Ur askan rakt in i elden

I gårdagens presidentval i Iran segrade Hassan Rouhani, det högsta nationella säkerhetsrådets före detta sekreterare och landets före detta högsta förhandlare om Irans kärnenergiprogram, med drygt 50 % av rösterna. Massmedia rapporterar att han är moderat, tillåt mig tvivla. I valet fick endast kandidater som blivit godkända av det styrande prästerskapet som tog över efter störtandet av shahen 1979 deltaga.

hassan

Störtandet av shahen Mohammad Riza Pahlavi 1979 var från början en händelse där socialister, liberaler och islamister gjorde gemensam sak. Dock hade snart de ultrareligiösa ledarna tagit makten och snart fick iranierna, precis som under shahen, återigen uppleva hur en totalitär stat förföljde oliktänkande. Det var bara andra politiska grupper än under shahen som nu började förföljas och, om de inte hann fängslas eller dödas innan, drivas på flykt.

Det ser ut som en händelse, men samma sak verkar hända i Egypten, Tunisien, Libyen och kanske Syrien. Demokratiska krafter slåss på samma sida som islamisterna i början för att sedan bli tvingade att lämna makten till religiösa tyranner.

Här ställer Myten krav på den iranska regeringen – de darrar nog av skräck…

9 thoughts on “Ur askan rakt in i elden

  1. Jag ställer mig återigen frågan hur Ullenhag och andra fått sina positioner. Han har tydligen inte fått många hjärnceller och de få han fått använder han inte.

  2. Han bär idag den gröna färgen? Det måste vara sen förra gången, idag är det den lila färgen som gäller. Eller är han forfarande lika förvirrad som alltid.

  3. Klart han är moderat. Se på islamistdårarna Reinfeldt och Waberi.

    Ullenhag bör få en madrasserad cell, där han kan avreagera sin svebofobi.

  4. Har man värk i foten så märker man det själv. Men ligger skadan ”högre upp” så upptäcker ”de omgivande” det. Vad bör göras med denna Ullenhag? Förslag emottages tacksamt.

    • Ja en första åtgärd är väl att slänga ut Ullenfjant
      och hans anhang från maktens korridorer 2014!

      • Å fy faan, ska man behöva betala lön till den där idioten ett år till, i bästa fall, blir nog hela livet är jag rädd för.

    • Finns nog bara en sak att göra, då fanskapet är för dum för att lyssna på goda råd…

  5. Ullentupp är glad att han är född i en demokrati. Man han fattar inte att han håller på att förstöra detta en gång så fina Land. Alla normalt tänkande människor vet att det kommer gå till helvete om denna massinporten av muslimer inte omedelbart stoppas.Finns det något muslimskt land med demokrati SVAR NEJ !!!!!

Kommentera