligt försökte en av dem hindra henne och tryckte upp henne mot väggen i tunneln samtidigt som han slet hennes väska från henne. Sedan sprang de alla tre från platsen. När hon skulle ta sin mobil upptäckte hon att den också hade stulits. Senare på kvällen lyckades polisen få tag på alla tre. De är från Algeriet, och en av dem, en 23-man, är nu i häkte, medan de andra två på 15  respektive16 år, har släppts.

På måndagen grep polisen fyra rumäner på posten då de var i färd med att skicka pengar och ett paket till Spanien. Paketet visade sig innehålla 17 mobiltelefoner och sex iPods.

På måndagskvällen fick polisen tag på en 22-årig rumänsk kvinna som enligt festivalvakterna uppträdde misstänkt. Polisen hittade fyra mobiltelefoner på henne, som hon påstod att ha hittat på campingen, och som hon planerat att behålla.

Under tisdagen undersökte en polispatrull fem personer som stod bredvid en kundvagn och tre bilar med utländska registreringsskyltar. De visade sig alla fem vara rumäner och de förnekade all kännedom om de tre bilarna. När polisen började undersöka bilarna, stack alla fem. Inte så konstigt, eftersom hos en av passagerarna i en bil hittade polisen fyra mobiltelefoner med den danska menyn, 1,5 gram kokain, och 0.4 gram av skunk. En hundpatrull spårade två av dem, båda män på 21 och 23 år. De båda greps men vägrade erkänna att de kände till bilarna. En av dem saknade sina skor och de stod i en av bilarna!

På tisdagskvällen gjorde polisen stora ögon, när de plötsligt upptäckte en stor flock rumäner på totalt 11 män och kvinnor, som samtidigt, hoppade över staketet från festivalens campingområde.

Polisen lyckades ta tre av dem alla dessa var kvinnor i åldrarna 18, 28 och 47 år. De greps alla tre och anklagades för stöld, eftersom de var i besittning av två Ipods, två mobiltelefoner och en digitalkamera. Senare på kvällen grep polisen en 24-årig rumänska, som hade stulit i ett tält.

I söndags natt inträffade ett större bråk, där tio man dunkade på varandra med klubbar, men polisens dygnsrapport säger inget om etnicitet.

Det är inte bara stölder, våld, fylla och narkotika som präglar det dagliga livet för polisen på Roskildefestivalen.

I tisdags kóntaktades polisen av en ung man som ville överlämna en väska med kontanter och kreditkort. Den unge mannen förklarade att han inte visste vem ägaren var. Efter ungefär en timme kom en annan ung man som frågade om de hade fått in en väska. Efter några kontrollfrågor konstaterade polisen att han var den rätta ägaren. Så det slutade bra.

-Pettersson hörde en rumän som blev väldigt kränkt av att dessa människor kallades rumäner, han sa att de är ett jävla z…men det fattar ni ändå.

Roskilde

Den korte Avis  

Kommentera