8,1 extra mijarder räckte inte, nu behövs en miljard till för de asylsökande

STOCKHOLM. Det ökande antalet asylsökande får en prislapp i regeringens vårbudget: Drygt en miljard kronor. Fördyringen täcks i huvudsak genom omfördelning inom biståndsramen.

– Det är ett val vi tvingas göra, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M) till TT.

Bakgrunden är att Migrationsverket reviderat upp sin prognos till 54 000 asylsökande under 2013. Inte minst från Syrien, men även från Afghanistan, Somalia och västra Balkan, kommer det många flyktingar.

-Pettersson konstaterar att biståndsministern ljuger, det är inget val vi tvingas göra. Vi kan ta beslut om att minska antalet asylsökande och dra ned till samma nivåer som liknande länder. Vi behöver inte ta emot 3-8 gånger fler än Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Finland och alla andra europeiska länder.

Sedan kan man undra om minister Carlsson glömt att migrationsverket fick drygt 8,1 extra miljarder i september 2012. Så denna extramiljard är en extramiljard på extramiljarderna och detta är bara en av många oerhörda kostnaderna för vår migrationspolitik.

Dessutom behöver vi inte längre diskutera om vi har råd, det är bara att titta på skolan, vården, försvaret, vägarna, pensionerna osv. Vi har inte råd! När kommer de utlovande vinsterna från massinvällarna?

4 thoughts on “8,1 extra mijarder räckte inte, nu behövs en miljard till för de asylsökande

  1. Västra Balkan med vilka skäl söker de asyl. Inte ha jag hört det råder krig där?

    • Kurt, de får inte asyl men de får betald semester under tiden deras ärende behandlats sedan kan de överklaga osv. Av de 200 först som kom till Jollen i Oxelösund fick inte en enda asyl men de kostade massor under tiden. När Holmström som driver Jollen påpekade det för SN blev han kallad främlingsfientlig trots att SN själva skrivit samma sak flera gånger.

  2. Det är väl självklart att även inrikes bistånd går på biståndsbudgeten? Alla kostnader förenade med invandringen skulle hanteras i biståndsbudgeten (även kommunernas försörjningsstöd, polisinsatser, räddningstjänst, …) som skulle ligga fast på 0,7% av BNI och inget mer. Tar medlen slut så stänger vi gränserna och är de redan slut så får vi väl skära ner.

  3. Varför frågar ingen Gunilla Carlsson: ” Vilka är det som tvingas i Sverige, biståndsministern ”? – Hör på radion medan jag skriver att en jubellåt från filmen Trollkarlen i OZ 1939 (som just nu är populär i Storbritannien) i sin text har ”Ding Dong, the Witch is dead”.!

Kommentera