Hosni Mubarak, motståndet mot Mursi är större än mot mig.

Förre egyptiske presidenten Hosni Mubarak sa, att det stora antalet demonstranter på gatorna i Kairo under söndagens massdemonstrationer mot Muslimska brödraskapets ledare Mohammed Morsi, visade att mot dessa var de som sågs under 25 januari revolutionen och som ledde till hans avgång  mycket små, ja t.o.m dvärglika rapporterade den egyptiska dagstidningen AlMasry AlYoum under tisdagen.

Hosni_Mubarak
Hosni_Mubarak

Mubarak avtjänar för närvarande ett livstidsstraff för sin roll i morden på demonstranter under landets  uppror 2011. Han väntar på en ny rättegång.

Enligt AlMasry AlYoums välinformerade källor, påstås det att Mubarak berättade att han lämnade ämbetet för sina söner Gamal och Alaa, som svar på kraven från folket i Egypten och för att rädda liv.

De källorna tillade att Mubarak verkar glad, särskilt sedan början av demonstrationerna mot Morsi, som har fått människor att omvärdera Egyptens nuvarande politiska klimat, kontra det av Mubarakeran, och ofta som ett sidospår till den senare.

Mubarak avgick i februari 2011, efter 18 dagar av protester, som krävde ett slut på hans 30åriga regeringstid över landet.

The Algemeinder

Här poppar den verkliga gubben i lådan upp. Många har kallat honom diktator, men är det verkligen så. Egypten upplevde en av sina mycket sällsynta stabila perioder, just under hans styre, och med en samtida lång period av fred i och med fredsavtalet med Israel och med FN-övervakning av de stora obebodda ökenområdena på Sinaihalvön. Detta var tyvärr något som Mohammed Morsi inte förstod, med den skrala och till största delen religiösa utbildning denne hade fått. Jag förstod från första början att en hög medlem från det muslimska brödraskapet, var bland det värsta som Egypten kunde få. Tyvärr är ju Mubarak för gammal för att återuppta ämbetet, men kanske någon av hans två söner kan ta över, som det hade varit meningen, innan Hosni Mubarak blev avsatt och fängslad.  Sönerna är ju trots allt utbildade för att kunna styra ett stort och bökigt land.

9 thoughts on “Hosni Mubarak, motståndet mot Mursi är större än mot mig.

  1. CNN har valt sida,man marscherar tillsammans med Mursis anhängare i Kairo just nu.
    Livebilder som visar att det enligt dessa var en ”kupp” att avsätta svinet.För som har en möjlighet råder jag er att titta på dessa sändningar.En mer korrekt bild av den arabiska vardagen kan ni inte få.
    Vuxna karlar som går hand i hand och förbereder sig för stenkastning på motståndarna !!

  2. Sitter just och tittar när Islamisterna i Kairo (Mursis vänner) är ute på gatorna för att titta på,när deras ”troende kolleger” skjutes ner..
    Så många blodiga har man nog aldrig tidigare visat i Live-sändning !!
    Har just sett en död som reste sig upp och gick bortåt gatan..Verkligen en parodi av ren arabisk fest.
    De ”modigaste” angriper pansarfordon med händerna,vet inte vad de har inmundigat eller rökt. Kanske är sådana uppträdanden något som ingår i deras kultur.Eller inser de att deras förhoppningar åtminstone tills vidare inte är genomförbart. Svårt att se skillnad på vissa av dem med zoo`s apor.Om det nu inte är rent av några sådana som brutit sig ut för att ansluta till sina fränder ! Det är alltså dessa idioter som Bildt och hans EU/USA vänner stöder….

  3. Jag tänker på alla pengar som Egypten fått under detta år. T ex från Qatar och den sista handräckningen från USA var på 1.6 miljarder dollar. Dessutom lovade ju Obama lite stridsflygplan och lite militärt skrot (inkl gasmasker).
    Skulle nästan kunna slå vad om att höga gubbar i MB och Morsi har skaffat sig ett antal konton i utländska banker.
    Hann de få något lån från IMF? Morsi försökte skynda på deras beslut.
    Klart är att mannen på gatan har fått det sämre och sina löften till folket ”glömde” Morsi.

  4. Lars Å Månsson. Det är också min uppfattning egentligen. Men det skulle ju vara bra för väst, om ”experimentet” Egypten lyckades. Och Egypten blev en förebild, för andra arabiska länder. Så det kunde bli mer modernt och humant även där nere, och i förhållande till Israel och oss. Det är en önskan bara, och förhoppning hos mig. 🙂

  5. Jasså, du tycker så. Men får dom verklig demokrati, utan den värsta fanatiska skiten, är väl det bra mycket bättre. Fast det är klart, visar det sig att det bara är dårar som tar över, och inte sanna demokrater, så är det ju bättre med en fast hand. De islambesatta klarar ju inte av demokrati som vi sett. Det att respektera allas lika rätt oavsett uppfattning. Därför måste islam utrotas från denna jord, för det är en ond lära, som bara leder till elände, för alla och envar.

    • Ulf Lind:
      Det lär finnas dryga 30-talet partier i Egypten,allt från radikala terrorister i Salfisternas parti,till liberala och otal minoriteter av olika arabsekter som skall kunna samsas i parlamentet.
      Skulle du kunna tänka dig att leda en sådan nation efter ”demokratiska regler” ? I arabländer är det enbart en stark ledare som kan hålla samman hela skiten !!’Det är i varje fall min mening,efter alla mina besök i Orienten…

  6. Jag har aldrig erkänt Mohammed Mursi som president i Egypten, inte heller Barak Obama i USA, trots att hans motståndare varit nästan ännu sämre, men bara nästan, för de har åtminstone varit USA-vänner, vilket inte Obama är. Denne Obama som av de idiotiska socialdemokraterna i Norge utsågs till Nobelpristagare under sitt första år, för att han hade sagt något positivt när han besökte ett av Kairos universitet vill jag minnas. Platsen är jag inte säker på, så ändra gärna den till rätt plats om det är fel, så blir jag och alla andra glada. Skämt åsido så har vi alla här så många saker att minnas, att det bara är mänskligt att göra fel. Och jag har mer och mer förstått att EU har stått bakom Al-Qaida, sedan mordet på Överste Gaddafi. För när man inte ville ha Al-Qaida för nära sig, så skickade ju Frankrike specialtrupper som rensade Mali på mindre än en vecka. Ja det går att räkna upp fler, men ni vet själva vilka dessa är, så det får anstå. Peter nämner ju vår egen Reinfeldt, så då är han nämnd, men han är ju inte ensam. Håkan Juholt var ju ett sånt hugskott. Jag såg rätt igenom den mannen efter någon vecka, och undrade om sossarna verkligen menade allvar. Jag betvivlar inte ett ögonblick att ni såg samma som jag gjorde, men ja-sägarna inom partiet sa inget. Alltså borde hela riksdagen utan SD avgå.

  7. Det som du skriver här ovan, är det som Obama och Calle Bildt vägrar att förstå. Enligt USA och EU ska islamisterna besätta de styrande organen i hela Nordafrika samt Mellanöstern. Det samma gäller även Turkiet, där demonstranter ropade ut Kemal Atatürks namn.
    I Egypten just nu garanteras minoriteterna sin rätt till existens. Morden på kopter kanske kan ta slut nu.
    Läs Johannes Uppenbarelse och jämför Draken, Profeten och Odjuret med Islam, Allah och Muhammed. Läskigt så det förslår.

    • Behöver inte ens läsa bibeln.Räcker om du kan lyssna och titta på Livebilder från fria världen…Varje med normalförstånd inser då hur fel EU och USA ligger i arabfrågan..
      Att Sverige jamar med,är ju inget ovanligt -dubbelsidigt falska- som de styrande alltid varit !!
      Denna 7-klöver som styr Absurdistan är lika goda kålsupare som islamisterna i Mellanöstern,som förråder sitt eget folk.

Kommentera