Sharia i Sverige

 

På Lunds universitet kan man läsa om sharia med fokus på sharias tillämpning i Sverige!

-Pettersson tolkar detta som om vi redan har ett parallellt rättsystem i vårt land och vi har frångått principen om att alla ska vara lika inför lagen.

Tillämpning av shari’a i Sverige och EU, 7.5 hp 

Muslimska grupper har ibland föreslagit att shari´a ska erkännas i svensk och europeisk lagstiftning. Detta bemöts ofta som krav på att införa hududstraff. Men vad är egentligen shari´a och vad menar olika grupper när de talar om dess tillämpning? Vad många inte vet att shari´a redan tillämpas här. Det sker som inofficiell rådgivning i muslimska församlingar men också i svenska domstolar inom ramen för internationell privaträtt. De handlar då om muslimska staters familjelagar, vilka bygger på shari´a. Kursen tar upp den islamiska rättstraditionens utveckling efter islams uppkomst och hur shari´as roll förändrats i de moderna muslimska nationalstaterna. Fokus är på shari´as tillämpning i Sverige och Europa och hur svenska och europeiska domstolar i praktiken tolkar begrepp ur den islamiska rättstraditionen.

 

LU.se 

2 thoughts on “Sharia i Sverige

  1. Vi har vår svenska lag sedan 1700-talet, men moderniserad och omskriven många gånger för att passa in i den tid man är i. Varje år ges det dessutom ut en bilaga, där varje stiftad lag får stå med, tills det blir dags att korrigera lagboken igen.
    Islamska lagar är för islamska länder och ska inte till någon del tas in bland andra länders lagar. Vill muhammedanerna inte leva under annan lag en Sharia, så blir det till att åka till något land där den praktiseras. Punkt slut.

    • Håller med dig men vad ska vi göra med dessa landsförrädare vi ha i Sveriges riksdag? Som säljar ut oss i multikulti namn. Sådana som Fredrik ”Mustafa” Reinfeld eller alla mupparna från miljöpartiet och S centern håller ju på att självsanera sig ut från riksdagen. Moderaterna som har Waberi som knähund, må denna Waberi bli tagen i röven av en stor Galt.

Kommentera