Pseudovetenskap som statsreligion


Lars Bern har på Newsmill publicerat den läsvärda artikeln ”Pseudovetenskap upphöjd till statsreligion”. Den avhandlar Lysenkoismen och dess influens på det genus-, fett- och CO2-trams som i så stor omfattning genomsyrar det svenska samhället.

I dagens Sverige är det som bekant förenat med stora olägenheter att framföra åsikter som strider emot dogmerna, eller att svära i genus-, klimat- eller invandringskyrkorna. I stället för att sakligt, d v s med fakta och argument diskutera dessa frågor, utfärdar i stället översteprästerna i dessa kyrkor omgående bannbullor (betecknat näthat) mot dem som uttrycker sådana förskräckliga hädelser. Överstepräster, som i likhet med Trofim Lysenko, inte stödjer sig på fakta och vetenskap eller ens på sunt förnuft, men på tyckande och lögner.

I takt med sekulariseringen av samhället har kristendomen kommit att ersättas av andra former av substitut där genus, klimat, miljö, invandring m m numera utgör förkunnelsen också bland prästerna i svenska kyrkan. Förutom politikerna som i mångt och mycket har tappat bort sina ideologier, har prästerna också satt upp ett vått finger i luften, känt vart världsvinden blåser och vänt kappan, d v s förkunnelsen efter densamma. Till dem hör biskopen i Stockholms stift, Eva Brunne och de båda prästerna i Seglora smedja, Helle Klein och Ewa Lindqvist Hotz. Prästen och teol. Dr Dag Sandahl skriver satiriskt och underhållande om sina dispyter med Seglora smedja på sin blogg BloggarDag.

Samhället uppvisar tendenser på att gå emot något som liknar DDR och det forna östblocket. Konsekvenserna av åsiktskonformism och åsiktsförtryck blir så som den danske historikern och författaren Mikael Jalving skriver i sin bok om Sverige som är titulerad Tystnadens rike, krönikören Julia Caesar skriver om i en av sina krönikor I Låtsaslandet (länklista till övriga krönikor finns här), författaren Roland Huntford som under 8 år bott i Sverige skriver om svenskarna i sin bok The New Totalitarians som refereras här, professor emeritus Jacob W F Sundberg skriver i Minnen från landet där den offentliga lögnen fått en svindlande omfattning och som den f d utrikeskorrespondenten Ulf Nilsson skriver i sin bok Sverige – Sluten anstalt som ingen ville publicera.

Lars Bern är teknologie doktor och ledamoten av IVA (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien) och har skrivit många läsvärda artiklar på Newsmill där dessa finns förtecknade här. De som har en bakgrund inom ingenjörsyrken och ingenjörsvetenskaper vet att det krävs fakta och evidens för att kunna utföra sina arbetsuppgifter och de förfaller därför inte så lätt till Lysenkoism.

Länk: Newsmill


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: