Sista spiken i kistan

Såg precis på nyheterna. Där meddelades att Rättsmedicinalverket ska skära ner 50 miljoner kronor i sin budget.
Konsekvensen blir att de 6 rättsläkare som på plats hjälper polisen med att säkra spår och genomföra analyser inte kan arbeta utanför ordinarie arbetstid och på helger. Man kan undra vad det får för konskvenser när det gäller att säkra DNA och andra spår vid tex misshandelsfall.

Är det inte fantastiskt. Sverige som nation har inte längre råd att hålla igång 6 rättsläkare på obekväm arbetstid. Hur i H-e långt ner i skiten ska vi sjunka innan människor vaknar.

5 thoughts on “Sista spiken i kistan

  1. Om man läser mellan raderna så är det ersättningen för jour och beredskap de vill spara in på men tror sig ha möjlighet att få tag i en rättsläkare i alla fall: ”– Det är klart att det kommer att få konsekvenser i de fall då en läkare inte kan åka ut, men man kommer alltid ha möjlighet att kalla in en läkare på övertid från fall till fall, säger Ingela Dahlin på Rättsmedicinalverket” (SvT).

    Just jour och beredskap är till för att man garanterat ska få tag i personal och en ersättning för omaket att stå till arbetsgivarens förfogande. Om jag vore rättsläkare skulle jag lämna tjänstemobilen på kontoret och ge f-n att svara i mina privata telefoner när man försöker ringa ut mig.

  2. Förr eller senare är det en politiker, journalist eller blatte som under helg hamnar i akut behov av hjälp….. Och då som genom ett trollslag fixas lite stålar fram och hjälpen ordnas. Svin säger jag bara.

  3. Lugn, snart går riksregalierna på Exekutiv Auktion om det misslyckas med försäljningen av Nordeaaktierna. Ihop räcker det kanske till löner åt alla som numera har anställning hos den ofantliga sektorn, kanske inte alla får allt, men bara cheferna får sitt, så går det nog en vända till.

  4. Ynkedom är det. Men vad är att vänta när pengarna är slut? Det är nog många som grunnar på vad mer som kan beskattas i Absurdistan.

Kommentera