Det finns inte kompetens bland kulturberikarna!!!???

BORÅS. Antalet nyanlända elever till Borås i år väntas bli dubbelt så stort som de 240 elever man räknat med i budgeten. Detta på grund av en lagändring som gör det möjligt för barn att genom ett DNA-test styrka att de har familj i Sverige och därmed få rätt till uppehållstillstånd.

Lars Bengtsson är områdeschef för grundskolorna i stadsdel Norr. Han ser det som en stor humanistisk vinst att barn som tidigare befunnit sig i flyktingläger får återförenas med sina föräldrar. Den största gruppen barn kommer från Somalia, men också många från Syrien. I dagsläget har man tagit emot 200 barn och man beräknar ta emot lika många till. Så många som 300 av dessa väntas komma från Somalia.

Detta sätter ökad press på stadsdelarna i Borås och framförallt på Centrum för Flerspråkigt Lärande (CFL) som ska tillhandahålla studiehandledning på modersmålet och en förberedelseklass för barn med dålig skolbakgrund. Men Lars Bengtsson berättar att det är svårt att hitta lärare med högskolekompetens att hantera modersmålsundervisningen på de olika språken.

– Det finns helt enkelt inte folk med högskolekompetens som kan genomföra den studiehandledningen, säger Lars Bengtsson…

Stopp, stopp säger Pettersson, vad är det rasisten Lars Bengtsson säger??? Det var en jävel på att ljuga, han påstår att det inte finns nog med kompetens bland våra kulturberikare som pratar somaliska och arabiska. Jävla lögnare, sätt åt honom Myten…du har ju sagt att pensionsräddarna är oerhört kompetenta.

SR 

5 thoughts on “Det finns inte kompetens bland kulturberikarna!!!???

  1. Jag undrar hur många invandrare som sitter i fina manschettjobb som inte skulle klara svensk grundskola? Men både politiker och media som vurmar för massinvandringen behöver sina galjonsfigurer.

    • Där säger du något som är helt eller delvis sant. Mycket skit i ledningen, med andra ord. De har ju inte visat att de kan leda sina egna hemländer. De måste plockas bort, innan de totalförstör vårt land.

  2. Vafalls?! ”Invandrare har i genomsnitt bättre utbildning än svenskar.” heter det ju… så detta kan inte vara annat än ren och skär rasism och säga att invandrarna inte har den komptens som krävs.

    Om man tar ett medelvärde på alla som klassas som ”invandrare” så är då tydligen ”invandrare” högre utbildade än svenskar. Intressant vore dock att se statistiken på hur utbildningen ser ut när man bara räknar med MENA? Inte studenter, inte gästforskare, inte svenskar som åter ”invandrar” efter utlandstjänstgöring, inte arbetskraftinvandrare, utan bara massinvandringen från MENA. Just den invandring som de flesta kritiker av invandringspolitiken avser vara skadlig för landet och i förlängningen invandrare från just MENA.

  3. Jodå, de har högskolekopetens, på bilbränder, stenkastning, vandalisering och massvåldtäckter. Så där har han ju fel. Det gäller ju bara att utnyttja den rätta kompetensen. Och det gör dom ju redan. Etablissemangsjävlarna.

Kommentera