Näthataren – socialdemokraten Marcus Arnesson åtalas

Uppdaterat 2013-05-29: Valarbetare åtalas för hundratals dödshot. Den socialdemokratiska valarbetaren från Göteborg säger själv att han mådde dåligt. 29-åringens terapi blev att skicka hundratals hotbrev till kända och okända personer över hela landet. Kvinnorna skulle dödas och lemlästas och få sina bröst bortskurna. Nu åtalas mannen för olaga hot och sexuellt ofredande enligt Expressen.

En 29-årig valarbetare har åtalats efter att ha ofredat och dödshotat hundratals kvinnor. Bland offren finns så väl lokala politiker som rikskända entreprenören Blondinbella. I höstas avslöjades att en socialdemokratisk valarbetare misstänktes för att ha skickat ett stort antal hot- och våldtäktsbrev till kvinnor i hela landet. Nu har mannen, som erkänt, åtalats för olaga hot och sexuellt ofredande vid Göteborgs tingsrätt.

Målsägande är elva kvinnor och tre politiker. Men varken Blondinbella, bloggerskan Tyra Sjöstedt, TV 4-journalisten Jenny Alvesjö, som fått våldtäkts- och hotbrev om att de ska styckas och dödas, kommer att kallas till rättegången. Detta enligt GP.

-PK har hela tiden envist hävdat att det är högerextremister och Sverigedemokrater som ligger bakom näthatet och om så varit tror ni en Sverigedemokrat som hotat med att stycka Blondin-Bella och steka hennes bröst i smör hade fått vara anonym? 

Tidigare: I media har man de senaste veckorna odlat myten om ”näthataren” som en ung arg vit högerextremist och Sverigedemokrat. Marcus arnesson

Nu har det visat sig att en av de mest aktiva är socialdemokrat och svart, dessutom avslöjades han redan i oktober och det är troligt att media känt till detta men lagt på locket som vanligt eftersom verkligheten inte stämmer med den bild de vill förmedla.

Om denne svarte socialdemokrats näthat är det tyst i media, mycket tyst men har inte PK lärt sig att sanningen ändå kommer fram genom alternativmedia som Petterssons blogg och andra. Hur ska PK-etablissemanget kunna köra på om ”unga, arga, vita rasistiska högerextremister” när ett svart ansikte dyker upp i debatten.

Från GP: Hundratals hotbrev över hela landet

Hotbreven från Göteborg har skickats i stor omfattning till människor i hela landet. DNA-spår i brev och spaning ledde fram till gripandet.

– Det är ett idogt polisarbete som ligger bakom att vi kom fram till den här personen, säger Anders Sandholm, kommissarie vid grova brottsroteln i Göteborg.

Det var i förra veckan som den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren greps i Göteborg. Han är misstänkt för att ha skickat ett stort antal hotbrev till både kända och okända personer. Flera brev handlar om rena döds- och våldtäktshot. Han har också utgett sig för att vara det moderata kommunalrådet Jonas Ransgård som skickat breven, vilket gör brottet extra allvarligt.

När GP talade med honom i går sade han att han har erkänt allt för polisen. Något som även Sandholm bekräftar.

Näthataren är socialdemokraten Marcus Arnesson, från Göteborg.

  • Blondin-Bella berättar HÄR om den socialdemokratiske näthataren, han ville stycka henne och steka hennes bröst i smör.
  • HÄR skriver Smålandposten om när grabben fyllde 25 år.
  • HÄR twittrar Macke som han kallas.
  • Mackans blogg HÄR.
  • Facebookssidan finns HÄR.
  • DN skrev så HÄR i oktober.
  • I Nyheter24 skrev de så HÄR när han erkänt.

Bekymmersamt är att Uppdrag Granskning läste upp hatmejl från denne man i sitt program, och det skulle förvåna mig väldigt mycket om inte Josefsson & Co visste vem han var. Ett program som UG tar månader att göra och att de inte stött på Marcus Arnesson under sina efterforskningar är inte trovärdigt. Ändå valde de tystnaden.

Man ska inte vara skadeglad men Pettersson tycker detta är ett tillfälle att småle lite. Samtidigt är det tragiskt att veta vad som hänt om detta rört sig om en Sverigedemokrat. Helsidor i Expressen, Aftonbladet och alla andra media, samtidigt som chefredaktörerna bedyrar att de behandlar alla människor lika.

43 thoughts on “Näthataren – socialdemokraten Marcus Arnesson åtalas

  1. Hej, tack för att du lägger upp detta.
    Jag minns drevet som om det vore igår.
    Svensk media gick ut med att det var med stor sannolikhet en vit man i medelålder som röstade på SD.
    Jag ser nu att smålandsposten har tagit bort sin artikel men hade varit kul om jag kunde få tag i alla skriverier det var innan han blev påkommen. Jag försöker samla ”fake News” man hört genom åren som borde lysas upp nu när det visar sig att SD har fått ta så mycket skit genom åren.

  2. Så länge näthatare inte hotar får de gärna hata så mycket de vill, tids nog springer verkligheten ifatt dem. Och de blir som vem som helst.

  3. Lilla gubbe. En åtalad sosse tar inte bort det faktum att kränkta vita män står för merparten av allt näthat. Det är bara att titta på vad som står i inkorgarna. Det vet du dock inget om. Varför? Därför att du är man.

  4. […] Till medias stora besvikelse så var det varken någon Sverigedemokrat eller högerextremist som stod för näthatet som drabbade många kända kvinnor, bl.a. bloggerskan Blondinbella och Jenny Adersjö på TV4. Ett riktigt bakslag för ”västvärldens sämsta media” som ju jobbat så hårt på att sälja in sina misstankar. Nästan så att man tycker lite synd om dom. Vem det var kan ni läsa här. […]

  5. Undrar varför gemene svensk (vanligt folk) röstar som dom gör…. //Be politiker/Folkvalda med bättre ekonomi på i Tensta/Bergsjön i 1 år! Då jäklar…. Lätt att bara åka enkom för en dag och tycka allt är bra! =Fabricerat!

    • Undrar varför gemene svensk (vanligt folk) röstar som dom gör…. //Be politiker/Folkvalda med bättre ekonomi bo i Tensta/Bergsjön minst 1 år! Då jäklar….= Lätt att bara åka till enkom ställen för en dag och tycka att allt är bra! =Fabricerat!

  6. Vad driver en sådan person som denne ’Mackan’? Sexualperversioner med inslag av kannibalism, kan ju inte bli mer än en vända inom psykiatrin för denna SSU-aren.
    Många kvinnor inom SD har fått brev av denna Mackan och om inte han blir frihetsberövad, ja då är det en skandal av stora mått!!

  7. Skadeglädjen är sannerligen en ren njutning när det kommer till att dra brallorna av fulmedia och exponera deras små förkrympta organ. Ringvraket Guillou kommer fortfarande stå mitt i elden och försvara en redan förlorad sak som det ringvrak han är, Den arroganta uppsynen har stelnat som en mask på fördettingen.

  8. Media tatt med byorna nede – igjen ! Klart det er taushet, og vi andre ler. Den eneste sanne fryden er jo som kjent skadefryden.
    Bra blogg forresten….

  9. Mejlade Janne Gilou : ” Hallo Gallo Honnecker ,
    Dom där dina näthatade Tjejorna på TV & AB hade lite svårt att skilja på Sverigedeomkrater Vs. Socialdemokrater tyidligen också färgblinda ?

  10. Kan vara värt att lyfta fram denna artikel också, för att ytterligare bekräfta hans identitet:

    http://www.gp.se/gpplus/1.1099674-skickade-hotbrev-i-politikers-namn

    ”Mannen är i 30-årsåldern och bor i Göteborg. Han är aktiv som val- och kampanjarbetare för Socialdemokraterna här och syns ofta i sociala medier.”

    ”Mannen har inte alltid varit socialdemokrat. När han bodde på en annan ort var han medlem i ett
    annat politiskt parti.”

    Detta stämmer till 100% på Marcus Arnesson som varit kommunpolitiker för moderaterna i Växjö, flyttade till Göteborg och blev aktiv inom socialdemokraterna där han synts flitigt i sociala medier.

    • Är jag förvånad inte ett smack. Sosse i Växjö inte vidare glassigt, smäller högre att glida fram på Avenyn i senaste modet och med överlägsen uppsyn, fortfarande sosse.

  11. Jasåminsann, det är så ”sverigedemokraternas” näthatare ser ut enligt gammelmedia? För visst var det väl så att det bara är ”högerextremister” som hotar och hatar? 😉

  12. Oj inte bara socialdemokrat, färgad också…. (tappar hakan av ren pur häpnad) men killen är ju trevlig och snäll enl GP…..

  13. Jag gillar detta på hans blogg. Vilken jävla hycklare men så är han ju socialdemokrat också.

    ”Tänk att vissa händelser engagerar allmänhet visst är det bra. Men när endel går till angrepp på personer och har förutfattade meningar. Då känner jag mig berörd och besviken , på att vissa personer verkligen ger en sådan frän kritik utan eftertanke.
    Det kan vara bra att vara ”hårdnackad” i sådana lägen när det ”stormar” som värst. Men det är aldrig kul att bli ”uthängd” på ett förnedrande sätt och bli kallad både det ena och andra. Jag ska göra mitt allra bästa för att vara en god medmänniska, och ge det stöd som man har till hands.”

  14. Ja Jan Guillou, vad säger du om det här nu då?
    ”Däremot tror jag att alla sådana näthatare är sverigedemokrater.”

  15. Ja mer och mer ertappas Media med byxorna nerdragna
    till fotknölarna. Den sinnesförvirrade Mazetti tanten kommer
    väl inte att yttra sig om detta näthat. Hon är väl fullt upptagen
    med att plocka loppor ur Pälsen!

  16. Jag tycker det är så besvärande att våra fördomar bekräftas den ena gången efter den andra. Vem vill spela mot tomma mål?

    Har vi några kommentarer från Lindeborg Mazetti klanen? Hör jag någonting svagt där borta eller var det bara lite sus av vinden?

Kommentera